perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hallo Berlin!

Moikka!

Ensi viikolla olemme tähän aikaan Berliinissä. Syksyllä Stockmannin Hulluilta päiviltä on jo hankittu lentoliput ja nyt on matka kohta käsillä. Pitkä odotusaika on ollut. Miniämme vanhempien kanssa olemme reissuun lähdössä. Viime keväänä olimme samalla kokoonpanolla Prahassa.

Saksa, tuo tuttuakin tutumpi maa meille, on tullut koluttua ristiin rastiin asuntoautolla. Onhan suuri maa keskellä Eurooppaa lähes aina vähintäinkin kauttakulkumaa, jos autolla mielii melkein minne päin eteläistä ja läntistä Eurooppaa tahansa, ellei käytä itäistä reittiä. Myös pidennetyillä viikonloppulomilla olemme useampaan otteeseen Saksassa käyneet. Ja mikäs siinä, Saksassa matkailijan on helppo ja hyvä olla ja katsottavaa riittää.

Asuntoautoreissulla olemme joitakin vuosia sitten viettäneet päivän Berliinissä, mutta eihän noin ison kaupungin tutustumiseen päivä riitä. Kaupunki on laaja, mutta julkiset kulkuvälineet toimivat saksalaiseen tapaan hyvin ja täsmällisesti, joten paikasta toiseen siirtyminen onnistuu helposti. Berliini-oppaaseen olemme ennalta tutustuneet ja lisäksi kyselin saksalaiselta ystävältäni vinkkejä, mitä nyt ainakin hänen mielestään kannattaa katsoa. Sääennusteet lupaavat noin kymmenen asteen lukemia päiväksi ja yöksi hiukan vähemmän. Eli ihan mukavaa säätä näillä näkymin on tiedossa. Toivottavasti ei sada.

Hiukan muitakin valmisteluja on jo tehty matkaa varten. Päätin hankkia hyvät kengät kävelyyn, sen kokoa isomman takin, josta jo kerroin aiemmin, pari puseroa, huivin ja pari korua. Juuri, kun olin hehkuttanut ja ylistänyt mustaa, kävi niin kuin kävi. En tiedä, mikä pääni sekoitti. Ehkä kevät. No valkoista minulla on joskus ollut päällä mustan kaverina ennenkin ja se on toiminut, mutta entäs nyt tuo takki? On nimittäin usein käynyt niin, että kun jonkin muun värisiä vaatteita hankin kuin mustaa, jäävät ne yleensä pitämättä. Mutta tuota takkia olen jo muutaman kerran pitänyt ja oloni on tuntunut ihan kotoisalta. Joskus näin, ihan kivaa piristystä. Mielestäni löysin nyt niin korut kuin vaatteetkin, jotka sopivat omaan tyyliini. Mitäs sanotte?








Taas on perjantai, päivistä parhain. Hyvää viikonlopun alkua, ystävät :) Halit Maija

7 kommenttia:

 1. Kivoja hankintoja ja kiva, kun on reissuun pääsemässä! :D
  Eilen näinkin sinulla tuon takin, mutten heti hoksannut, mikä siinä oli niin outoa... ;) Tosi nätti takki onkin ja kiva väri - tosiaan, vaihtelu virkistää!
  Berliinissä olen itsekin aikoinani vain yhden päivän verran piipahtanut Rostockista käsin paikallisen isäntäperheen matkassa koulun reissulla. Todella mielenkiintoinen kaupunki ja paljon kyllä näkemistä riittää, vaikkei se ehkä klassisella tavalla kaunis olekaan. :)
  Erityisesti Gedächtniskirche jäi itsellä nähtävyyksistä mieleen, mutta myös valtiopäivätalo on vaikuttava ja toki Berliinin muuri. Berliinistä mieleeni jäi myös elämäni ensimmäinen (ja toistaiseksi ainut) vierailu 3D-leffassa.
  Kammottavalla tavalla mieleen jäi Körperwelten, hyi kamala. :/
  Samana iltana Rostockissa vielä leffaan katsomaan Draculaa (saksaksi dubattuna) - kyllä oli kauhua kerrakseen yhdelle päivälle. ;) Enkä muuten koskaan ennen tai jälkeen ole tullut käyneeksi leffassa kahdesti päivässä. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3
  Aika tiivis paketti yhdelle päivälle sinulle siellä järjestettiin! Mutta katsottavaa siellä on paljon, vaikka sellainen vanhankaupungin tunnelma puuttuu. Historiaa nyt kuitenkin on. Tuo Körperwelt meitä kiinnostaisi kaikessa kauheudessaan, sillä onhan se tieteellisesti mielenkiintoinen. Täytyy katsoa saadaanko sopimaan ohjelmaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä noilla vermeillä (nuorisomme sanonta) kelpaa maailmalle lähtä. Tyylikkät, kauniit hillityt värit. Nautinnollista matkaa vain.

  VastaaPoista
 4. Kivat hankinnat - nätti takki!
  Minä en ole koskaan käynyt Saksassa, ainoastaan lentokentillä. Olisi kiva nähdä nimenomaan Berliini, joten pitääpä laittaa se listalle.
  Jään odottelemaan matkakuviasi :)
  Hyvää matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Saksa on tosi kiva maa ja siellä on paljon erilaista katsottavaa. Suosittelen lämpimästi. Itselleni suosikkikohteita Saksassa ovat Schwarzwald maisemineen ja Mosel-joen laakso viiniviljelmineen ja linnoineen. Niihin pitää aina palata tavan takaa. Saksassa on myös paljon vanhoja kaupunkeja, joissa on oma tunnelmansa. Berliini sitten on metropolina oma luku sinäänsä täynnä Euroopan tärkeää historiaa.
   Matkakuvineni kyllä palailen tänne.

   Poista
 5. Oikein kivat kuteet on sysseli hankkinut, hillittyä, tyylikästä, kevyempää kuin pelkkä musta - joka väri sinulle kyllä hyvin sopii. Onhan nyt kevät! Saatatte tosiaan saada upeat säät :)
  Saksasta tykkään minäkin, varsinkin maasta ja kielestä, en niinkään olutkulttuurista. Usein vain Saksa jää pelkäksi läpikulkumaaksi, kun se viininjuojakansa ja sen maa houkuttelee enemmän ;) Gute Reise, liebe Schwester!

  VastaaPoista