maanantai 22. huhtikuuta 2019

Sunshine Blogger Award

Sain Mamma laittaa valkoista -blogista ihanan ja yllättävän Sunshine Blogger Award -huomionosoituksen. Kiitos paljon siitä!

Olen jo kovin odottanut, että pääsen vastaamaan näihin kysymyksiin ja vihdoinkin siihen löytyi tarpeeksi aikaa.


1. MIKÄ ON BLOGISI TARINA JA KUINKA SE ALKOI?

Vanhempi tyttäreni oli puhunut minulle jo pidemmän aikaa, että aloittaisin kirjoittamaan blogia, sillä matkamme ja käsityöni olivat hänen mielestään sellaisia asioita, että niitä voisi jakaa blogissa. Kypsyttelin asiaa ja pikkuhiljaa mieleni oli valmis aloittamaan tämän vielä paljon mielenkiintoisemman ja antoisamman harrastuksen, mitä osasin kuvitellakaan. Siispä pikkuinen blogini näki päivänvalonsa toukokuun toisena päivänä vuonna 2015. Lifestyle blogini on päiväkirjanomaista kirjoittelua itselle muistiin ja muillekin kiinnostuneille luettavaksi pienistä arkisista asioista, suurista onnen ja juhlan hetkistä, retkistä, matkoista, mökkeilystä, kokkailuista ja käsitöistä.

2. MITÄ INTOHIMO SINULLE TARKOITTAA?

Intohimo on sana, joka voi olla hyvinkin laajakäsitteinen. Ainakin minulle. Tietysti ensimmäisenä koen intohimoista rakkautta perhettäni ja läheisiäni kohtaan, jonka intohimon vuoren huipulla ovat rakkaat lapsenlapseni, nyt kaksi ja syksyllä saamme lisää. Toisaalta käsityöt ja lukeminen ovat sellaisia asioita, joihin minulla on intohimoinen suhde. Jopa niinkin arkinen asia kuin siivoaminen on sellainen homma, että sitäkin saatan tehdä intohimoisesti. Ja tietysti meri, joka on sielunmaisemani on intohimojeni kärjessä olennaisena osana. Hmm... aika moninaista siis.

3. MITÄ TEET RENTOUTUAKSESI?

Ei ole vain yhtä ainoaa tapaa rentoutua. Merenranta ja luonto yleensäkin saa minut rentoutumaan. Oman mökkirannan laiturilla jo hetkenkin istuskelu kaikessa hiljaisuudessa rentouttaa tai kun katson myrskyävää merta, on sekin hyvin rentouttavaa. Tietysti lukeminen ja käsityöt, sarjojen katselu telkkarista, koko perheen yhteinen ateria, matkat, saunominen ja ystävien kanssa ajanvietto ovat myös mukavia tapoja rentoutua.

4. VIIMEINEN LOMAMATKASI?

Viimeinen lomamatkamme, josta onkin jo aikaa, suuntautui joulukuussa Puolan Krakovan joulumarkkinoille. Hiihdon MM-kisoihin suunniteltu matka jouduttiin peruuttamaan miehen selkävaivojen vuoksi, mutta selän parannuttua onneksi pääsemme nyt jääkiekon MM-kisoihin Sloveniaan toukokuussa.

5. MATKUSTATKO YLEENSÄ YKSIN VAI RYHMÄSSÄ?

Miehen kanssa matkustamme ja yleensä mukana on joku tuttavapariskunta. Asuntoautomatkat teemme siskoni ja hänen miehensä kanssa. Todella, todella harvoin käymme ryhmämatkoilla.

6. UNELMAKOHDE, JONNE OLET AINA HALUNNUT MATKUSTAA?

Unelmakohde numero ykkönen on useista sinne suuntautuneista matkoista huolimatta Italia, Italia ja Italia! Myös Islanti olisi mukava nähdä, Siperia kiinnostaa ja myös Perun Machu Picchu, mutta pitkät lentomatkat eivät ole minua varten, joten ainakin Peru taitaa jäädä vain haaveeksi. Sitä paitsi Euroopassa riittää paljon minua kiinnostavaa katsottavaa maisemineen ja kulttuureineen.7. MIKÄ ON VIIMEISIN KIRJA, JONKA OLET LUKENUT?

Minulla on aina joku kirja menossa, niin tai kaksi. Yöpöydällä lukemattomien kirjojen pino tahtoo vain kasvaa. Viimeksi olen lukenut  Nina Georgen Pieni bistro Bretagnessa. Tällä hetkellä luen Sofi Oksasen kirjaa Kun kyyhkyset katosivat. Siirryin siis kokonaan toisenlaiseen maailmaan.

8. MIKÄ ON LEMPIKIRJALLISUUSLAJISI?

Romaanit tarinoista Toscanasta aina venäläisiin klassikoihin  ja kaikkea siltä väliltä sekä matkakertomukset ovat ykkösenä.

9. MITÄ TYKKÄÄT JAKAA SOSIAALISESSA MEDIASSA?

Käsitöitä, luontokuvia, sisustusta, matkakertomuksia mm.

10. MITÄ HALUAISIT EDISTÄÄ MAAILMASSA?

Jos vastaan rauhaa, kuulostan niin kliseiseltä, mutta vastaan kuitenkin. Haluaisin, että kaikki tämän maapallon edustajat saisivat rauhassa elää omaa elämäänsä ihonväristä riippumatta ja sen eteen olen valmis ponnistelemaan. Haluaisin myös edistää oman lähiympäristöni hyvin vointia ja näin edistää ympäristöasioita laajemmaltikin. Lasten parempaa ja turvallisempaa tulevaisuutta koko maapallolla haluaisin tietysti edistää omien mahdollisuuksieni mukaan. Eikä sovi unohtaa eläimiäkään. Ehdoton STOP turkistarhaukselle on minulle tärkeä asia.

Aurinkoisen Sunshine Blogger Awardin ojennan nyt seuraaville aurinkoisille blogeille, olkaa hyvä:

Koti Saksassa sydän Suomessa
Simpukka ja meriheinä


Oikein aurinkoista huhtikuista viikkoa jokaiselle! Rakkaudella Maija

6 kommenttia:

 1. Voi miten kiva oli lukea vastauksiasi, upeiden kuvien kera! Onpa ihana että pääsette noita MM-kisoja seuraamaan paikan päälle, varmasti on tunnelma katossa. Italiassa olen käynyt vain Roomassa mutta tuolla reissulla kyllä ihastuin maahan ja haluaisin käydä ehdottomasti uudelleenkin:) Minäkään en niin välitä pitkistä lentomatkoista kun se paikallaan istuminen ei ole ihan minun lempipuuhaa, vaikka olisi mukavaa odotettavaakin:) Leppoisaa alkanutta viikkoa ja ihanaa kevättä sinne teille💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde 💕 Kovasti odotan jo tuota matkaa niin pelien kuin muunkin suhteen. Oikein ihania keväisiä päiviä myös Sinulle 💕

   Poista
 2. Olipa mukava lukea värikästä kerrontaasi. Olet hitusen tutumpi ystävä tämän jälkeen.😍
  Aurinkoista viikkoa Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma 💕 Kyllä sitä aina hiukan paremmin tutustuu toiseen tuollaisten vastausten myötä.
   Suloisia kevätpäiviä Sinulle 💕

   Poista
 3. Voi kiitos sinulle tunnustuksessa, sydäntä lämmittää. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa sinne ja toivotaan kauniin keväisiä päiviä. :)

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä ja kiitos kommentista💕Odottelen mielenkiinnolla, miten Sinä vastaat kysymyksiin. Ihana kevät on nyt täällä. Nuorempi tytär kävi pääsiäisenä Duesseldorfissa katsomassa Bundesliigaa. Hänen ystävänsä pelaa nimittäin Bayer Leverkusenissa maalivahtina. Saksassa oli kuulema puissa jo isot lehdet ja 25 astetta lämmintä!
  Nauttikaa tekin ihanista kevätpäivistä vihreyden keskellä 💕

  VastaaPoista