tiistai 31. toukokuuta 2016

Turistina Turussa

Moikka!

Viime viikolla meillä oli hiukan odotusaikaa Turussa. Kävimme kahvilla ja päätimme ajella sataman ja linnan kautta takaisin keskustaan. Linnankatua ajellessa silmiimme osui Forum Marinum.

Muutamia vuosia sitten lahjoitimme pienen summan Itämeren suojeluun ja muistoksi siitä sai omalla nimellä varustetun laatan Forum Marinumin edessä olevalle laatoitetulle pienelle aukiolle. Emme ole sen koomin käyneet paikalla laattaa ihmettelemässä, joten nyt aikaa kuluttaaksemme päätimme tarkastaa, onko se vielä paikoillaan ja hyvässä kunnossa. Suunnilleen  muistimme, minkä katulyhdyn alla laatta sijaitsee ja pienen etsiskelyn jälkeen sen löysimme. Hyvässä kunnossa oli. Myös prinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla on omat laatat Itämeri-aukiolla.Koululaisryhmiä oli kevätretkellä ja he olivat menossa katsomaan museon näyttelyä. Meillä ei aika riittänyt näyttelyihin tutustumiseen, vaan ihailimme vain ulkopuolelta veneitä ja laivoja. Vanha purjealus Suomen Joutsen on ankkurissa Forum Marinumin edustalla Aurajoessa. Se sykähdyttää aina ja uljaudellaan. Suomen Joutsen on Ranskassa vuonna 1902 rakennetu purjelaiva, joka aluksi toimi rahtiliikenteessä Atlantilla ja Tyynellämerellä, kunnes Suomen valtio osti sen vuonna 1930 laivaston koululaivaksi. Nykyään se on museolaiva.

Pika pikaa vielä kuva isosta päivänkakkarasta ja sitten matka jatkui. Tämä oli tällainen extempore-turistimatka pikkukierroksineen. Joskus taas lisää. Turussa katseltavaa kyllä riittää. Käykäähän Turussa - Suomen helmessä!Hyvää tiistai-iltaa! Halit Maija

8 kommenttia:

 1. On se vaan totta, että meidän rakas Turkumme on todella täynnä kaunista, vanhaa ja mielenkiintoista katseltavaa! Silmät avoinna kun kulkee ja poikkeaa totutuilta reiteiltä, niin monesti löytää kaikenlaista kivaa, mistä ei ole aiemmin mitään tiennytkään. Varsinkin näin keväällä auringon paistaessa Turku todellakin näyttää parhaat puolensa, etenkin jokirannassa ja merellisillä alueillaan ja toki myös vanhoissa, idyllisissä puutalokortteleissa. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä totta on, Salla, että omassa kotikaupungissa kannattaisi tehdä vaikka sellaisia kävelyreittejä ihan "turistimielellä", joita ei normaalisti kulje ja niin näkee paljon kaikenlaista, jota ei ennen ole huomannut. Turussakin on yllättävän paljon kauniita vanhoja rakennuksia vähemmän kauniiden uusien joukossa, mutta jotta ne huomaa, on kuljettava hiukan takakenossa nokka kohti yläilmoja. Nuo kauniit yksityiskohdat kun usein ovat hiukan katutasoa korkeammalla. Puutalokorttelit ovat sitten oma lukunsa. Todella romanttisia ja ihania.
  Ja toden totta. Turussa on niin paljon monenlaista kaunista ihana historianhavina ympärillään.

  VastaaPoista
 3. Voin täysin yhtyä molempiin kommentteihin. Turku tuli itäsuomalaisellekin tutuksi kun tyttäremme opiskelin pari vuotta siellä. Helsingissä asuessa Turku ei tuntunut niin kaukaiselta, kun täältä Mikkelistä käsin, joten joskus viikonlopun retkiä sinne tehtiin. Työnikin vei joskus Turkuun samoin kuin muutamat kulttuuritapahtumat. Mutta totta on, että silmät auki ja jalattomaksi kierrellessä, näkee ja kokee aina vain uutta mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 4. Turusta tekee ihmeellisen ja Suomen oloihin poikkeuksellisen myös se, että siellä voi aistia keskiaikaisen ilmapiirin tietyillä alueilla ja kun puristaa silmät tiukasti kiinni ja antaa mielikuvituksen lentää, voi nähdä pitkiin hameisiin pukeutuneet ihmiset kiiruhtavan paikasta toiseen ja mielessään voi kuulla emännän komentavan piikaa ja vanhojen, natisevien purjealusten ankkuroituvan jokisuuhun. Kaikkea tätä voi kokea vain Suomen Turussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kuvattu, tällaiselta Turussa juuri tuntuu. En olekaan ajatellut Turun tuntemuksia näin.

   Poista
 5. Tuttuja paikkoja - ihana Turku!
  Vietin joulun kotona Turussa ja silloin kävimme tyttäreni kanssa myös Turun linnassa. Tyttäreni totesi linnan pihalla ihaillessamme, että täällä on taatusti silloin joskus varastettu suukko tai muutamakin :)
  Turku on kaunis kaupunki ja täynnä historiaa, samaa mieltä kanssasi.

  Kiitos tästä kuvamatkasta kotikulmille <3

  VastaaPoista
 6. Wau, nimesi on hienoissa piireissä! Ja hieno paikka on Forum Marinumkin. Olen käynyt siellä muutamia kertoja Turussa asuessamme. Ja Turku <3<3<3

  VastaaPoista