tiistai 17. tammikuuta 2023

Pimeä ja valo

 Hei!

Eilen näkyi niin ihmeellinen ilmiö. Auringonsäteet valaisivat hetkeksi maiseman ennen auringon painumista mailleen. Tummansinisten pilvien ympäröimänä aurinko hohti taivaanrannassa metsän yläpuolella tulimerenä. 

Ilman pimeyttä ei ole valoa sanoo Johannes evankeliumissaan. Monenlaista merkitsee tämä sanonta. Totta kuitenkin on se, että vasta, kun päiväkausia jatkunut pimeys joutuu hellittämään otettaan valolle, huomaa valon merkityksen ja vaikutuksen paljon selvemmin. Oli kuin Neiti Kevät olisi hetkeksi asutunut estraadille ja tullut vieraisille kotiin. Ne hetket oli nopeasti tallennettava. Kevät tulee taas tänäkin vuonna. Ei ihan vielä, mutta odottaa jo vuoroaan. 

Tämän kirjoittaja on pimeydestä pitävä peikkomainen luonne, mutta silti lumoutuu valosta. 

Onko siellä pilkahtanut aurinko, missä Sinä olet?

Mukavaa tiistaita ❤️ Maija 

4 kommenttia:

 1. Vaikka meillä on viime päivinä ollut vaan harmaata, niin tänään pilkahti aurinkokin näkyviin ja heti tuli niin keväinen olo, varsinkin kun lumi on kaikki sulanut. Nyt en enää uutta kaipaisikaan.
  Mukavaa viikon jatkumista sinulle<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kristiina ❤️
  Valolla on ihmeitä tekevä voima. Meille on rikkaus saada elää maassa, jossa vuodenajat ovat niin selvästi keskenään erilaisia ja silloin osaa antaa arvoa niin valolle, kuin joskus ihan armeliaalle pimeydellekin, jolloin ei ole pakko kiiruhtaa tekemään kaikenlaisia suorituksia, ryntäillä pölyhuiska kädessä huoneesta toiseen jne. Saa rauhassa levätä ja käpertyä sohvannurkkaan hyvän kirjan seurassa.
  Minä toisaalta odotan vielä lunta, kun koululaisten hiihtolomatkin ovat vielä edessä ja toisaalta en, sillä odotan myös, että edes sää suosisi sähkömiesten asentaa monta kuukautta odottaneet aurinkokennot katollemme.
  Hurmaavaa viikonloppua teille ❤️

  VastaaPoista
 3. Pimeys on tosiaan armelias monessa mielessä ja kylläpä sitä sitten osaa arvostaa valoisuutta ja auringonpaistetta, vaikka pöly ja likaiset ikkunat saavatkin aikaan hirmuisen siivousvimman ;)
  Lumisten pakkaskelien soisin jatkuvan vielä helmikuun ajan, niin pääsevät lapset, ja miksei aikuisetkin, pulkkamäkeen, hiihtämään ja luistelemaan ym. talvilajien pariin nauttimaan oikeasta talvesta. Neljä vuodenaikaa on valtava rikkaus, mutta saisi se kevät edes hiukan aiemmin saapua tänne meillekin :)
  Iloa ja valoa tammikuun viimeisiin päiviisi ❤︎

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, Ansku ❤️Hyvin samoilla linjoilla liikutaan. Nyt paistaa aurinko, eikä lumesta ole tietoakaan muualla, kuin mihin sitä on kolattu tai aurattu. Kaksi hyvin erilaista päivää: eilinen sumun ja tihkusateen voimin pimennyttävä ja tänään auringon valaisema. Pimeydestä siis pidän, mutta unohdin mainita, ettei eilisen kaltainen tammikuinen sää mieltäni ollenkaan ylennä. Syksyllä nautin siitä. Tammikuuhun kuuluvat lumi ja pakkanen.
  Kohta se taittuu helmikuuksi. Mukavia viimeisiä tammipäiviä Sinullekin ❤️

  VastaaPoista