perjantai 22. helmikuuta 2019

Päästävedettävän muodonmuutos

Moikka!

Miten mahtavan hieno voi olla tällainen kevättalvinen aurinkoinen aamu, vaikka pakkasta on ollut yöllä lähes kaksikymmentä astetta. Sitä tuntee itsensä ihan maailmanomistajaksi. Nyt on se aika, jolloin pitää nauttia joka hetkestä täysillä. Elämän tuomalla kokemuksella kun tietää, että kovin nopeasti kaikki menee ohi.

Sain lapsuudenkodistani vanhan päästävedettävän. Ehkä kaikki eivät enää tiedä, mikä on päästävedettävä. Mutta sängystähän siinä on kysymys. Miten kätevä kaluste, joka kasvaa käyttäjänsä mukana. Kotoa lapsuudesta muistan sen ihanuuden, kun syksyn puintien jälkeen patjaan vaihdettiin uudet, puhtaat oljet. Patja tuoksui niin ihanasti puhtaille oljille ja oli paksu, pullea ja pehmeä. Ihan kuin prinsessan vuoteessa. Tietysti oljet vuoden mittaan litistyivät eikä patja enää ennen seuraavaa olkien vaihtoa ollut niin mukava nukkua.



Sänky on alunperin ollut isäni veljen. Nyt nuorempi lapsenlapsi kasvoi ulos pinnasängystä ja hän tarvitsi uuden sängyn. Tästä tulisi pienelle pojalle kiva sänky  jota voi pidentää tarvittaessa. Alunperin sänky on ollut tummanruskea, mutta myöhemmin ootrattu ruskean kirjavaksi. Tumma sänky ei sopinut lapsenlapsen huoneeseen, joten päätimme miniän kanssa ryhtyä uudistamaan sitä ja maalata sen valkoiseksi. Tässä sänkyä on jo hiukan hiottu. Maalin päällä oleva lakkapinta oli saatava hiekkapaperin avulla karheaksi. Se oli projektimme suurin työ. Seuraavaksi levitettiin pohjamaali, joka kiinnittää varsinaisen maalin niin, etteivät kolhut aiheuta lohkeamia. Ohuita maalikerroksia siveltiin neljä kertaa parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi.


Lopulta urakka valmistui ja olimme tyytyväisiä työhömme. Nyt sänkyä käyttää jo neljäs sukupolvi.

Taidan lähteä hangelle pienelle lenkille.
Auronkoisia päiviä Sinulle! T.Maija

12 kommenttia:

  1. Oi miten hienoa että sänky sai taas "uuden elämän", on kyllä kaunis♥ Tuo sänky on monet unet nähnyt:) Tänään olikin ihanan aurinkoinen päivä, tähän aikaan huomaa aina kuinka kovasti tuota kevättä ja aurinkoa onkin alkanut jo kaipaamaan:) Ihania helmikuun päiviä ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde 💕 Olisipa hauskaa, jos sänky osaisi tarinoida nukkujistaan.
      Kovasti sitä kevättä nyt yhtäkkiä odottaa, vaikka olen hangotellut vesisateita ja plusasteita vastaan, mutta nyt olenkin kääntänyt kelkkani.
      Sinulle myös ihania helmikuun viimeisiä päiviä 💕

      Poista
  2. Aivan ihana sänky, jo tuollaisena ruskeanakin, mutta valkoisena vielä kauniimpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merikaisla 💕
      Pidän tummasta, mutta lapselle ja hänen huoneeseensa tuo valkoinen oli parempi.

      Poista
  3. Voi ihanuus! Kyllä on pikkuihmisellä mukava köllötellä.
    Kaunis sänky, jolla on monta tarinaa...
    Aurinkoista viikkoa Maija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma 💕 Niitä tarinoita haluaisin kuulla... Mitä kaikkea tuo sänky tietääkään.
      Sinullekin aurinkoista alkavaa viikkoa 💕

      Poista
  4. Kiitos - A - 💕
    Kyllä siellä on uni maittanut ja uutta sänkyä on ylpeänä esitelty muille.

    VastaaPoista
  5. Wautsi, mikä sänky, kelpaa tuossa unenmaille tuuditautua, historian havinan sekaan. Mulla on miuistoja 50-luvun alusta mummolassa, jossa tuvassa oli kulmittain kaksi tuollaista sänkyä. Vietettiin joulua, ja kun pelkäsin pukkia, kyyristyin sängyn päätyjen kulmaan piiloon. Toimi, sain olla rauhassa, eikä houkuteltu edes laulamaan pukille.🤣

    VastaaPoista
  6. Kiitos Varpu 💕
    Jänniä muistoja sänky herätti Sinussa. Kivan piilopaikan löysit pukilta suojassa🤣
    Minusta tuollaiset sukupolvilta toisille siirtyvät kalusteet ym. ovat sitten mukavia,kun ne kuljettavat mukanaan omaa tarinaansa.

    VastaaPoista
  7. Joo, meidän päästävedettävä on karumpi, suoralinjaisempi, ilman päädyn kohokuviota. Valkoinen väri tuo kohokuvion paremmin esiin. Kaunis! Kauniita unia pikkumiehelle! Kyllä kelpaa kelliä! ❤️

    VastaaPoista
  8. Kiitos syssa 💕
    Jännä juttu, että olen noita sänkyjä aina ennen pitänyt samanlaisina. Valkoisessa tuo kuvio näkyy minustakin kivasti.

    VastaaPoista