keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kolmen juuston parsakaalipiirakkaa ja elokuisia kuvia puutarhassa ja marjametsältä

Moikka moi!

Niin on kolottanut piirakkahammasta tässä jo pitemmän aikaa, kun kesällä vaan grillataan ja tehdään enemmän salatteja. Töissä siivoilin pois vanhoja lehtiä ja rupesin vähän selailemaankin. Vanhasta Kotiliedestä löysin kivan piirakkaohjeen, joka oli gluteeniton. Amore ehdotti, että hän voisi leipoa piirakan iltapalaksi. Sehän sopi ja herkullisen piirakan hän valmistikin.

Tästä taikinasta tulee uunipellillinen.

Pohja:

250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300 g parsakaalia
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
50 g parmesaaniraastetta
150 g sinihomejuustoa
100 g Västerbotten-juustoa raastettuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sekoita rahka ja rasva. Lisää jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Paloittele parsakaali pieniksi nupuiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta huolella. Sekoita kulhossa munat, kerma ja parmesaaniraaste tasaiseksi.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaulitse tai taputtele taikina siihen. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

Levitä pohjalle ensin parsakaalit. Murusta pinnalle sinihomejuusto. Levitä päälle juustoraaste ja mausteet. Kaada päälle muna-kermaseos.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja sitten herkuttelemaan.


























Ihania elokuisia päiviä teille, ystävät! T.Maija

14 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka!
    Kauniita marjaisia ja kukallisia kuvia!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nam, kyllä herahti vesi kielelle paitsi Amoren piirakan niin myös punaisten viinimarjojen kohdalla! Herkullista, mehevää, värikästä, kaunista, herkkää... Sellainen syksyinen puutarha on. ������������

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos syssa 😄 Nyt on niin värikästä aikaa puutarhassa ja tunnelma siellä on niin ihanan täyteläinen.
      Hyvää sunnuntai-iltaa 😊

      Poista
  3. Tuota piirakkaa pitää minunkin kokeilla. Kiitos reseptistä ja mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Voi näitä sinun kuvia,niiiiin herkullisia että ihan vesi kielelle herahtaa!:)) Varmasti maistuu nuo herkut♥ tuota piirakkaa pitää kyllä joskus kokeilla.. Ihanaa elokuista viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päden paja 😊 Suosittelen, hyvää oli.
      Ihanaa elokuista sunnuntai-iltaa😊

      Poista
  5. Oi Oi! Herkullinen piirakan ohje!
    Kyllä maistuisi!
    Kauniita kuvia!
    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  6. Voi vitsit miten herkullisen näköistä, on jäänyt aamupala välistä niin ei pitäisi katsella tällaisia herkkukuvia! Ja parsakaali piirakoissa on vaan niin herkkua (tykkään kyllä muutenkin). Kiitos ohjeesta! Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Koti Saksassa sydän Suomessa 💝 Tämä on niin herkullista aikaa puutarhassa ja parsakaali sopii kyllä moneen.
    Mukavaa viikonjatkoa Sinullekin!

    VastaaPoista
  8. Jess, tuo parsakaalipiirakka täytyy tehdä. Ja mitä kuvia! Nyt pitäisiä asua siellä oäin saisi satoisia kuvia. Huvää alkavaa syksyä täältä sateen ja myrskyn keskeltä. Varpu

    VastaaPoista
  9. Kiitos Varpu! Täälläkin sataa nyt, mutta vähän kauhistuneena olen katsellut säätiedotuksia sinne teidän suunnalle.
    Lämmöstä huolimatta sää on syksyinen jo, joten Sinulle myös hyvää alkua syksylle!

    VastaaPoista