lauantai 29. heinäkuuta 2017

Ristiritarien mailta Masurian järvialueelle

Moi taas!
Matkapäiviä on takana kahdeksan ja kaksi vielä jäljellä. Olemme Suwalkissa Puolassa lähellä Liettuan rajaa. Sadetta saadaan joka iltapäivä. Se on jo ihan sääntö. Vettä on satanut niin paljon, ettei edes tuollainen hiekkamaa jaksa sitä niellä, vaan lätäköitä on kaikkialla hyvä että yli pääsee.
Olemme tänään ajaneet ristiritarien aikoinaan hallitsemalta alueelta läpi Masurian järvialueen. Kauniisti kumpuileva maisema kätkee laaksoihinsa järven jos toisenkin. Niin ikään sähköpylväiden päällä olevat haikaranpesät kuuluvat ehdottomasti tämän alueen maisemakuvaan. Linnut ovat kaiketi hyvin haluttuja pesijöitä pihapiirissä ja tuovat ilmeisesti onnea.
Ostimme tänään kantarelleja vanhalta papalta, joka niitä oli tuonut myytäväksi tienvarteen. Mustikoitakin olisi ollut tarjolla. Täällä ihmiset myyvät keräämiään marjoja ja sieniä tai vaikka hunajaa lasipurkeissa tienvarsilla
Myös ilotyttöjä on metsäisillä taipaleella tienvarressa.
Tiet ovat milloin hyviä ja milloin todella huonoja. Liikennekulttuuri on siistiytynyt paljon siitä, kun ensimmäiset reissut Puolaan teimme. Todella hurjat ohitukset ovat lähes poistuneet kokonaa.
Kello on jo paljon ja on aika painaa pää tyynyyn, jotta huomenna taas jaksaa.
T.Maija

4 kommenttia:

 1. Leppoisaa lauantaita sinne tien päälle! Kyllä on värikästä tuo teidän matkan teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Varpu 😊
   Ajettaessa Itämeren ympäri, mahtuu matkan varrelle monenlaista.
   Hyvää viikonlopunjatkoa!

   Poista
 2. Kanttarelleja ja ilotyttöjä, hmmmm...
  Ei millään muotoa mikään kuiva reissu!😳

  VastaaPoista