maanantai 21. marraskuuta 2016

Spiderman - sankarin synttärikakku

Moikka!

Pelkäsin jo, että emme saa ollenkaan nauttia ihanista syyssateista ja syksyn pimeydestä, mutta ei hätää. Pimeys on täällä taas ja sen myötä aivan ihanat kaatosateet, tuulen ujellus nurkissa  ja sateen ropina ikkunoissa. Nautin!

Nautin myös lenkkeilystä, sillä ilma on niin happipitoista, että oikein tuntee hapen tunkeutuvan keuhkojen joka sopukoihin. Virkistyy, piristyy, innostuu, saa virtaa tekemiseen ja posket saavat omenanpunan. Poikkeuksellisen lämmin sää (mittari näytti seitsemää lämpöastetta) vain asettaa haasteita pukeutumiselle. Ei oikein tahdo ymmärtää, ettei tarvitse niin montaa vaatekerrosta kuin taannoisilla arktisilta tuntuvilla säillä, jolloin tuuli pureutui luihin ja ytimiin. 

Meillä marraskuu on soljunut mukavasti juhlien. Jo kolmena peräkkäisenä viikonloppuna on meidän perheessä juhlittu. Ensin vietettiin nuoremman lapsenlapsemme ristiäiset, sitten isänpäivää ja viimeksi juhlimme neljä vuotta täyttävää lapsenlastamme. Kakuksi oli toivottu Spiderman-kakkua, jonka päivänsankari kuitenkin ihan viimehetkellä olisikin halunnut vaihtaa merirosvolaivakakuksi. Yhteisymmärryksessä loppujen lopuksi sovimme, että teen Hämähäkkimies-kakun.


Paistoin neljän munan sokerikakkupohjan, kostutin vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja täytteeksi tein mansikkamoussen. Tykkään mousseista, mutta yleensä kakkujen väliin tehtävät mousseohjeet ovat liivatteellisia. Meidän porukalle liivate ei sovi, sillä kasvissyöjäthän eivät liivatetta hyväksy, eikä possusta tehdyt tuotteet muutenkaan sovi kaikille meidän perheen jäsenille. Päätin siis kokeilla muita hyydytyskonsteja ja valitsin Hyytelösokeri Multin. Täytteeseen tuli purkillinen Philadelphia-tuorejuustoa, purkillinen Flora Vispiä vatkattuna, 2 tlk vaniljasokeria, 3-4 dl hiukan sokeroitua pakastemansikkasurvosta, vajaa 1 dl hyytelösokeria sekoitettuna kuumennettuun mansikkasurvokseen. Kovin kauaa en ehtinyt täytettä hyydyttelemään, ennen kuin sen kakun väleihin levittelin, mutta oikein sopivaa siitä silti tuli ja kauniita paloja sai leikatuksi, vaikka muuta epäilin. Kakun kuorrutukseen käytin sokerimassaa.



Päivänsankari asetteli itse kynttilät kakun päälle, äiti sytytti ne ja sitten vain kynttilöitä puhaltamaan ja kakkua maistelemaan.


Kivat synttärit pikkumiehellä oli ja pieni serkku oli myös ensimmäisellä visiitillään hänen luonaan. Vielä kerran PALJON ONNEA päivänsankarille <3


Halit Maija

10 kommenttia:

  1. Oi, miten maukkaan tuntuinen kakku. Olet taitava.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana ja herkullinen oli tuo kakku ja näyttävän näköinen, kiitos kovasti synttärisankarin puolesta! :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku ja hyvältä kuulostaakin!

    VastaaPoista
  4. Todellako jo 4v??? Ihanat onnittelut ihanalle tyypille! ;)
    Ettäs osaat olla positiivinen näinäkin aikoina! Vuorokauden ympäri ulottuva pimeys ja kaatosade eivät ehkä kaikkien mielestä olekaan kovin nasta juttu! :( Ei silti, tykkään itsekin - tai en ainakaan pahemmin harmittele enkä anna häiritä mielenrauhaa! Samaa puuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, todellakin 4! Kyllä aika kuluu vauhdilla, kutet hyvin kokemuksesta tiedät.
      Voi tykkään niin vaeltaa kuin menninkäinen hämäränhyssyssä. Samaa puuta, syssa, samaa puuta :D

      Poista