lauantai 4. maaliskuuta 2017

Rymättylän Röölän nuottasilakkamarkkinoilla ja Tampereella Hotelli Tornissa

Heippa!

Poikamme oli huomannut, että Rymättylän Röölässä järjestetään Nuottasilakkamarkkinat tänään ja päätimme lähteä porukalla markkinatunnelmaa katsastamaan. Meillä on aamun pilvisyyden jälkeen ollut kaunis aurinkoinen kevätpäivä. Oikein sopiva markkinoille lähtöön.

Tie kiemurteli kaunissa saaristolaismaisemissa ja saavuimme Röölän rantaan, Boy-sillin kotinurkille. Vaikka olimme paikalla jo hyvin pian markkinoiden avauduttua, oli väkeä jo runsaasti. Kaunis aurinkoinen sää oli houkutellut rannalle melkoisen määrän myyjiä ja myös eri puolueiden väkeä vaalitelttoineen.


Haitari soi haikeasti ja meriaiheiset valssit kaikuivat rannalla. Lähiravintolan terassilla uskaliaimmat jo nauttivat auringosta. Tunnelma oli kerrassaan viehättävä.
Myytävänä oli kultakylkisiä savusilakoita ja muita savukaloja, paljon erilaisia säilöttyjä silakoita ja tietysti tuorettaa silakkaa. Nuottausnäytöstä ei voitu järjestää huonon jäätilanteen vuoksi.

Käsitöitä, lankoja, lakua, koreja, sepän takomia tuotteita, kahvia, pullaa, makkaraa, lettuja. Niistä on kunnon markkinat tehty. Kierroksen päätteeksi söimme vielä lohikeittoa ja neulamuikkuja. Mukaan oli tarttunut savulohta ja maustesilakoita. Näillä eväillä kelpasi lähteä ajelemaan kotia kohti hiukan viluisina, sillä keväinen päivä meren rannalla on kovin kylmä auringosta huolimatta.

 


Viime viikonloppuna teimme teatterireissun Tampereelle katsomaan Cabaret-musikaalia, joka kertoi Saksasta, ajasta juuri ennen sotia. Yöpymisen olimme varanneet Hotelli Torniin. Meillä oli huone 24:ssä kerroksessa. Vain Moro-baari oli enää yläpuolellamme. Ikkunasta aukeni huikaiseva maisema Mansen kattojen ylle.

Sisustus oli modernin tyylikäs ja vuode ylellinen.


Torni on yhdistetty vanhaan tehdasrakennukseen. Hienosti vanha ja uusi kohtaavat täässä kompleksissa. Mielenkiintoista oli käydä tuossa hotellissa, josta on kuullut paljon puhetta.

Nyt sauna lämpiämään ja lauantai-iltaa viettämään. Mukavaa iltaa teille kaikille! T.Maija

10 kommenttia:

 1. Markkinat on aina kivoja!
  Huikeat näkymät Tornista. Mielenkiintoinen postaus jälleen.
  Mukavaa illanjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma63 <3
   Todella kivaa oli olla Mansen kattojen yllä.

   Poista
 2. Kivat markkinat!
  Siellä näytti olevan paljon porukkaa.
  Sattui kaunis aurinkoinen päivä, mutta oli tuulinen päivä.
  Hienot näkymät tornista!
  Mukavaa illan jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkeä oli todella paljon! Olin aivan yllättynyt. Poislähtiessä autoja tuli vastaan yhtenä jonona. Onneksi olimme liikkeellä ajoissa.

   Poista
 3. Markkinoilla on mukava kierrellä ja kiva jos sattuu markkinapäivänä aurinkokin paistamaan! Mukavaa iltaa sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kaunis päivä osui markkinoille. Aurinko ei vaan ihan kauheasti vielä lämmittänyt, joten vaatekerroksia oli syytä olla reilusti.

   Poista
 4. Hups, kylläpä herahti vesi kielelle noita markkinoiden savusilakoita katsellessa!
  Mutta rohkenitko nukkua silmän täyttä nuiiiin korkealla - ainakin Suomen mittapuissa??
  Tuo historiallisen ja modernin yhdistäminen on asia, joka aina toisia ihastuttaa ja toisia vihastuttaa. En ole vieläkään ihan varma, kumpaan ryhmään kuulun esim. Louvren keskiaikaisia osia contra lasipyramidia ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nukuin korkeudesta huolimatta. Korkeat paikat eivät minua kammota, jos ei rupea miettimään esimerkiksi tulipaloa ...
   Minusta todella kauniisti voidaan kyllä onnistua vanhan ja uuden yhdistämisessä. Hyvä esimerkki oli aikoinaan omassa kaupungissamme, kun uusi, moderni kaupungintalo rakennettiin aivan vanhan kivikirkon kupeeseen. Epäilin, epäilin kovin, mutta hyvin arkkitehti osasi sovittaa uuden vanhan viereen. Paikasta kyllä saattaa riippua ... niin tuo Louvre, enpä ole siellä koskaan käynyt.

   Poista
 5. Ihanalta kuulosti markkinameininki. Mites itselleni tulekaan mieleen postauksestasi rannikkoseudun markkinoista sellainen mukava kotoinen tunne, lapsuuden muistot. Täällä päin on markkinoihin sisällytetty tarjontaa lattiaräteistä lakumakeisiin. Mieletön Tamperenäkymä hotellistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava meininki tosiaankin oli markkinoilla. Kiva, että ihanat lapsuusmuistot tulvahtivat mieleesi. Lakuja oli tuollakin, mutta lattiarättejä en huomannut.
   Hieno näkymä oli kattojen yllä.

   Poista