tiistai 18. lokakuuta 2016

Kurpitsojen aikaan

Heissan!

Eletään ihan syksyn tunnelmallisinta aikaa, kun kurpitsat ja kurpitsalyhdyt kohta alkavat ilmestyä pihoihin ja muuten vaan koristeeksi. Tähän aikaan syksystä on hyvä iltaisin vetää ovi tiukasti kiinni ja tunnelmoida kynttilöiden ja takkatulen loimussa huovan sisälle kääriytyneenä.

Jo viime syksynä tyttäreni löysi italialaisesta sisustuslehdestä kankaasta tehtyjä koristekurpitsoja. Silloin ne jostain syystä jäivät toteuttamatta. Nyt nuo muistuivat taas mieleen ja parissa italialaisessa blogissakin esiteltiin juuri niitä. Toisessa teko-ohjeiden kera. Innostuimme kokeilemaan, mitä me saisimme aikaiseksi kangastilkuista ja laatikoista löytyvistä muista tarvikkeista ja tällaisia tuli.


Näitä oli hauska ja helppo tehdä ja taidankin tehdä vielä lisää.


Viime viikkonlopuna Pizziamo-blogia pitävä tyttäreni ilahdutti meitä taas toimimalla pizzaleipurina. Tällä kertaa saimme maistaa napolilaisten keksimää tähtipizzaa, josta tietysti muuallakin Italiassa on tehty omat versiot. Tässä täytteinä olivat pettämättömät ja aina yhtä herkulliset mozzarella, ricotta, parmesaani, tomaatti ja basilika. Tähden sakarat olivat myös täytettyjä. Kyllä oli mehevää ja maistuvaa.

Olen myös saanut valiiksi muutamia käsitöitä. Kun lähes aina on tekeillä pari työtä samaan aikaan, valmistuukin niitä sitten useampi lähes kerralla. Isommalle lapsenlapselle kokeilin junasukkien tekoa ja niihin sopivia kintaita. Kuukauden ikäiselle lapsenlapselle valmistui villatakki. Siihen sopivat sukat ja myssy ovat jo valmistuneet aikaisemmin.Kevättäkö rinnassa? No ainakin ajatukset olivat tänään hetkellisesti keväässä, kun vihdoin sain istutettua 120 kukkasipulia, jotka olin ostanut jo kauan sitten. Oikein lämpimästi paistoi aurinkokin tänään ja sain nauttia tuosta istutuspuuhasta. Nyt vaan kevään kukkaloistoa odottamaan.

Tällaisia puuhia tällä kertaa. Hyvää tiistai-iltaa sinne ruudun toiselle puolelle! Halit Maija

6 kommenttia:

 1. Niin ihania nuo kurpitsat! Oikeita syystunnelman luojia!
  Tosi nättejä myös nuo tekemäsi käsityöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Salla <3 Kurpitsa tuovat kyllä ihanaa syystunnelmaa :)

   Poista
 2. Ihanat kurpitsat <3
  Minä täällä juuri maalailin pahvikurpitsoja :)

  Kiitos muuten kukkasipulimuistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marianna <3
   Kurpitsoja voi ideoida niin monenlaisia :)
   Nuo kukkasipulit tahtovat aina unohtua ja jäädä istutettaviksi, ainakin minulla, ihan sinne melkein pakkasten tuloon asti, vaikka aina, kun niitä ostan, päätän istuttaa ne ihan heti. No nyt ainakin ovat maassa ja odotellaan vain kevään kukkaloistoa :)

   Poista
 3. Joo, mainioita kurpitsoja! Jotenkin ne havainnoinkin mutta asia jäi johonkin alitajuntaan... Onkohan ne säkkikankaasta?
  Minullakin on ollut ajatus (huom huom!) istuttaa kukkasipuleja, sinisiä ja valkoisia krookuksia Suomen juhlavuoden kunniaksi - sellaisen idean jostain bongasin. Saa nähdä tuleeko toteutetuksi... Syssalla tahtoo jäädä suunnitelmien tasolle paljon paljon sellaista, mitä sysseli varmasti toteuttaa! ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, syssa <3 Nuo kurpitsat on tehty pellavakankaasta, mutta niitä voi tehdä ihan oman mieltymyksen mukaan mistä kankaasta vaan. Mitä tilkkuja nyt sattuu laatikkojen pohjilta löytymään. Säkkikangas, hyvä idea muuten, pitääkin kokeilla, saattaa olla hiukan jäykkää, ettei ehkä kovin pieniä siitä pysty tekemään. Säkkikangas eli oiken tuollainen vanha juuttisäkki eli viljasäkki, on pellavan rinnalla ihan tämänhetkinen lempparini. Ja vielä kun löytyy sellainen, jossa on tekstiä, niin hui kuinka ihanaa! Joskus olen vahingossa laittanut sellaisen säkin pyykkikoneeseen liian kuumalle ja hups vaan teksti oli poissa! Voi itku, silloin kyllä harmitti! Ajattelin nimittäin pestä huolella pois kaikki hiirenpissat, ennen kuin otan säkin uusiokäyttöön. Millään vaan ei raskisi noita säkkejä leikellä. Niissä on muuten välillä aika ihania hiirenreikiä :)
  Ihastuttavaa sunnuntai-iltaa :)

  VastaaPoista