keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

#blogisitarina


Kevätterveydys ystäväni!

Tänään on ollut tällä Suomen kolkalla tähän asti kevään lämpimin päivä. Kerrassaan hurmaava kevätsää.

Huomenna on aikainen herätys ja lähtö Turun lentokentälle, joten kohta pitää mennä nukkumaan, mutta sitä ennen tartun haastetehtävään, jonka  sain Vuonon kimallus -blogin Mariannalta (mariannaas.blogspot.com). Tähän minulle uuteen juttuun lupasin tarttua innolla. Olen todella kovasti miettinyt, mitä blogistani kirjoittaisin. Millainen on minun blogini tarina? Aikaa on kulunut tähän pohjustustyöhön, joten vasta nyt pääsen kirjoittamaan.

Blogini on vielä aika tuore, ei vielä vuottakaan vanha. Tulevan toukokuun toisena pävänä vietetään blogini 1-vuotis synttäreitä. Vanhempi tyttäreni oli perustanut blogin (pizziamo.blogspot.com), jossa kokkaillaan italialaista ruokaa. Hän ehdotti, että minäkin perustaisin oman blogin. Tyrmäsin ehdotuksen heti. Mistä sellaisista aiheista minä osaisin kirjoittaa ja minkälaisia kirjoituksia, että joku olisi kiinostunut niitä lukemaan? Epäilin myös, etten edes osaisi julkaista tekstejä, jos jonkinlaisia saisin kasaan kyhättyä. Ei, ei ajatus ei tuntunut ollenkaan hyvältä. Haluaisinko sitä paitsi, että kuka tahansa voi lukea sitä, mitä minä omasta elämästäni ja asioistani kirjoittaisin?

Tyttäreni ei kuitenkaan jättänyt asiaa sikseen, vaan jatkoi suostuttelua. Hän oli sitä mieltä, että ihan tavalliset asiat, kuten käsityöt, askartelut, matkailu- ja mökkeilyjutut olisivat sellaisia, mitkä saattaisivat kiinnostaa muitakin.

Pikkuhiljaa asiaa mielessäni kypsyteltyäni suostuin arastellen tyttären ehdotukseen ja niin yhdessä perustimme minulle lifestyleblogin. Olin jotenkin niin arka, että kysyin tyttäreltäni neuvoja, mitä blogiini oikein kirjoittaisin. Ensimmäisen tekstin kirjoitin virkatuista pikkuliinoista, joita kuumeisesti urakalla juuri silloin virkkasin poikamme häihin pöytien koristeeksi. Silloin kukkivat myös narsissit ja ne saivat ensimmäisestä blogitekstistä oman osansa.

Niin alkoi blogini tarina kehittyä. Minä, jo mummi-iässä oleva varsinaissuomalainen nainen aloin kirjoitella mökkeilystä, jolla kesäaikana on suuri rooli blogissani. Mökki on meille rakas paikka meren rannalla, jossa puuhailemme monenlaista. Aloin kirjoittaa matkailusta, asuntoautoilusta kotimaassa, mutta eteenkin Euroopassa. Opin liittämään mukaan valokuvia ja tekstejä alkoi syntyä ilman ohjeita ja neuvoja. Kohta huomasin jo olevani ihan koukussa kirjoitteluun. Aiheita vilisi päässä vaikka kuinka paljon. Oli valinnanvaikeutta, minkä aiheen milloinkin valitsisin.

Nyt blogikirjoittelu on minulle rakas harrastus. Olen kirjoittanut hyvin erilaisista aiheista. Milloin ihan tavallisesta arjesta, milloin juhlahetkistä ja joskus aika kipeistäkin asioista. Blogini on minulle kuin päiväkirja, jolle saan purkaa sydäntäni, kertoa suruni tai jonka kanssa saan jakaa iloni. Joskus kirjoitukset ovat jopa hiukan kantaaottavia. Aivan ihanaa on ollut saada blogiystäviä ja lukijoita on välillä hämästyttävän monista maista, joskus aika eksoottisitakin.

Tällainen on minun blogini tarina. Nyt haastan mukaan seuraavat bloggaajat kertomaan oman bloginsa tarinan:

                                         pizziamo.blogspot.com
                                         lapastaivas.blogspot.com
                                         tänäänkotona.blogspot.com
                                         villaairisranta.blogspot.com

Palailen matkakuvien kera ensi viikolla.

Pitäkää huoli itsestänne! Halit MaijaSäännöt 
  1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa.) Saat osallistua vasta saatuasi haasteen. (Ja niitähän voi vaikka pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
  2. Kirjoita ja julkaise oma tarina blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
  3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsiltä, voit haastaa jonkun toisen. 
  4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. 
  5. Mikäli olet instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina- haasteen käynnisti KOTOTEKO-blogi

1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta, Maija! Mielelläni osallistun siihen, kunhan aika vain antaisi myöten blogiharrastukselle. :) Mukava oli lukea sinun tarinasi ja löytää blogiisi. :)

    VastaaPoista