sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Retkellä takapihalla

Moikka kaikille !

Kevät tulee vaikkakin hitaasti, mutta silti ehkä varmasti. Kun ihan sadan prosentin varmuudella ei voi luvata. Eihän kesäkään tullut viime vuonna. Mutta mepä lähdimmekin retkelle, takapihalle. Ei retkelle menoon tarvitse varata montaa tuntia aikaa tai jotain erityisiä kohteita. Retkelle voi mennä myös takapihalle. Eikö se ole retki, kun on eväät pakattu koriin? Meillä on terassikausi nyt avattu. Takapihan patiolle kannettiin pöytä ja tuolit ja suunnistimme sinne makkaran ja letun paistoon, kuten pojan perheen kanssa oli sovittu. Pikkuinen puolitoistavuotias lapsenlapsi tykkää kovin grillaamisesta.

Eiliseksi luvattiin 7 astetta lämmintä ja aurinkoista, vaan toisin kävi. Aurinko peittyi pilviin ja tuuli kylmästi. Kauaa ei huvittanut paikoillaan istua. Mutta se grillauskauden ensimmäinen puugrillillä paistettu makkara maistui aivan mahdottoman hyvälle ja sitten vielä toinenkin! Jälkkäriksi vielä muurinpohjalettuja mansikkahillon ja kermavaahdon kera, niin olipa kylläinen olo. Tulen loimussa oli lämmintä, mutta muuten niin kylmää, että aika pian ajatus sisälle menosta tuntui mukavalta. Retki oli kuitenkin onnistuneesti saatu päätökseen ja se oli hyvä se.


Nitriitittömät makkarat, lihaisat makkarat, vähemmän lihaisat makkarat, alumiinifoliossa makaronilaatikkoa lämpiämässä pienimmälle ja kasvismakkarat odottivat vielä paketissa. Jokaiselle jotakin.






Retken jälkeen heken sisällä lämmiteltyämme lähdimme tekemään kevään ensimmäisiä puutarhahommia. Omena-, kirsikka- ja päärynäpuiden sekä marjapensaiden leikkaus oli ollut tekolistalla jo jonki aikaa. Niinpä sakset käteen ja leikkaamaan. Asrid Lindgrenmäiset suuret, runsaina pumpulipalloina kukkivat omenapuut ovat minun unelmani, joten ei niistä liikoja oteta. Eli ei mitään kovin oikeaoppista leikkaamista, mutta hiukan pitää suitsia ylinpiä oksistoja.


Tänään tuoksuu keväälle. Lämmintä on kahdeksan astetta ja muuttolintuja saapuu. Tänään juhlimme myös miniän isän pyöreitä vuosia yllätyskekkerein. Hyvin oli salaisuus säilynyt ihan juhlapaikan ovelle saakka. Tein onnelliselle Trabantin omistajalle päiväunityynyn Trabantin kuvalla varustettuna. Onnea vielä synttärisankarille tätäkin kautta!

Nyt on vaihtoehtona lähteä lenkille tai mennä päivätorkuille. Saas nähdä kumman valitsen.

Leppoisaa sunnuntai-iltapäivää! Rakkaudella Maija




12 kommenttia:

  1. Oi oi! Ekat makkarat grillattu! Varma merkki keväästä ihan kuin ne muuttolinnut, joita on alkanut tiuhaan lentämään ja kaahottamaan muodostelmissa ja selvästi vähän tohkeissaan :) . Pitää kyllä matkia tuota grillaushommaa ihan pian täällä Porvoon suunnallakin. Muurikkaa ei vielä ole...Kivaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💕 Niinpä, makkaran grillaus kuuluu kyllä kevään avaukseen, eikä se koskaan muulloin maistu enää niin hyvältä kuin ihan ensimmäisellä kerralla. Muuttolintujen paluuta on kiva seurata. Lapsenlapsikin huomasi ja näytti minulle ylitsemme liihottavan auran. Menivät niin tohkeissaan ja korkealta, etten tiedä, mitä olivat, kun hiiskaustakaan ei kuulunut.
      Sinulle myös oikein mukavaa viikkoa 😄

      Poista
  2. Retket ja picnikit ovat niin hauskoja, perheen pienimmät tykkää, kaikki tykkää! 😊 Eikä tosiaan tarvitse mennä edes kauas. Ja ne kauden ekat grillimakkarat maistuvat niin erityisiltä. 😊😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -A- 💕
      Nii ne makkarat...😋
      Eväiden syöntiä ulkoilmassa ei voita mikään ja miten kivaa yhdessäoloa se onkaan 🤣
      Kivaa uutta viikkoa sinne Saksaan💕Siellä taitaa sääkarttojen perusteella olla jo kesäiset lämpötilat 🌞

      Poista
  3. Mukavan leppoisa retki teillä! Kyllä ulkona makkara aina maistuu!
    Toivotaan, että retkipäivät lämpenee...

    VastaaPoista
  4. Kiitos Mamma 😁 Retket ovat mukavia. Toivottavasti sää kohta vähän lämpenee, että retkellä on mukavampi istuskella.
    Mukavaa tiistaita 💕

    VastaaPoista
  5. Hei vaan Maija♥ Minä juuri huomasin että jostain syystä minun kommentit eivät ole tulleet perille:) Mutta siis ihania tuollaiset retket ja nuo nuotioherkut kyllä kruunaa kaiken..nyt sitten tekeekin nuotiomakkaraa niin mieli:) Leppoisaa viikkoa❤

    VastaaPoista
  6. Kiitos Päde 💕Joskus ne kommentit häipyvät varmasti tuonne ulkoavaruuteen, mutta kiva, että jaksoit sitkeästi yrittää uudelleen.
    Nuotiomakkarassa on ihan oma makunsa😋
    Leppoisaa loppuviikkoa Sinullekin 💕

    VastaaPoista
  7. Retkeillä voi oikein hyvin takapihallakin, eipähän ole matkasta väsynyt. Ihana lahja, loistava idea.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Ansu 💕
    Todellakin ainakaan lapsille ei ole tärkeää, että mennään kauas, vaan ne eväät, yhdessä- ja ulkonaolo.
    Hyvää sunnuntai-iltaa 💕

    VastaaPoista
  9. Retkeillä voi tosiaankin ihan takapihallakin ja kunnon retkitunnelmaan kuuluu ehdottomasti makkaran grillaaminen :)
    Ihanat tunnelmat kuvissa!

    VastaaPoista
  10. Kiitos Marianna <3
    Ei todellakaan ole tärkeää retkimatkan pituus, vaan ne kunnon eväät ja tunnelma.

    VastaaPoista