torstai 31. elokuuta 2017

Caprese-kakku kahvitteluhetkeen

Heippa hei!

Pari viikkoa sitten saimme ystäviä luoksemme kahvittelemaan. Päätin kokeilla vähän toisenlaista juustokakkureseptiä, jonka löysin vanhasta Kotivinkistä lehtikasaa raivatessani. Tämä caprese-kakku saa valmiina kruunukseen tuoreen caprese-salaatin nimensä mukaisesti. Kakku oli menestys ja Amorekin ihmetteli, miten se voi olla noin hyvää ja ihan ilman lihaa! Tein kakun pohjan gluteenittomana vaihtaen vain keksit vastaaviksi gluteenittomiksi.

Caprese-kakku

Pohja:

200 g digestive-keksejä
125 g voita

Täyte:

100 g maukasta juustoa, esim. Väserbotten-juustoa tai appenzelleriä
3 isoa kananmunaa
200 g vuohenmaitotuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa, esim.Philadelphia
1 prk ricotta-juustoa (250 g)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl suolaa (laitoin noin puoli tl, sillä juustot ovat kovin suolaisia)
hiukan mustapippuria myllystä
hiukan kuivattua chiliä myllystä

Caprese-salaatti:

250 g kirsikkatomaatteja
125 g puhvelinmozzarellaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicosiirappia
suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen basilikanlehtiä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, halkaisija n. 20 cm. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Leikkaa palajuusto pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon vuohenmaitotuorejuusto ja ricotta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista ja ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustokuutiot.

Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna kakun jäähtyä.

Vamista caprese-salaatti. Halkaise tomaatit ja revi mozzarella. Kokoa näistä kakun päälle herkullinen keko. Valuta päälle öljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele koko komeus basilikalla. Jos salaattia on liiaksi kakun päälle laitettavaksi, tarjoile loppu caprese kulhosta.


Kahvitteluhetken makeaksi päätökseksi tein suklaisen vadelmakääretortun tietenkin tuoreista vadelmista. Tämänkin tein gluteenittomana. Vaihdoin vain peruna- ja vehnäjauhot gluteenittomiin. Jääkaapista löytyi lemoncurdia pikkuinen tilkka, jonka kätkin tortun uumeniin. Pelkkä kermavaahto ja vadelmat olisivat sittenkin toimineet paremmin, mutta tulipa kokeiltua. Sitruunan voimakas maku ei mielestäni oikein sopinut lempeiden vadelmien makuun.


Hyvää sadepäiväniltaa! T. Maija





7 kommenttia:

  1. Oi miten näyttävät ja kuulostavat herkullisilta kumpainenkin!! Varmasti ovat maistuneet:) Noita pitää kyllä kokeilla joskus,kiitos hyvistä resepteistä! Oikein leppoisaa alkanutta syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvoä herkkuja molemmat! Tuota caprese-kakkua pitänee kokeilla.
    Kaunista viikonloppua ja ihanaa syyskuun alkua Maija!

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja teillä on ollut! 😋 Ihanaa sunnuntaita

    VastaaPoista