Heippa hei!
Pari viikkoa sitten saimme ystäviä luoksemme kahvittelemaan. Päätin kokeilla vähän toisenlaista juustokakkureseptiä, jonka löysin vanhasta Kotivinkistä lehtikasaa raivatessani. Tämä caprese-kakku saa valmiina kruunukseen tuoreen caprese-salaatin nimensä mukaisesti. Kakku oli menestys ja Amorekin ihmetteli, miten se voi olla noin hyvää ja ihan ilman lihaa! Tein kakun pohjan gluteenittomana vaihtaen vain keksit vastaaviksi gluteenittomiksi.
Caprese-kakku
Pohja:
200 g digestive-keksejä
125 g voita
Täyte:
100 g maukasta juustoa, esim. Väserbotten-juustoa tai appenzelleriä
3 isoa kananmunaa
200 g vuohenmaitotuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa, esim.Philadelphia
1 prk ricotta-juustoa (250 g)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl suolaa (laitoin noin puoli tl, sillä juustot ovat kovin suolaisia)
hiukan mustapippuria myllystä
hiukan kuivattua chiliä myllystä
Caprese-salaatti:
250 g kirsikkatomaatteja
125 g puhvelinmozzarellaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicosiirappia
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen basilikanlehtiä
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, halkaisija n. 20 cm. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Leikkaa palajuusto pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista ja ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustokuutiot.
Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna kakun jäähtyä.
Vamista caprese-salaatti. Halkaise tomaatit ja revi mozzarella. Kokoa näistä kakun päälle herkullinen keko. Valuta päälle öljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele koko komeus basilikalla. Jos salaattia on liiaksi kakun päälle laitettavaksi, tarjoile loppu caprese kulhosta.
Kahvitteluhetken makeaksi päätökseksi tein suklaisen vadelmakääretortun tietenkin tuoreista vadelmista. Tämänkin tein gluteenittomana. Vaihdoin vain peruna- ja vehnäjauhot gluteenittomiin. Jääkaapista löytyi lemoncurdia pikkuinen tilkka, jonka kätkin tortun uumeniin. Pelkkä kermavaahto ja vadelmat olisivat sittenkin toimineet paremmin, mutta tulipa kokeiltua. Sitruunan voimakas maku ei mielestäni oikein sopinut lempeiden vadelmien makuun.
Hyvää sadepäiväniltaa! T. Maija
Oi miten näyttävät ja kuulostavat herkullisilta kumpainenkin!! Varmasti ovat maistuneet:) Noita pitää kyllä kokeilla joskus,kiitos hyvistä resepteistä! Oikein leppoisaa alkanutta syyskuuta sinne♥
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaKiitos!Leppoisaa syyskuuta Sinullekin Päden paja 😊
PoistaVarmasti hyvoä herkkuja molemmat! Tuota caprese-kakkua pitänee kokeilla.
VastaaPoistaKaunista viikonloppua ja ihanaa syyskuun alkua Maija!
Kiitos Mamma ja ihanaa syyskuuta Sinulle myös!
PoistaOi mitä herkkuja teillä on ollut! 😋 Ihanaa sunnuntaita
VastaaPoistaKiitos 😊 Ihanaa alkanutta viikkoa Sinulle!
Poista