lauantai 22. toukokuuta 2021

Toukokuu

 Heissan!

Kevät tulikin yhdellä rytinällä muutaman tosi lämpimän, jopa helteisen päivän ansiosta.  Lehdet puihin, tulppaanit kukkaan, nuput päärynäpuuhun.  Jäätelötötterön väriset pensaat kukassa vierekkäin, tuomet tuoksuvassa hunnussaan valkoisina. Vihreän sävyjä kymmenittäin. Ihana on seurata kaiken kehitystä ja niin nopeasti se livahtaa ohi, että haikeus kalvaa mieltä nyt jo etukäteen. Kaipaa tätä ihanuutta, jota pitää odottaa taas vuosi. 

Tänään on pohjatuuli puhallellut sään hyytäväksi ja sisälläkin alkaa olla kylmä, kun lämmöt on jo otettu pois. Vedenkeittimen ympärillä lämmittelin aamulla sormiani ja nyt istun takkatulen lämmössä. Sähkölämmitystä ei luonto enää anna periksi laittaa päälle. 

Nyt kukkakuvia ja vähän ehkä muutakin. 

Tulppaanit ja muut sipulikukat ovat nyt hehkuneet kilvan voikukkien kanssa. Mangoliaan tuli kaksi kukkaa, kolmannen nuppuoksan leikkasi jänis. Ja sitten löysin pihalta huhtasienen. Sellaisen näin ensimmäisen kerran elämässäni, mutta miten ihmeessä tunnistin. Googlaus ja asia varmistui. Herkullinen ja täysin myrkytön sanottiin siellä. Olisin tehnyt huhtasienileipiä, joiden ohjeen löysin netistä, mutta Amore oli sitä mieltä, ettei pidä olla uhkarohkea ja kokeilla tuntematonta sientä. 

Onko huhtasieni Sinulle tuttu juttu ja jos, niin mitä olet siitä valmistanut?

Huomenna on helluntai, joten oikein hyvää helluntaita kaikille! Rakkainta terveisin Maija 


6 kommenttia:

 1. Ihania värejä puutarhassa! ❤ Täällä on kauniin vehreää, mutta lämpötilat eivät ole kivunneet hellelukemiin. Sen verran viileä on ollut, että takki päällä on pitänyt kulkea. On tuntunut kyllä hassulta näin 'viileä' kevät. Äitienpäivänä taisi viimeksi olla todella lämmin...jos muistan oikein. :)

  Pidän sieniruoista, mutta huhtasieni taitaa olla itselleni vieras sieni. :)

  Tiistaiterkkuja Suomeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan värejä puutarhassa, vaikka itse pukeudun lähes aina mustaan. En siis mene minkään nykyhetken Suomessa vallitsevan trendin mukaan, että värejä on hillitysti ja vähän. Saksassa nimenomaan olen aina ihastellut monien värien ja lajien yhdistämistä kukkaistutuksissa.
   Toivottavasti sielläkin lämpenee. Tänään täällä odotetaan kevätmyräkkää kaatosateineen ja myrskytuulineen, mutta viikonlopuksi lämpenee jopa kahteenkymmeneen asteeseen.
   Mukavaa keskiviikkoa sinne Saksaan 🌼❤

   Poista
 2. En mitään tiedä huhtasienestä. 🤔 mutra onpa sulle monenvärisiä ja monenrotuisia tulppaaneja, kauniita! Olet tainnut tilata tai hakea sipuleita suoraan Hollannista? 👍❤

  VastaaPoista
 3. Onkohan huhtasieni hyvinkin tuntematon, vaikka sitä saattaa yhdessä esiintymässä olla jopa satoja, on herkullinen ja täysin myrkytön "serkkuunsa" verrattuna. En kyllä itsekään ymmärrä, miten sen tunnistin. Samoin kävi koskikaran kanssa. Koskaan ennen en ollut nähnyt, mutta heti tiesin, mistä on kysymys, kun näin sen sulassa sukeltelevan. Jostain alitajunnasta se tulee.
  Kotimaasta on kaikki kukkasipulit ostettu ja mikä hauskinta, istutettu jo toissa syksynä, eikä yksikään kukkinut viime keväänä ja nyt sitten yhtäkkiä ilahduttavat kukinnallaan. Se talvi oli kai kukkasipuleillekin täysin mahdoton.
  Oikein rattoisaa matkaa Pohjolan perukoille 🌼❤

  VastaaPoista
 4. Jo on värikäs kukkaloisto. Kevään puhkemista kukkaan on kyllä upeaa seurata. Pienet puiden lehdet ovat niin herkän vihreitä. Huhtasieni ei ole tuttu, mutta elämäni ensimmäisen korvasienen löysin viime viikolla. Nyt se odottaa ryöpättynä pakkasessa herkkuhetkeä.

  VastaaPoista
 5. Talven pakkasilla voi muistella näiden kuvien myötä kevään kukkia, kun tuntuu olevan vielä pitkä, pitkä aika uuteen kevääseen.
  Kiva, että löysit korvasienen. Uudet tuttavuudet ilahduttavat aina 😊

  VastaaPoista