sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Oi ihana toukokuu!

Toukokuinen tervehdys Myrskyluodolta!


Oi ihana toukokuu, sinä hurmaat minut koko olemuksellasi. Kosketat joka aistiani, joka soluani. Huumaannun sinusta. Tuoksuistasi, väreistäsi, äänistäsi, valostasi. Miten herkkää ja pyhää olet luonut ympärillesi. Hämmästyn siitä. Tätäkö tämä taas olikin. Tämä, jota koko pimeän syksyn ja pitkän talven kaipauksella odotin. Nyt olet siinä. Sinä ihana toukokuu. Älä kiirehdi askeleitasi. Älä jatka matkaasi. Älä vielä. Viivy vielä hetki. Sillä tätä kaipaa ihmissielu. Tätä onnen täyttymystä. Tätä sydämen pakahduttavaa tunnetta. Tätä Luojan luomaa.


Aamuisella kierroksella pienessä puutarhassamme, kaikki tuntuu niin pyhältä ja ainutkertaiselta. Aivan kuin siellä pitäisi kulkea varpaillaan, hiipiä hiljaa. Voi tätä toukokuun tunnelmaa! Voi tätä kauneutta!"Minä kylvän kyyhöttelen, Luojan sormien lomitse, käen kautta kaikkivallan."
Sitten hän rukoili oraillensa maasta voimaa ja taivaasta sadetta. Ukko kuuli hänen rukouksensa. Ja kevätkäkönen tuli tuohon yksinäiseen koivuun aamuin illoin kukkumaan Suomenmaalle rikkautta. Näin kirjoittaa Maamme Kirjassa Sakari Topelius Kalevalaa siteeraten. Niin mielelläni tuota Topeliuksen kirjaa aina lainailen.

Toukokuu tuo tullessaan peltojen kylvöt. Kauniita muistoja lapsuudesta. Miten kaunis on vastamuokattu ja kylvetty tasainen pelto vihreine ojanpientareineen. Ja miten hyvälle tuoksuu muheva multa. Mutta ei kasva pellot, ei tuota mannut, ellei kylvöillä ole Korkeimman siunausta. Kunpa Jumala siunaisi tämänkin toukokuun kylvöt!

Ihanaa toukokuuta vielä ihan jokaiselle! Rakkaudella Maija

10 kommenttia:

 1. Kyllä se on juurikin noin!
  Kauniisti kirjoitit kauniiden kuvien kanssa!
  Tätä ihmettelyä olisi ihanaa jatkaa !
  Aurinkoista alkua viikollesi!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mamma 💕
  Oikein aurinkoista viikkoa myös Sinulle 💕

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus miten suloinen postaus ja niin kauniit kuvat♥ On tämä toukokuu vaan ihana kuukausi ja kauneutta tulvillaa, kun luonto oikein herää eloon! Tänä keväänä se herääminen on vielä käynyt harvinaisen nopeasti, silmän räpäyksessä:) Hyvää helluntaita ja ihanaa toukokuuta sinne teille♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Päde 💕
  Hyvää helluntaita sinnekin 💕Ja kiitos huomautuksesta💕Oli lähellä, ettei helluntai mennyt sivu suun 🙄😀

  VastaaPoista
 5. Kevät on ihanaa aikaa, kun luonto puhkeaa väreihin ja kaikki näyttää taas niin raikkaalta pimeän syksyn ja kylmän talven jälkeen. Ne pienet silmut ja taimet jotka ponnistavat maasta tai puiden oksilta. Perjantaisen kolean päivän jälkeen ollaan saatu taas nauttia lämmöstä täälläkin. 😊🌷😍

  VastaaPoista
 6. Kaikki nuo ovat kevään ihmeitä. Ennenkin nähtyjä, mutta tuntuvat siltä kuin ei koskaan ennen olisi nähnyt.
  Nyt näyttää, että koko Euroopassa saadaan nauttia lämmöstä ja toukokuu sen kuin kiirehtii askeleitaan.
  Ihania aurinkoisia päiviä sinne Saksaan 💕

  VastaaPoista
 7. Kaunis on ollut toukokuu ja toivotaan nyt, että kesäkuu on samanmoinen, vaikka sadetta jo täällä toivommekin.

  Toukokuussa tekee aina mieli seisauttaa aika! Kesä kun menee sen jälkeen niin nopeasti.

  Ihanaa kesäkuuta Maija <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Marianna 💕
  Ei pysähtynyt aika toukokuuhun, vaan se toi meille kesän ennätysajassa. Tänäänkin aurinko paistaa täydeltä terältä, mutta sadetanssia tekisi jo mieli kohta tanssia.
  Oikein ihanaa kesäkuun ensimmäistä viikonloppua 💕

  VastaaPoista
 9. Niin paljon kaunista katsottavaa harvinaislaatuisena toukokuunakin jo oli! Ihania kuvia <3.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Ulla Annika 💕Kaunis oli toukokuu.

  VastaaPoista