torstai 4. marraskuuta 2021

Galabriasta Basilicataan

 Ciao tutti!

Joonianmeren rantaa ajelimme tänään kohti Saapasmaan korkoa. Välimeri näytti toiset kasvonsa ja oli hyvinkin riehakkaalla tuulella.Tämä Italian seutu on varmasti hyvin suosiollinen sitrushedelmien ja oliivin kasvatukseen. Tien molemmin puolin oli sitrus- ja oliivilehtoja silmän kantamattomiin. 
Puut notkuivat hedelmien ja marjojen painosta. Oliivin korjuu oli jo aloitettu ja peitteet, jotka puiden juurille levitetään, asetettu paikoilleen joissakin lehdoissa. Oliivipuu voi kasvaa myös ihan kadun varressa. Kannattaa napsauttaa kuva suuremmaksi, niin näät, miten oliiveja haravoidaan alas puista. (liikkuvasta autosta otettu kuva)


Vielä ennen kuin sanoimme arrivedercit merelle, kävimme Metaponten kaupungissa arkeologisessa museossa. Alueelta on kaivauksissa löytynyt paljon kreikkalaista esihistoriallisen ja antiikin ajan esineistöä ja myös rakennusten raunioita. 
Italian koron kohdalta lähdimme kohti sisämaata ja vuoristoa. Kaiken kaikkiaan Italia on hyvin vuoristoinen maa. Kohta olimme Basilcatan puolella. 

Tämän yön B&B oli vaikea löytää, mutta oikein ystävällinen vanha rouva oli lopulta meitä vastassa. Nyt ollaan Materassa ja sataa tihuttaa. 

Huomiseksi on tiedossa jotain mielenkiintoista. Pysyhän matkassa mukana!

Saluti Maija 


4 kommenttia:

 1. Muistathan, että Materassa olen henkisesti läsnä! Olkapäälläsi ei siis istukaan Luther vaan yksi sorellona! 😎😚

  VastaaPoista
 2. Kyllä muistan, rakas sorellina, istu ihmeessä olkapäälläni kaikessa, kaikessa rauhassa ja tee matkaa kanssani 🤗🥰

  VastaaPoista
 3. Aivan upeita ja ainutlaatuisia juttuja olette kyllä nähneet! 🤗🥰💖

  VastaaPoista
 4. Kyllä 😃Sellaisia on Italia täynnä 😃

  VastaaPoista