tiistai 2. marraskuuta 2021

Scaleasta Tropean kautta Saapasmaan varpaankärkeen

 Ciao tutti!

Matka on edennyt jo ihan Italian eteläisimpään osaan. Lämmintä on ollut, mutta hiukan myös sadetta. Eilen uin ihanassa turkoosissa Välimeressä ihan ylhäisessä yksinäisyydessä, sillä italialaisilla on alkanut jo talvikausi, eikä enää vietetä aikaa rannalla. Vesi oli 21,5 asteista, joten oikein sopivaa minulle. 

Eilen kävimme erikoisessa luolakirkossa aivan meren rannalla. Kirkko on tehty 1600-luvulla haaksirikkoutuneen laivan ja siinä hukkuneiden muistolle. Näkymä oli vaikuttava. Kerron joskus myöhemmin tästä kirkosta lisää. Viime yön hotellimme oli Tropeassa. Se sijaitsee rannikolla, jota kutsutaan Costa degli dei eli jumalten rannikko. Paikan päällä voi todeta nimen sopivan sille hyvin. Vastapäätä Tropean kaupunkia merellä kohoaa Strombolin tulivuorisaari. Itse kaupunki sijaitsee jyrkällä kallionkielekkeellä. Sinne kiivetessä tuli suoritettua päivän kuntoportaat. Vanhankaupungin kallionkielekkeen vieressä kohoaa Santuario di Santa Maria dell'isola, joka on Tropean symboli. Tropeasta lähdimme kohti Reggio di Galabriaa. Matkalla piti poiketa pariin kohteeseen, mutta hyvin, hyvin pienillä teillä meren ja vuorten välissä navigaattori pyöritti meitä edes takaisin. Lopulta annoimme periksi ja valitsimme moottoritien. Ajamamme moottoritieosuus oli pelkkiä tunneleita ja siltoja vuorten lävitse ja solia ylittäen aivan meren rannassa. Erinomaisen hyvä tie on kaiketi aika uusi ja sen tekeminen on kestänyt parikymmentä vuotta. Sää oli tihkusateinen ja maisema muuttui utuiseksi. Lähestyttäessä Reggio di Galabriaa alkaa Sisilian saari näkyä oikealla puolella. Messinasta sinne olisi lyhyt lauttayhteys, mutta sillä olevien tulvien takia emme nyt lähde kokeilemaan onneamme. Lammaspaimen ammatti on vielä olemassa Etelä-Italiassa, kuten alla olevasta lammaskuvasta voi päätellä. 

Katsotaan mitä näemme seuraavaksi. Matkaterveisin Maija 

6 kommenttia:

 1. Upeita maisemia ja herkullisia ruokia. Ja tuo jäätelö!!!
  Turvallisia kilometrejä edelleen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italialainen jäätelö on maailman parasta 😋
   Kiitos Kristiina ❤Tuollaisia toivotuksia täällä todellakin tarvitaan!

   Poista
 2. Ihanaa ja kiehtovaa 😍😍😍🥰🥰🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä 😃Suu auki sitä ihmettelee ja hämmästelee. Italia osaa yllättää aina vaan uudelleen, vaikka monta kertaa olemme täällä käyneet 😃

   Poista
 3. Huijee! Olikos kirkon tunnelma vähän kammottava... Ja maisemat henkeäsalpaavia! Oi että! Naatiskelkaa edelleen! ☀️😎

  VastaaPoista
 4. Tunnelma oli ehkä hiukan oudohko, mut toisaalta en osannu ehkä sitä ihan kirkoksi edes mieltää.
  Maisemat ovat henkeä salpaavia.
  Kiitos ❤

  VastaaPoista