sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Joulun taatelikakku ja diy jouluviemiset

 Heissan!

Joulukiireet ovat alkaneet, vaikka hyvissä ajoin olen jo aloittanut ja toivoisin kovin, ettei niin kovaa kiirettä tulisi. Olisi mukavampi nauttia joulun rakentamisesta kaikessa rauhassa. 

Lapsenlapsen kanssa leivottiin isomummin vanhaan kakkuvuokaan taatelikakku. Toinen meistä maisteli ja sekoitti, toinen lisäili aineksia ja vatkasi. Arvata saa, kumpi teki kumpaa. Vanhanaikaisella vuualla kakusta tuli kaunis. 




Eilen olimme viettämässä pikkujouluja tuttavapariskunnan kanssa heidän kauniissa joulukodissaan. Näitä firmojen pikkujouluja on vietetty jo lähes 30 vuotta, vaikkei ystävillämme enää olekaan omaa firmaa. Perinne kuitenkin jatkuu. Olen tänä vuonna ihastunut itse rakenneltuihin jouluviemisiin ideana, että lähes kaiken voi syödä tai juoda pois ja loput kompostoida tai muuten kierrättää. Tällaiseen, jossa punaisena lankana oli Italia, päädyin eilen.


Siskolleni ja hänen miehelleen veimme niin ikään pikkujoulujen viettoon tällaisen. 



Oletko Sinä tehnyt joulupuuhia ja jos, niin minkälaisia vai otatko joulun vastaan sen kummempia hössöttämättä?

Tunnelmallista adventtiaikaa Sinulle ❤ Maija 



10 kommenttia:

  1. Onpa ihania jouluasetelmia, taidan napata tuon idean itsekin ja viedä tuollaisia jouluna, etenkin niille joiden valmiiseen ruokapöytään olemme menossa.
    Täällä kans jouluvalmistelut jo kovaa kyytiä menossa. Rakastan tätä joulun odotusta. <3 Itsellä valmistelut lähinnä tarkoittavat erilaisten jouluruokien testaamista. Etenkin uusien joulureseptien.
    Ihanaa adventtiaikaa ja joulun odotusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne ❤
      Joulussa lähes parasta on sen odotus.
      Jotain uutta joulupöydässä on aina kiva kokeilla vanhojen rinnalla. Poika lupasi tänä vuonna tuoda uutuutena lohipastramia. Hauska testata sitä!
      Sinulle myös oikein ihanaa joulunodotusta ❤

      Poista
  2. Taatelikakkusi näyttää vanhanaikaisen kauniilta ja maistuu varmasti. Taatelikakkua teen minäkin joka jouluksi. Vielä en ole mitään ruokaan liittyvää valmistamnut, mutta olen virkannut ja kutonut niin että sormet särkevät.
    Kyllä tästä hyvä tulee eikä tarvitse liiaksi kiiruhtaa.
    Mukavaa joulun odotusta sinullekin!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina ❤
      Ihastuin kerrassaan tuohon vanhanaikaiseen muotoon ja paistopinta on kaunis. Kakku myös irtosi tosi helposti vuuasta. Vanhassa vara parempi ja seuraavankin kakun teen tuossa vuuassa.
      Ihania lahjoja ovat varmasti läheisesi saamassa. Minä olen kutonut sukkia lahjoiksi ihan toiveiden mukaan ja jotain muutakin vielä pitäisi ehtiä.
      Sellainen leppoisa joulukiire on minulla toiveissa tänä vuonna.
      Sinulle myös oikein ihanaa joulunodotusta ❤

      Poista
  3. Ihana vanhanajan mallinen kakku ja taatusti mehevä! Sinä tietenkin olit se maisteleva osapuoli!😋😉
    Ja hieno lahjaidea sinulla! 🎁
    Mut pakko kysyä: Mitä tuo diy tarkoittaa? Onko Pinterestistä napattu? Sisko on ihan ymmällään!🤷‍♀️

    VastaaPoista
  4. Kiitos syssa ❤ No nyt ainakin olen maistellut🤣 Ihan turha luulo, että tuo kakku olisi säilynyt jouluksi. Sehän on kohta jo syöty ja on mehevää ja ihanan rapea pinta. Taas kehun noita vanhan ajan keittiövälineitä.
    DIY on lyhenne sanoista do it you self. En yhtään tykkää tuosta lyhenteestä, mutta tulipa nyt käytettyä. Jotenkin se tuo minulle mieleen jotain ylijäämäjuttua. En kyllä tiedä miksi. Ja Pinterest on se minun innoittajani tietysti. Sieltä löytyy vaikka mitä kivaa.
    Ihanaa matkaa teille joulupukin maille 🧑‍🎄❤😇

    VastaaPoista
  5. Ihanasti paketoidut lahjat! ❤️ Tänään oven takaa löytyi pieni lahja meidän koko perheelle ja kyllä ilahdutti. Täällä touhotetaan joulua sen verran, että ostelen pikkuhiljaa lahjoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -A-❤
      Joulunalusaika on täynnä monia ihania asioita ja yllätyksiä 😃

      Poista
  6. Kiitos, syssa, taas täyttyi yksi aukko sivistyksessä! 👍
    Ja kiitos, matka on alkanut hyvin. Terveiset Aavasaksalta! Huomenna perille! 😊😍

    VastaaPoista