lauantai 11. syyskuuta 2021

Laseihin koottavat juustokakut

 Moi! 

Edellisessä postauksessa mainitsemani juustokakku oli makunystyröitä hivelevä ja kielenvievä. Niipä ajattelin jakaa reseptin teille muillekin. 

Näitä tarvitaan: 

Aineksista tulee mielestäni neljälle sopivan kokoinen annos. 

200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa 

1 dl kermaa vaahdotettuna 

1 hyvin pesty appelsiini, josta raastetaan 2 rkl kuorta ja puristetaan 1/2 dl mehua 

1 1/2 liivatelehteä 

1 rkl sokeria 

(Loraus sitruslikööriä esim. Limoncelloa)

12 kookasta mansikkaa paloiteltuna 

1/2 rkl sitruunamehua 

1 rkl ruokosokeria (tavallinenkin käy)

1 tlk vaniljasokeria 

Päälle  4 kaurakeksiä murustettuna 

Aloita mansikoiden marinoimisesta. Sekoita mansikat, sitruunamehu, sokerit,ja mahdollinen likööri keskenään. Jätä odottamaan ja maustumaan. 

Notkista tuorejuusto sekoittamalla, lisää siihen mausteet ja kerma. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvaan appelsiinimehuun. Anna jäähtyä hiukan ja lisää ohuena nauhana samalla koko ajan hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen.

Annostele marinoidut mansikat lasien pohjalle. Lusikoi päälle juustokakkuseos. Anna hyytyä jääkaapissa pari, kolme tuntia. Murenna päälle keksit ja koristele vielä mansikoilla, jos niitä jäi yli. Myös mintunlehdet sopivat koristeluun. 

Juustokakkua syödään ottamalla samaan lusikalliseen sekä mansikoita, että tuorejuustotäytettä. Nam! Niin hyvää, ettei sanotuksi saa!

Voit vaihdella pohjalle erilaisia marjoja ja hedelmiä sesongin ja mieltymyksesi mukaan. Kasvisvaihtoehto syntyy jättämällä liivate pois, jolloin jälkiruoka on vain hiukan löysempää. 



Herkullista viikonloppua! Maija 




4 kommenttia:

  1. Olen juustokakkujen suuri ystävä ja nämä valmiiksi annoksiksi tehdyt kuulostavat tosi herkullisilta. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Miten sievät ja herkulliset! Ja kristallilasitkin niin kauniit. 🌹❤

    VastaaPoista
  3. Kiitos ❤ Nämä kristallilasit ovat joululahja pojan perheeltä.

    VastaaPoista