perjantai 2. kesäkuuta 2017

Matka Ahvenanmaalle

Moikka!

Ulkona on taas niin hyytävä kylmyys, ettei sitä melkein todeksi usko. Lämpöä on muutama aste ja jäinen, puuskainen tuuli suorastaan purevoittaa säätä, puhkuu ja huokailee puunlatvoissa ja repii irti koivujen hentoja pikkuisia lehtiä. Taitaa tulla kovin lyhyt kesä. Tätä ne huhtikuiset vanhan kansan suviöiden kylmyydet tiesivät. Hyvin on sillä perusteella tekemäni ennuste pitänyt paikkansa. Takkaa lämmitellään ja lisäpeittoja vedetään niskaan yöksi. Millään ei enää antaisi luonto periksi napsaista päälle sähkölämmitystä, kun sähkön siirtohinnat ovat niin huipussaan. Aamulla oli kuitenkin pakko vain laittaa edes keittiöön lisälämpöä, kun pukeutuminen fleecetakkiin ja villasukkiinkaan ei enää auttanut. Olisipa huomenna juhlijoiden kunniaksi edes hiukan lämpöisempää.

Pihassamme jaksavat kaikesta huolimatta kukkia muutamat kukat kuin uhmatakseen Pohjolan kurittavaa, arktista kylmyyttä. Laitan tähän kukkakuvia muistutukseksi edes, että nyt kuuluisi olla kesä. Olen näköjään rakastunut öisen sateen jättämiin vesipisaroihin kukkien terälehdillä.          ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitten siihen Ahvenanmaan matkaan, jota otsikko lupasi. Teimme kaksi viikkoa siiten asuntoautolla matkan ystäviemme luokse Ahvenanmaan Brändöhön Jurmon sarelle. Sinne matkataan pohjoista reittiä. Ensin siis suuntaamme kulkumme kohti Kustavia. Sieltä lähtee yhteysalus Viggen, joka vie meidät Åvan saarelle. Heti Åvaan saavuttua ajamme toiseen lauttaan, joka jatkaa Jurmon saarelle. Yhteysalukseen on varattava paikka etukäteen, jos mielii päästä tiettynä kellonlyömänä matkaansa jatkamaan. Lautta on maksullinen. Yli 7 m pitkältä asuntoautolta edestakaisen matkan hinta on 56 €.


Tällä pikkulautalla taittui viimeinen 10 min matka.
Perunanpesu sujui mukavasti kauniissa maisemissa.


Lauantaina teimme päiväretken saarimökille, jossa kokattiin herkkuja. Perunoiden seuraksi muurikalla paistui peuran ulko- ja sisäfilettä. Gourmet ateria oli valmis.
Saaren laitumilla käyskentelee tällaista Ylämaan karjaa.


Hanhia oli rannassa iso parvi.


Autoluontoretkellä voi bongata teeren ojanpientareelta tai bambipukit, jotka esittivät meille upean tanssinsa ja sarvien kolistelunsa. Pientä kiistaa syntyi tyttöbambista, joka katseli etäämpää ja poistui hiljaa paikalta. Helppoa luontoretkeilyä!

Sunnuntaina oli kotiinlähdön aika. Kustavissa kävimme matkan varrella Vartsalan vanhassa koulussa sijaitsevassa sisustusliikkeessä ja kahvittelimme siinä lomassa. Olisikohan siinä kahvilassa maailman suurimmat pesuvadinkokoiset korvapuustit?Tänään töistä lähtiessä oli tämä kaveri lennähtänyt auton konepeltille ja katsoa napitti tarkasti. Kovin on harakanpojan pyrstö vielä lyhyt pitempiin lentoihin.

Nyt sauna lämpiämään ja lapsenlapsen kanssa saunomaan. Mukavaa perjantai-iltaa! T,Maija

14 kommenttia:

 1. Kaunista luontoa. Jurmossa en ole käynyt, mutta Brändössä useitakin kertoja. Ystävillämme on mökki siellä Baggholmassa ja olemme matkustaneet myös monia kertoja saaristoreittiä Ahvenanmaalta mantereelle. Se on tosi kaunis reitti ja vaihteleva, mutta hintava. Lisäksi on vaikeaa kun ei sitä voi varata jos matkustaa Ahvenanmaan pääsaarelta mantereelle asti, vaan pitää yöpyä jossain matkan varren saarista. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luonto on kaunista Ahvenanmaalla.
   Kerran olemme menneet asuntoautolla tuon reitin pääsaarelle asti. Silloinkin yövyttiin Jurmossa. Maarianhaminasta jatkettiin Tukholmaan. Aika kallista se o,vaikka nyt hinnat ovat tulleet ihan mukavasti alaspäin. Reitti on kyllä näkemisen arvoinen.
   Kiitos samoin Sinulle 😊

   Poista
 2. Kauniita kuvia kukista! Lumoava suorastaan tuo valkoinen ruusu.
  Ihania kuvia reissultanne.
  Mukavaa viikonloppua Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma 😊 Kukat ilahduttavat aina.
   Kiitos ja Sinulle myös 😊

   Poista
 3. Kauniit kukkakuvat!
  On se kyllä tosi kylmä ollut. Ei uskoisi, että on jo kesäkuu.
  Toivotaan, että saadaan pian lämpöiset ilmat.

  Ihanat kuvat teidän Ahvenanmaa reissusta!
  Niin kesäiset kuvat!
  Oikeen hyvää viikonloppua sinulle!💕💕

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sari 💝
  Ahvenanmaan matkamme viikonloppuna oli sää poikkeuksellisen lämmin tämän keväiseen verrattuna. Saimme ihan nauttia kesäpäivistä päivistä. Tänään taitaa ruveta sää lämpenemään.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Kauniit, vaikkakin kylmät kukkakuvat. Nythän teille onkin lämmintä luvassa (katselin Suomen sääennustetta), joten kesä taitaa saapua vihdoinkin ihan kunnolla. Meillä jatketaan ailahtelevaisissa merkeissä, eli lämpötila vaihtelee rajusti.

  Kivat kuvat Ahvenanmaalta :) Vasikka <3

  Hyvää kesäkuun jatkoa sinulle Maija!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Marianna 💝
  Nyt meillä on ollut lämpöä, mutta samalla kova tuuli ennustaen illalla saapuvaa sadealuetta. Hyvä, kun sataa ja on lämmintä vuorotellen. Siitä pihan ja puutarhan kasvit pitävät.
  Ihania karvapallukoita olivat nuo vasikat.
  Kesäisiä säitä teillekin sinne vuonolle!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia ja kiva matkakertomus. Omasta Ahvenanmaan matkasta on aikaa varmasti 25 vuotta aikaa, heh! Muutenkin olisi mielenkiintoista tutustua Suomen saaristoalueisiin ja Lounais-Suomeen ylipäänsä. Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos 💝
  Turunmaan saaristo on todella kaunis ja paljon katseltavaa riittää.
  Rentouttavaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
 9. Taas kerran nautin kuvistasi, olin näin matkallasi mukana.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Varpu 💝Kiva, että olit mukana!
  Hyvää torstaita!

  VastaaPoista
 11. Niin paljon kaunista antaa meille alkukesä, vaikka kylmyys yrittää ottaa vallan.
  Pohjoisessa kukkivat kullerot niityillä, vaikka räntäsade välillä piiskaa...

  VastaaPoista
 12. Kaunista, kaunista on ollut, kunhan sitä kylmyydeltä vain on pysynyt ihailemaan.
  Pohjoisen kevät ja kesä ovat varmasti kiehtovia ja mystisiä. Eikö siellä kaikki tapahdu hyvin nopeasti? Teillä on onni päästä siitä nauttimaan.
  Hyvää toista juhannuspäivää!

  VastaaPoista