keskiviikko 17. elokuuta 2022

Nyt soivat hääkellot



                  Kuva: Anu Tapiola-Lehtonen 

On 30.7.2022. Meri kimmeltää auringossa. Hääkellot kutsuvat astumaan sisään piskuruiseen, ikiaikaiseen kirkkoon. Sen hämärään ja rauhaan ja urkujen soittoon. Jännitys ja odotus tuntuvat sydämessäni. 

Istuudun etupenkkiin perheeni ympäröimänä. Saapuu pappi, saapuvat bestmanit ja kaasot kulkueena kaikki. Tunnen kiitollisuutta, sillä kaikki minulle niin rakkaat ihmiset ovat nyt läsnä nuoremman tyttäremme vihkitilaisuudessa. Kaikki yhdessä. Myös 99- vuotias äitinini. 

Kanttori aloittaa sisääntulomusiikin. Myrskyluodon Maijan tahdissa ovien avauduttua astuvat kirkkoon ensin pikkuinen kukkaistyttö äitinsä, yhden kaasoista, kädestä kiinni pitäen. Hän on morsiamen kummityttö ja veljentyttö. 

Kun he saapuvat alttarille, saapuu morsian hiljaa astellen isänsä käsipuolessa kirkon käytävää kohti sulhasta, joka on lähtenyt alttarilta vastaan. Isä luovuttaa tyttärensä tulevalle aviomiehelle. Niin herkistyy äidin mieli ja silmät kostuvat.

Alttarilla niin rakkautta säteilevä morsiuspari neljän kaason ja neljän bestmanin ympäröimänä sanoo toisilleen tahdon ja vakuuttaa ikuista rakkauttaan aina kuolemaan asti. Tunnelma kirkossa tihkuu rakkautta ja voi kuvitella hyvien haltiattarien heittelemien vaaleanpunaisten sydänten karkeloivan morsiusparin ympärillä. Morsiamen sisko lukee Raamatuntekstin ja veli puheen. Puhe, joka koskettaa. Siinä kerrotaan laivasta, jonka  miehistöä morsiuspari on. Miten luovitaan tyynessä ja myrskyssä. Sen sopivampaa tekstiä laivalla ja kaukana merellä työtään tekevälle morsiusparille ei voi löytyä. 

Soi kunniaksi Luojan lauletaan sydämestä. Morsiusparin ystävät laulavat Johanna Kurkelan "Kaikki askeleeni " ja Irwin Goodmanin "Maailma on kaunis ". Liikutun, mutta pikkuinen kukkaistyttö pitää minulle seuraa ja saan hiukan muutakin ajateltavaa.

Prinsessa Ruususen juhlamarssin tahdissa poistumme kirkosta. Ja meri kimmeltää. 

Morsiuspari kulkee vieraiden reunustamaa kujaa ja heidän ylleen heitellään koivunlehtiä suloisessa Suomen suvessa. Morsiusparia odottaa alhaalla rannassa vene, jolla morsian ja sulhanen lähtevät juhlapaikalle Nauvon Framnäsiin. Muut lähtevät autoillaan kohti juhlapaikkaa. Kokkilan lossilla riittää jonoa. 

Juhlista teen oman postauksen. 


Ihania elokuisia päiviä! Terveisin Maija 

6 kommenttia:

  1. Oi että miten ihanalta kuulostaa. Ja koivunlehtien heittäminen sekä Myrskyluodon Maija olivat kaksi ehdottoman hienoa valintaa.
    Onnea hääparille<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kristiina ❤️.Myrskyluodon Maija juhlistaa aina ja koivunlehdet tuntuivat kivan kesäiseltä .

    VastaaPoista
  3. Tunnelma ja koko tilaisuus olivat kerta kaikkiaan koskettavat. 💗

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanasti kirjoitettu! Ja paljon, paljon onnea hääparille!❤️❤️❤️ p.s. Myös meidän häissämme lauloimme kirkossa Soi kunniaksi Luojan -virren. ❤️

    VastaaPoista
  5. Kiitos-A-❤️
    Kiva yhteensattuma tuo sama virsi ❤️Se on niin kaunis ❤️

    VastaaPoista