perjantai 30. maaliskuuta 2018

Naparetkellä ulkosaaristossa pitkäperjantaina

Heissuliveissuli ystävät!

Edelleen kylmän ja kirkkaan pakkasyön jälkeen valkeni mitä kaunein aurinkoinen pitkäperjantai. Ei tehnyt mieli lähteä kokonaan pääsiäistä viettämään mökille kylmyyden takia, mutta päiväreissua olemme miettineet jo pitkään ja nyt sen päätimme toteuttaa. Kahvia ja kaakaota keitettiin termospulloihin  eväsleiville paistettiin munia, mukaan vielä hedelmiä ja pätkismokkaruutuja,  joita eilen leivoin. Näillä herkuilla eväskori täytettiin ja lähdettiin matkaan.

Paljon oli menijöitä saaristoon pääsiäistä viettämään. Suomen ainoa sähköllä kulkeva maantielautta Elektra onneksi lastaa kannelleen jopaa 90 autoa, joten jonottamaan ei jouduttu. Meri on vielä vahvasti jäässä ja jäälautata kolisivat lautan keulaan.

Odottelimme Galtbyssä viimeisen lossin lähtöä ja autosta ulos tullessa kevät sai meidät melkein uskomaan, että on saapunut iloksemme. Aurinko lämmitti suorastaan kuumasti fleecen ja toppatakin läpi, talitintit lauloivat titityytään, vesilätäköt tuoksuivat sulavalle maalle. Kävelimme rannalla ja minä napsin muutamia kuvia. Istahdimme autoon ja nautimme kaakaot, kahvit ja eväsleivät, kuten tekivät jonossa monet muutkin, sillä kahvila ei ollut vielä talven jäljiltä avanut oveaan.Venevajat nukkuivat vielä talviunta.Mökille päästiin, tie oli paikoin liukas ja lunta oli reilusti mökin ympäristössä. Rakas mökkimme tuntui nukkuvan ruususen unta. Meri oli kauttaaltaan jäässä. Hetken saa vielä odotella, että uimaan pääsee sahaamatta avantoa. Mökkiin sisään astuessa melkein kuuli mökin kuiskivan: "Koska te tulette, koska tulette jäädäksenne?" Nyt tuima pohjoistuuli ja asteen pakkanen kuitenkin kiirehtivät askeleitamme vitivalkoisella hangella lähtemään tarkastuskierroksen jälkeen takaisin kotiin. Kaikki oli mökillä hyvin. Ainoat jäljet, joita näimme lumessa, olivat metsäkauriiden tekemiä polkuja.Muutamia uskaliaita haahkoja ja joutsenia uiskenteli jäälauttojen seassa.
Kovin jäistä on avomeren suunnallakin ja vain laivaväylä on vapaa jääkahleista.

Stella-lautta puskee päin jäälauttoja.


Yhtään jääkarhua ei näkynyt jäälautoilla. Lautat ovat kuin taideteoksia. Oli taas kuvausretken jälkeen mukava palata autoon ja lämmittää kohmeisia sormia lämpimän kaakaokuksan ympärillä.

Kotiin oli taas hyvä tulla, laittaa tuli takkaan ja sauna lämpiämään. Kohta mennään pitkäperjantain lämpöisiin löylyihin.

Oikein hyvää pitkäperjantai-iltaa ystävät <3 Rakkaudella Maija

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun pääsitte nauttimaan talvisista mökkimaisemista. 😊 Mukavaa pääsiäistä ⚘🐰🐣

  VastaaPoista
 2. Kiitos - A - ❤️
  Kylmää oli mutta kiva oli käydä 😊
  Iloista Pääsiäistä teille myös 🐰🐇

  VastaaPoista
 3. Olipa varmasti kiva käydä mökkiä moikkaamaamassa!
  Toivotaan, että kohta jo kelit suosivat mökkeilyä pidempäänkin!
  Ihanaa Pääsiäisen aikaa sinullekin Maija!💛🐣💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma ❤️
   Oli kyllä kiva käydä, kun ei olla pitkään aikaan oltu. Kuulin juuri radiosta, että ensi viikon lopulla saattaa olla +10 astetta 😎 Se olisikin mukavaa 👍
   Hyvää Pääsiäistä teille myös 🐰🐇🐤🐥🐣🐓🐔

   Poista
 4. Saman verran lunta teillä näkyy olevan kuin meidänkin mökillä. Olimme yötä siellä ja tulimme muutama tunti sitten kotiin. Ehdin jo postauksenkin mökkireissusta tehdä.
  Teillä on jonkin verran avovettäkin, meidän edustalla meri on vielä umpijäässä.
  Ihanaa pääsiäislauantaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ❤️
   Meillä olikin vain suunnitelma tehdä päiväreissu. Yllättävän paljon saaristossa oli lunta, melkein enemmän kuin täällä mantereella. Avovettä ei mökkimme edustalla ollut ollenkaan, ainoastaan laivaväylällä.
   Ihanaa Pääsiäistä teille myös 🐔🐓🐣🐥🐇🐰

   Poista
 5. Oi millainen naparetki, kuvat on kyllä aivan upeita♥ Ihana kun on osunut tuollainen keli! Nyt on kyllä ollut niin kauniita päiviä ja kevätfiilis puskee oikein kunnolla päälle..pikkuisen jo kesästäkin on alettu haaveilla tuon auringon myötä:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos Päde <3
  Hetkellisesti saimme nauttia keväästä ja sitten iski talvi kunnolla päälle. Kaukana merellä on niin kylmä. Mutta kyllä se kevät tulee, kai jo ensi viikolla lumisateiden jälkeen. Ajatuksia voi jo keväälle ja tulevalle kesälle viritellä.
  Iloista Pääsiäistä Teillekin!

  VastaaPoista