sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Punaista viiniä

Hallo!

Tervehdys Saksasta! Täällä sitä ollaan Ahr-joen laaksossa, punaviinialueella. Nyt pimeys on jo laskeutunut jokilaaksoon ja leirintäalue hiljentynyt.

Asuntoautoja on yllätykseksemme liikkeellä paljon. Ja toisaalta, mikä onkaan matkustaessa, kun sää ei ole liian kuuma ja kesään verrattuna kaikki on rauhallisempaa. Syksyn aavistus on kuitenkin jo ilmassa. Sen tuntee tuoksusta. Kuitenkin eilen uinti Semmerseessä tuntui hyvin kesäiseltä ja pitkät housut on ollut vaihdettava lyhyempiin.

Laskeuduimme mutkitellen alas Ahr-joen laaksoon. Joki on Reinin sivujoki ja siis kuuluisaa viinialuetta, mutta yllättävästi täällä viljelläänkin tummia rypäleitä punaviiniä varten. Joen vartta mutkittelee Ahr-joen Punaviinitie.

Kävimme kävelyllä pienessä Dernaun kylässä. Viinimyyntejä ja -maisteluita oli pikkuinen kylä pullollaan.


Nyt on jo kohta aika painaa pää tyynyyn, että huomenna taas jaksaa jatkaa matkaa. Tähän loppuun laitan vielä pari kuvaa, jotka ilostuttivat kovin. Cittin Grossmarktissa Lyypekissä oli aivan ihastuttavia piispanpääkurpitsoja ja jo joulukoristeita ja Gluehweinia (glögiä). Kotiin päin tullessa nappaan kyllä niitä kyytiin.
Kesälomaterveisin Maija

12 kommenttia:

 1. Ihana, ihana matka ja kun on alla matkailuauto, niin mikäs sen hienompaa. Tuolla samaisessa City Grossmarketissa Lyypekissä olemme mekin kerran, vuosia sitten käyneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ❤️ Asuntoautomatkailu on semmoista hyvin rentoa ja vapaata. Ja tuo Citti on must kai kaikille suomalaisille, jos matka siitä ohi sattuu kulkemaan.

   Poista
 2. Siis mä en kestä! Niin tutunnäköisiä maisemia, vaikka en koko Ahr-joesta muista kuulleeni - onpa piskuinen joki! Mutta ihan niin tulvahtaa tunnelma mieleen! Erityisesti tykkään tuosta seinälyhtykuvasta. Naatiskelkaa! ❤️

  VastaaPoista
 3. Kiitos syssa ❤️ Kyllä on pieni joki eli paljon puhetta hmm... no pikkuisesta joesta ja sen laaksosta, mutta maisemat ovat mahtavat. Ja tunnelma on tietty omanlaisensa.

  VastaaPoista
 4. Voi, mitä kuvia!
  Mahtavia maisemia ja upeita paikkoja.
  Ihanaa jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi, kuinka kauniita kuvia:)
  Varmasti oli kiva matka:)
  Alempana huikea legokylä, jota piti katsoa toisenkin kerran.
  Ja niin ihanan nostalginen tuo Somerjoen Kioski, kiva että se on kunnostettu:)
  Noihin ei juurikaan törmää, ovat kyllä niin kadonneet.
  Ihanaa syksyä sinulle!
  T: -Satuli-

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Satuli, kommentistasi ❤️Tuollaisia vanhan ajan kioskeja ei todellakaan tapaa oikein enää missään.

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia!
  Nauttikaa ja ihanaa lomaa!🌸💕🍁

  VastaaPoista
 8. Voi, että miten kiva kuulla tällaisistä paikoista Saksassa. Emme ole siis itse koskaan käyneet. Kiitos vinkeistä ja upeista kuvista. Varmasti ihana reissu teillä :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos - A-❤️Kannattaa käydä, jos sillä suunnalla asutte tai muuten kuljette.

  VastaaPoista