Heippa rakkaat ystävät pitkästä aikaa!
On kulunut viikkoja siitä, kun olen viimeeksi tehnyt postauksen. Aiheita olisi vaikka kuinka paljon niin, että on suorastaan vaikea valita, mistä nyt ensimmäisenä tämän tauon jälkeen kirjoittaisin. Siitä ei siis ole kysymys, etteikö olisi asiaa. Tai kuka nyt mitäkin pitää asiana, mutta joka tapauksessa kirjoitusaiheita on varastossa säkkikaupalla. Syitä siis, miksi en ole ruudun tällä puolen kauheasti aikaa viettänyt on kesä ja kesäkiireet ja uusi kamera, jota en vieläkään ole ehtinyt kunnolla opetella käyttämään. Olen kyllä kuvannut, mutta sitten siitä eteenpäin onkin taas kokonaan oma tarinansa ja siispä en olisi joka tapauksessa saanut kuvia teksteihini, joita pidän tärkeinä tarinan elävöittämiseksi. No varmasti vielä opin ja jos nyt teksti on ilman kuvia, on niitä seuraavissa postauksissa sitten varmasi jo kyllästymiseen asti. Katsotaan. Myös keväinen surumme on osaltaan tehnyt sen, että ei vain saa innostusta kirjoittamiseen. Mutta eteenpäin mennään. Eiköhän se siitä.
Viime viikolla olimme ystäviemme luona savusaunomassa, paljuilemassa ja syömässä. Isäntäpari oli loihtinut pöytään taas tapansa mukaan monenlaista herkkua, joista yksi oli vielä ylitse muiden. Grillatun kanan höysteeksi oli keitelty kastike, joka vei kielen mennessään. ohje oli tietysti kysyttävä heti ja päätin jakaa sen myös teille juhannuksen grilliherkkuja silmällä pitäen. Hyvän makunsa lisäksi resepti on mitä helpoin ja yksinkertaisin toteuttaa.
Nimeä tälle kastikkeelle en tiedä, mutta ristitään se vaikka:
Kesän paras BBQ-kastike
4 rkl ananasmehua
1 rkl tomaattipyrettä
4 rkl ketsuppia
4 rkl fariinisokeria
makeaa chilikastiketta maun mukaan
hippusellinen suolaa (en laittanut ollenkaan)
(majoneesia maun mukaan)
Aineksia keitellään kokoon hetki, kunnes sakeus tuntuu sopivalta. Majoneesia lisätään vähitellen, kunnes kastikkeen koostumus on mielen mukainen. Majoneesin lisääminen ei ole välttämätöntä. Näistä aineksista syntyy kastike parille hengelle.
Viikonlopun mökkivieraille tein tätä kastiketta ja myös rosmariinifocacciaa , joka on jo muutaman vuoden takainen ohje ja aina silloin tällöin sitä leivon. Leipä on aina kadonnut herkuttelijoiden suihin vauhdilla. Oikean aidon focaccian kanssa tällä leivällä ei oikeastaan ole mitään tekemistä, sillä tämä taikina tehdään pikaisesti ja aidon focaccian taikinaa nostatetaan pitkään ja hartaudella. Tässä siis ohje pikafocaccialle .
Rosmariinifocaccia
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä
Pinnalle:
0,5 dl oliiviöljyä
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
Lisää lämpimään veteen hiiva, öljy ja hunaja. Sekoita muut kuiva-aineet taikinaliemeen. Levitä löysä taikina esimerkiksi nuolijalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna kohota. Painele sormella kuoppia kohonneeseen taikinalevyyn. Valuta öljy ohuena nauhana leivälle ja ripottele sille vielä rosmariini ja sormisuola. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 min. Herkuttele!
Juhannusviikko on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Enää muutama päivä ja saamme nauttia keskikesän juhlasta. Saas nähdä saadaanko hellettä, sadetta vai jotakin siltä väliltä. Joka tapauksessa meillä on edessä suven suloisin juhla.
Nautinnollisia kesäpäiviä toivottelee Maija
Tuo kastike oli todella herkullista, täytynee tehdä joskus itsekin! :) Rosmariinifocaccia kuulostaa myös herkulliselta, täytynee laittaa tämäkin ohje korva taa. ;)
VastaaPoistaYllätyin, että noin helpolla saa tosi hyvän kastikkeen. Kiva, että pidit siitä!
PoistaYllätyin, että noin helpolla saa tosi hyvän kastikkeen. Kiva, että pidit siitä!
PoistaKiva kun palasit blogisi ääreen. Huolestuin jo hiukkasen.
VastaaPoistaKastiketta täytyy kyllä kokeilla. Rosmariinifocaccia on huippu hyvää, harmi vain ääriviivoilleni.
Nautinnollista Juhannusta toivottelee Lapastaivas/Varpu
Kiitos huolehtimisesta, mutta ei hätää, täällä taas ollaan. Sitä välillä tulee tilanteita, ettei vaan oikein edes huvita istua kirjoittamaan.
PoistaOikein nautinnollista Juhannusta teille myös sinne Saimaalle täältä Saaristomereltä!
Kiitos huolehtimisesta, mutta ei hätää, täällä taas ollaan. Sitä välillä tulee tilanteita, ettei vaan oikein edes huvita istua kirjoittamaan.
PoistaOikein nautinnollista Juhannusta teille myös sinne Saimaalle täältä Saaristomereltä!