perjantai 30. joulukuuta 2016

Jouluntaikaa Myrskyluodolla

Heippa hei!

Joulu tuli ja meni kuin pikakelauksella. Aivan kuin olisin jäänyt kyydistä pois. Monissa blogeissa on jo käsitelty joulunvietto ja jopa siivottu kaappiin tonttuja ja koristeita, mutta minä olen nyt vasta kertomassa joulustamme. Osasyynä siihen on ollut flunssa. Sen kourissa vietti perheestämme yksi jos toinenkin joulunpyhänsä ja aattoillan ateriallakin ruokaa kului hyvin vähän, sillä monelle ei ruoka maistunut ollenkaan tuon inhottavan joulutaudin kynsissä.

Vietimme perinteisellä porukalla aattoa ts.meille kokoontui ätini ja lapset perheineen. Pukkia odoteltiin neljävuotiaan lapsenlapsen kanssa yhdessä kovin jännittyneinä ja kävimme ikkunassa jo monta kertaa kurkistamassa, josko pukkia jo näkyisi tulevaksi. Itsekin lapsen jännityksen siivittämänä tunsin varpaissa saakka kummaa kihelmöintiä. Tuli sadunomainen tunne. Ja lopulta se pukki lahjoineen saapuikin pimeästä joulukuisesta illasta.

Lahjoja jaettiin ja saatiin. Pieni joulupukin apulainen auttoi jakamisessa toisen pikkuisen seuratessa. Vaikka pikkutonttu pukin tullessa päättikin sukeltaa varmuuden vuoksi pöydän alle, tuli heistä pukin kanssa kuitenkin hyvät kaverit. Pukin syliin kiipesi pieni tonttu-ukko, lauloi hänelle omatekoisen laulunsa ja lopuksi vielä halasi pukkia. Kyllä meille aikuisille nauru maittoi!


Lahjojen avaamisen jälkeen, kun takkahuone näytti siltä, ettet siellä ole siivottu vuosikausiin, joimme jouukahvit nuoremman tyttären peerinteisen suklaajäädykkeen kera.  Tämä kuvassa oleva piparkakkujäädyke sen sijaan oli tarjolla joulupäivän kahvilla, jollaoin simme yhdessä jouluruokaa pojan vaimon vanhempien ja isovanhempien kanssa.
Saariston joulu ikkunalaudallamme.
Ystäviä ja tuttavia muistimme tänä jouluna lumiukkosopalla ja itsetehdyin hilloin, jotka pakkasimme lahajpakettiin.


Ompelin pienemmälle lapsenlapsellemme joululahjaksi maailman helpoimmat housut. Yksi kappale, vain kaksi saumaa ja resorit. Siinä kaikki!Tähän loppuun laitan viellä huurrekuvia, joista jouluna ja nyt uutena vuotena vain unelmoimme. Kun tulimme Puolan-matkaltamme kotiin, oli Herra Huurre taikonut maiseman satumaaksi.

Tulipa melkoista joulun sillisalaattia, kun koko joulunaika piti saada yhteen postaukseen. Huomenna vaihtuu jo vuosi. Millaisena vuosi 2016 jää historian kirjoihin?

Hyvää uuden vuoden aatonaattoa! T. Maija

9 kommenttia:

 1. Ihastuttavia kuvia! Mukavasti meni teidänkin joulunne.
  Mukavaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiito, Mamma63! Mukavsti meni, muuta ihan liian nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Voi miten tunnelmallisia joulu-ja talvikuvia. :) Kerroppa mitä joulupukkisoppaan kuuluu? Olen kuullut monesti, mutta harmikseni en ole moista nauttinut. Ehkä ensi jouluna :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos <3 Minulle tunnelma on tärkeää ja joskus sen onnistuu vangitsemaan kuvaankin.
  Lumiukkosopan ohje on yksinkertainen: kaakaojuomajauhetta, esim. Dumle-suklaatoffeekarkkeja, vaahtokarkkeja ja sekoittamiseen piparminttukeppejä (sellaisia, joita on Aku Ankan joulukuusessa). Nämä kaikki lisätään kuumaan maitoon ja sitten vain herkuttelemaan. Meidän pienen kaupunkimme kaupoissa ei enää ollut piparminttukeppejä, kun tuota kuvan lahjapakkausta raketelin, joten laiton mukaan "suklaatikkarit". Liitin myös mukaan jostakin blogista löytämäni juomanteko-ohjeen lumiukkokuvan kera. Tätä soppaa voi mainiosti nauttia vielä talven kuluessa kylminä iltoina tai ulkoilun jälkeen.
  Mukavia herkutteluhetkiä!

  VastaaPoista
 5. Eipä kestä!Yhtä hyvin se voisi olla joulupukkisoppaakin :-D

  VastaaPoista
 6. Nice article. You have very beautiful and interesting website. I like it so much.

  PEC 5th 8th Class Result 2017, 5th Class Result 2017, 8th Class Result 2017

  VastaaPoista
 7. I am sorry! I just founded your comment. Thank you so much Mary 😊 So nice that you founded here! Wellcom to my blog!

  VastaaPoista
 8. I am sorry! I just founded your comment. Thank you so much Mary 😊 So nice that you founded here! Wellcom to my blog!

  VastaaPoista