torstai 20. huhtikuuta 2023

Uunimunat tortillakuoressa

 Hei! 

Työkaverini oli katsonut Strömsötä ennen pääsiäistä ja innostunut uunimunien reseptistä. Minäkin innostuin, sillä pitkäperjantaina meille oli tulossa ystävä pidemmän matkan takaa yökylään ja suunnittelin aamupalalle perinteistä kananmunaa hiukan erilaisessa muodossa. 

Strömsön reseptissä oli paljon ainesosia, joten päätin hiukan oikaista ja tehdä omanlaiseni täytteen. 

Uunimunat tortillakuoressa 

Ota esiin muffissivuokasi ja pyyhi siitä pölyt, ellet ole käyttänyt sitä vähään aikaan. Ota tortillaletusta sopivan kokoinen palanen, voitele se molemmin puolin ja aseta muffinivuoan koloon. Itse jaoin yhden tortillapohjan kolmeen osaan. Kuori saa nousta reunojen yli. Siitä tulee hauskan näköinen. 

Riko jokaiseen kuoreen muna. Lorauta päälle hiukan kermaa ja lopuksi vielä juustoraastetta. Jos kaipaat suolaa, ripottele hiukan sitä ennen juuston lisäämistä. 

Paista munat 200:ssa asteessa noin 10 minuuttia kunnes munat ovat hyytyneet sinun makuusi sopiviksi. 

Kun munat ovat valmiit, lisää halutessasi pinnalle koristeeksi ja lisämakua antamaan pannulla tai uunissa rapeaksi paistettua pekonia.

Kananmunan kaveriksi voi lisätä erilaisia kasviksia makusi mukaan tai sen mukaan, mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Myös mausteita voi käyttää. 

Nämä uunimunat sopivat niin aamupalalle, välipalaksi kuin iltapalallekin. Mökkikauden alkaessa kohta olla kiihkeimmillän, on näitä helppotekoisia uunimunia kiva tehdä mökilläkin.Auringonpaisteista kevätpäivää minulta Sinulle ☀️💛Maija 

2 kommenttia:

  1. Nam! Tuollaista jopa minä voisin osata tehdä! 😋😎

    VastaaPoista
  2. Yllättivät yksinkertaisuudellaan ja olivat tosi, tosi hyviä ja toivat aamupalaan kivan vaihtelun 😊

    VastaaPoista