lauantai 10. huhtikuuta 2021

Talvi ja kevät kisailevat

Eilen kevätmyrsky riepotteli oikein kunnolla ja tänään on kova ja kylmä tuuli jatkunut vaikka ei enää myrskyn voimalla. Välillä sataa lunta taivaan täydeltä ja muuttaa maan valkoiseksi. Seuraavaksi paistaakin jo aurinko ja kiireesti sulattaa vastasataneen lumen. Tällaista hiiri ja kissa -leikkiä on viime päivien sää ollut. Talvi ei ihan vielä malta hellittää kynsiään ja lähteä Pohjolan perukoille ja  kevään taas tekee jo niin mieli karistaa talviturkki niskastaan ja loihtia luonto viheriöimään. 

Mieli tekee jo pihatöihin. Omenapuut ja marjapensaat olisi leikattava ja kohta saa jo kaivaa haravan esiin. Nyt vielä sormia paleltaa ulkona puuhaillessa ja sisään on palattava niitä välillä lämmittelemään. Mutta ei pidä hosua, vaikka mieli on niin malttamaton. Kevät keikkuen tulee. Ja parempi, että nyt on kylmää, eikä sitten juhannuksena. 

Tänään lapsenlapsen kanssa ulkoillessa löysimme jo valkovuokon nuppuja, jotka suojaavat käsillään päätään lumikuurojen varalle. Myös leskenlehtiä on ollut jo jonkin aikaa. Pitää nyt muistaa nauttia tästä huumaavasta ajasta, jolloin valon määrä lisääntyy hurjaa vauhtia, uusia muuttolintulajeja ilmestyy vähitellen, mustarastaat ilahduttavat iltatrumpetillaan ja kaikki tuntuu taas niin ihmeelliseltä ja ainutlaatuiselta niin kuin joka vuosi. Joko Sinä olet päässyt kevättunnelmiin pihatöiden tai muuhun kevääseen liittyvän kanssa?

Leppoisaa viikonloppua Sinulle ja ihania huhtikuisia päiviä. Rakkain terveisin Maija 


8 kommenttia:

 1. Menneellä viikolla on satanut melkein joka päivä. Sanoinkin miehelle, että sään puolesta kurjin kevään alku moneen vuoteen. Eilen kävimme ulkoilemassa itsellemme uudessa paikassa ja oli niin kiva ilma, lämpötila noin +10. Tulimme kotiin ja lähdimme vielä uudestaan ulkoilemaan ja alkoi satamaan. Eli ulkoilla näköjään pitää oman kotikaupungin ulkopuolella, heh! Parvekkeella jo muutamia kevätkukkia. Mies olisi halunnut ostaa jo vaikka mitä, minä olin tylsä ja toppuuttelin kukkakaupassa kukkia ihastelevaa miestäni. :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tuntuu, että kovin epävakaista on vähän joka puolella. Tänään täällä on ollut 9 astetta lämmintä ja aurinkoista ja ollaan siivoiltu koko päivä pihaa miehen kotipaikassa, jota kunnostamme. Nyt ajellaan rättiväsyneinä kotiin päin. Sinne myös mukavaa sunnuntai-iltaa 💚

  VastaaPoista
 3. Kevät on aina yhtä ihanaa aikaa! Minä heittelin mökin sammaloituneelle nurmikolle sammalsyöjää. Siinä on myös kasvulannoitetta mukana, joten toivon että ruoho saisi yliotteen sammaleesta. Multakerros meillä on ihan liian ohut, joten ei siinä golfkentän nurmikko kasva.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Maija<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina 💚 Niin ne kevätpuuhat pikkuhiljaa alkavat.

   Poista
 4. Tänään oli niin ihana ilma! Keräsin kuivia oksia pihalta ja tein löydön: en juuri koskaan ole onnistunut saamaan vanhoja narsissin sipuleita kukkimaan seuraavana keväänä, vaan tänään huomasin kymmenkunta alkua vanhan multakasan paikalla takapihalla, jonne ne puoli huolimattomasti viime vuonna tökkäsin! Toivottavasti myös kukkivat!
  Käenrieskoissa on jo nuput. Meidän piha on vielä liian märkää haravoida. Se on kevät! ☀️😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos syssa 💚Ihanaa,kun löytää tuollaisia yllätyksiä. Pihaa on pakko taas tutkia vähintään kerran päivässä.

   Poista
 5. Harava on täällä jo heilunut pitkään 😀
  Öisin on tosiaan vielä pakkasta, mutta kyllä tuo kirkas auringonpaiste piristää. Luonto herää hiljaa. Vuorenkilvissä jo nuppuja!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi ❤Pihatyöt ovat niin houkuttelevia ja rentouttavia näin keväällä ja mikä ilo, kun löytää niitä nuppuja!

  VastaaPoista