keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Päivänä, jolloin Pyry tuli kylään

Heippa hei!

Meillä on nyt talvi! Ainakin ihan hetken. Tänään on ollut melkoinen lumimyräkkä. Aamuteetä juodessa sain nauttia pyrymaisemasta, kun tuuli oikein lennätti lumihutaleita. Lapsena minua ei olisi pitänyt poissa mikään tuosta säästä. Ei sitten niin mikään. Meillä oli maalla pihassa kallio ja kiviaita, joiden kylkeen lumi ihanasti nietostui. Sinne oli hyvä kaivaa lumiluolia ja sitten istua siellä kynttilää polttaen. Tuo lumiluolassa palavan kynttilän tuoksun tunnen vieläkin nenässäni. Posket punaisina touhusin ulkona, eikä haitannut vaikka tuli pimeäkin. Kun vanhemmat häärivät navetta-askareissa, olin  minäkin niin kauan ulkona.

Ei pitänyt minua mikään poissa tänäänkään tuosta pyrystä. Oli ihana tuntea tuulen tuiverrus kasvoilla, kun lumihiutaleet iskeytyivät vauhdilla poskia vasten. Lumityötä todella riitti, mutta se sujui kuin leikiten. Pakko oli kaivaa kamerakin esille, kun näin harvinaislaatuinen sää saatiin.
Riemukasta talviaikaa ystävät! Rakkaudella Maija

16 kommenttia:

 1. Kyllä kävi pyry täälläkin! Nyt jo ropisee vesisade.
  Tässäkö se talvi oli?
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mamma 😊
  Taisi käydä joka puolella Suomessa
  Kovaa vesisadetta on luvattu. Kyllä harmittaa, jos talvi tuli ja meni.
  Hyvää keskiviikkoiltaa 💝

  VastaaPoista
 3. Kauniita talvikuvia ehdit ottaa ennen kuin lumet sulavat. Tai ainakin meiltä sulivat kaikki lumet ja nyt on maa taas paljaana.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina 💝
   Kiirettä piti pitää, kun illalla jo satoi vettä ja yön kovat sateet sulattivat lumet. Vain kolatuista ja auratuista kasoista on jotain jäljellä.
   Hyvää viikonloppua Sinullekin 💝

   Poista
 4. Ihania talvikuvia♥ Voi tiedätkös etten ole aikoihin päässyt potkukelkan kyytiin tai potkuttelemaan..se oli sitten mukavaa puuhaa lapsena, otettiin oikein kunnon kelkka-kisoja pihan muiden lasten kanssa..kuka on ensin maalissa:) Täälläkin on satanut muutaman päivän vettä ja lumet ovat uhkaavasti hävinneet. Tosin lupasivat että ensi viikolla taas tulisi lunta! Ihanaa alkanutta viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde 💙 Potkukelkkailu on kivaa. Tuo kuvassa oleva kelkka on mummuni vanha. Joskus olen sillä mennyt töihinkin. Joka talvi pyrin lastenlasten kanssa menemään kelkkaretkelle. Pienemmän kanssa oltiin viikolla. Kaulahuivi vain turvavyöksi ja menoksi. Kyllä lapset nauttivat!
   Lumet tulivat ja menivät. Onneksi luvassa on uutta lunta.
   Sinulle myös ihanaa viikonloppua 😊

   Poista
 5. Hienoja kuvia loistavista asetelmista, tunnelmia täynnä. Täälläkin manaillaan talven oikukkuutta ja haaveillaan vaan jäälle pääsemisestä. Muistoja täynnä on tuo yllä oleva kuvauksesi vanhasta potkukelkasta, kaulahuivista ja lapsesta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Varpu <3
  Niin, tuntuu aika kauhealta, että näillä leveysasteilla potkukelkka onkin kohta vain muistojen esine. Pyrin sitä käyttämään niin paljon kuin suinkin mahdollista ja haluan todellakin, että lapsenlapsetkin saavat nauttia tuosta ihanasta menopelistä. Talvi on ollut todella oikukas. Tänäänkin satoi vettä, jalkarättejä ja pikkuisia lumipalleroita vuoronperään.
  Ihanaa viikonlopunjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kauniita vanhoja tavaroita. Siitä on jo aikaa, kun minä viimeksi ajelin potkukelkalla. Kotitiellä ei ollut hiekkaa, joten olipa se melkoista potkuttelun riemua 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu 💝
   Potkukelkkailu on niin hauskaa, mutta aika harvoin näkee kenenkään kelkkailevan edes silloin, kun sattuu olemaan lunta.
   Hyvää vaalisunnuntai-iltaa 😊

   Poista
 8. Ihanat talviset kuvat ja tuo potkukelkka vanhoine suksineen on niin viehättävä. 😊 Mukavaa vaalisunnuntaita Teille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -A-💝
   Vanhat esineet ovat minulle tärkeitä, myös käytössä.
   Täällä jännitetään ääntenlaskun viimemetrejä 👍Hyvää sunnuntai-iltaa sinne 😊

   Poista
 9. Oi potkukelkka! Niissä on aina ollut jotakin niin romanttista. Lapsena minulla oli punainen...Nuo vanhat työkalut ja esineet ovat niin kauniita! Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Ulla Annika <3
  Eilen taas oltiin pienemmän lapsenlapsen kanssa kelkkailemassa. Lunta oli minimaalisesti ja piti tarkkaan katsoa, missä potkutteli. Sitten tuli vielä traktorimies levittäen sepeliä. Tämä nuorimies kyllä kohteliaasti pysäytti ajokkinsa ja pahoitteli, että pilaa potkukelkkailuilomme, mutta hänelle oli annettu käsky hiekoittaa tiet. Tien toisen reunan hän lupasi jättää hiekoittamatta. Kiitin huomaavaisuudesta ja totesin, ettei varmaan pelkästään meitä varten voi jättää tietä hiekoittamatta. Joha siitä meteli syntyisi ja vaarallisia tilanteita niin autoilijoille kuin jalankulkijoillekin. Toivottelin vielä hyvää päivänjatkoa ja iloisena lähdimme jatkamaan matkaamme. Meidät ainokaiset oli huomioitu. Se lämmitti mieltä.
  Osa noista vanhoista työkaluista on oman isäni vanhoja ja kovin rakkaita, osa mieheni isän ja osa ollaan haalittu mikä mistäkin.
  Kivaa viikkoa Sinullekin <3

  VastaaPoista
 11. Voi ihanuus näitä potkukelkkakuvia <3
  Mummolla oli potkukelkka ja sillä olikin sitten käyttäjiä, kun me lapsenlapset olimme maalla!

  Meillä ei ole talvesta tietoakaan, mutta matalapaineita tulee tuolta Briteistä päin tuon tuostakin. En tykkää.

  Onneksi helmikuu on jo ovella ja kevät lähestyy.

  Mukavaa viikkoa ja uutta kuukautta sinulle Maija <3

  VastaaPoista
 12. Kiitos Marianna <3
  Kyllä potkukelkka meilläkin on aika harvinaiseksi käynyt tai ainaki sen käyttö. Minä haluan antaa lapsenlapsillekin mahdollisuuden kokea huimaa vauhdin huumaa tuon ihanan vempeleen kyydissä. Meille on torstaina luvassa reilusti uutta lunta ja se taas antaa mahdollisuksia potkukelkkailuun. Jos talvi on kunnon talvi, on se ihan mukava.
  Sinullekin, Marianna, ihanaa jo ovella kolkuttelevaa helmikuuta <3

  VastaaPoista