sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Iloista Pääsiäistä!

Meri hohtaa sinisenä tänäkin keväänä. Saaristo kylpee auringonpaisteessa. Ohikulkijoita ilahduttavat pääsiäisoksat värikkäine sulkineen saaristotien varrella. Nallet kurkkivat pienten punaisten talojen ikkunoista. Kurjet ovat saapuneet, niin kuin mekin, omille rannoillemme. Ilta-aurinko kultaa lahden pinnan. Vastaranta hohtaa auringon laskiessa oranssina. Vitivalkoiset joutsenet ja jotkut vielä hiukan ruskehtavat viime kesän poikaset ruokailevat kotilahdella. Sauna lämpenee ja kohta vesi sihahtaa kuumille kiville. Kevään ensimmäinen kipakka löyly mökkisaunassa ottaa syleilyynsä lauteilla olijat ihoa nipistellen. Neliasteinen meri vilvoittaa saunojan. Tätä kannatti odottaa.Jo pitkä kevätillan vaaleus vaihtuu hiljalleen hämärään ja lopulta saariston pimeydeksi. Kotilahden vaahtopäät rauhoittuvat yötä kohden, mutta avomereltä kuuluva kohina muistuttaa, ettei meri lepää. Tähtitaivas on kirkkaampi kuin koskaan ja yksi tähdistä suurin. Tänä keväänä.

Lankalauantain aurinkoinen sää vaihtui nopeasti pääsiäissunnuntain vihmovaksi vesisateeksi. Siitä huolimatta tänä aamuna aurinko on noussut tanssien, vaikka emme sitä nähneetkään.

Iloista Pääsiäistä, ystävät! Rakkaudella Maija


12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Aurinkoa Pääsiäiseen ja viikkoosi!

  VastaaPoista
 2. Suloista pääsiäisen jatkoa sinullekin!
  Näillä leveysasteilla iltataivaan kirkkain tähti on Venus, joka loistaa ensimmäisenä ja suurimpana.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä kuulosti tuo teksti ihan niinkuin olisin itse sen mökillä kirjoittanut, niin paljon yhtäläisyyttä oli näkymissä ja tunnelmissa. Paitsi se että mereen en pulahtanut!
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle Maija<3

  VastaaPoista
 4. Saariston tunnelma on samanlainen siellä Ahvenanmaalla kuin meillä täälläkin. Mereen pulahtaminen on kuin huumetta. Siihen jää koukkuun ja on mentävä aina uudelleen ja uudelleen, vaikka juuri ajattelee, että menee enää yhden kerran.
  Sinullekin hyvää enkelimaanantaita italialaisittain ja mukavaa alkanutta viikkoa ❤️

  VastaaPoista
 5. Kyllä tunsin ihollani hyisen merituulen, mutta mielikuva hyiseen mereen pulahtamisesta ei onnistunut monulta alkuunkaan! Kyllä olet urhea - ei me kaikin kohdin taidetakaan olla samaapuuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on minulle tärkeä elementti kaikissa muodoissa, myös uimisessa vuodenajasta riippumatta.

   Poista
 6. Niin kaunista pääsiäistunnelmaa upeissa kuvissa♥ Tuollaisissa maisemissa saunominen on aivan ihanaa! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde! Noissa maisemissa korona tuntuu kummallisen kaukaiselta ajatukselta. Sinullekin oikein hyvää viikonjatkoa!

   Poista