lauantai 30. kesäkuuta 2018

Myrskyä pakoon

Moikka!

Nyt istun kotona kirjoittamassa tätä postausta. Täälläkin tuulee. Kovin tuulinen ja myrskyisä on alkukesä ollut. Juhannukseksi emme menneet mökille, kun luvattiin myrskyä. Tämä viikonloppu oli kuitenkin tarkoitus viettää saaristossa, vaikka myrskyä nytkin ennustettiin. Eilen mantereellakin tuuli reippaasti, kun lähdimme kaupan kautta reissuun. Tarkoitus oli, että pojan perhe olisi tullut tänään ja ehkä myös nuorempi tyttäremme, joten ruokaa varattiin reilusti.

Taivas selkeni ulkosaaristoa kohti ajettaessa, mutta niin yltyi tuulikin. Meri vaahtosi kuohupäinä. Matkalta poimin suloisen kimpun kurjenkelloja ja mataroita ja silloin jo sanoin Amorelle, että tuuli on nyt keskellä saartakin todella kovaa.

Meidän rantaan tuo eilinen myrsky pääsi vapaasti puhaltamaan avoimen selän yli. Oli taito availla ovia ilman, ettei jäänyt sormet oven väliin tai lähde ovi saranoiltaan. Meri pauhasi ja tuuli ulvoi. Toisen puhetta oli mahdoton kuulla, ellei ollut aivan vieressä. Tuolit, myrskylyhdyt, puukorit, risut, oksat ja kävyt olivat lennelleet ja laituri siirtynyt. Vene oli onneksi pysynyt kiinni. Ei puhettakaan, että ulkona olisi voinut grillata tai tehdä yhtään mitään muutakaan. Kun vielä saimme tiedon, ettei pojan perhekään pääse työesteiden takia tulemaan, alkoi kypsyä ajatus kotiin lähtemisestä. Mökkimme on pieni ja on mukavaa, että voi viettää aikaa ulkona. Mökissä sisällä ei myöskään toimi kännykän netti eikä kuulu puhelin, joten Amoren aika käy helposti pitkäksi, ellei jaksa koko aikaa lukea tai katsoa telkkaria. Lautta-aikataulusta tarkistimme, että seuraavan lautan lähtöön on sen verran aikaa, että ehdin pestä lattiat ja saada mukanamme tuomat puhtaat matot paikoilleen.

Levitin vastapestyt matot lattioille ja asettelin puhtaat pyyhkeet. Mökkiin jäi leijumaan ihana mäntysuovan tuoksu. Kodikasta siellä oli ja hiukan harmittikin pois lähtö, mutta ulkosaariston reunalla olosuhteet ovat rajut ja meri ankara - jopa näin kesällä - ja kun täksi päiväksikin ennustettiin vain hiukan heikkenevää tuulta, katsoimme viisaammaksi lähteä takaisin kotiin. Kotimatkalla lautoillakin oli vaikeuksia päästä laituriin, Viking Gracella Maarianhaminassa ja Rauman satama oli kokonaan suljettu eli aikamoinen kesämyräkkä meillä taas oli. Kumpa ensi viikonloppuna sää suosisi, että pääsisimme ystäväpariskunnan kanssa perinteiselle veneretkelle. Mutta minne, se on meille yllätys ja selviää vasta, kun vene irtoaa laiturista.Hyvää viikonloppua jokaiselle! Rakkaudella Maija


12 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti myräkkää on siellä riittänyt kun täälläkin pyörivää tuulen myllerrystä on piisannut!
  Toivotaan veneilysäitä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma 💕
   Tuulta on kyllä tänä kesänä riittänyt.
   Hyvää sunnuntaita 💕

   Poista
 2. No onpas siellä ollut kova myräkkä!😲 🌫 Varmasti oli parempi palata kotiin ja koittaa mökkeilyä isolla porukalla joku toinen kerta. Paremmalla kesäkelillä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - A - 💕
   Juuri näin tehdään.
   Leppoisaa sunnuntaita 💕

   Poista
 3. Hui, kuulostaa hurjalta! Meillä on ollut tuuria ulkosaaristonreissuillamme tänä kesänä: pelkkää tyyntä aurinkoista säätä. Vunukoitten puolesta joskus pelottaa... ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä myrsky! Onneksi teille on osunut tyyntä säätä. Varmasti miettii vunukoita, kun oikein myrskyää siellä kaukana meren sylissä.
   Hyvää maanantai-iltaa syssa 💕

   Poista
 4. Toivotaan parempia ilmoja, että pääsette veneretkelle!
  Ihanaa alkanutta heinäkuuta!❤️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin kovin, että sattuisi vähän tyynenpää säätä ensi viikonlopuksi!
   Kiitos ja Sinulle myös 💕

   Poista
 5. Samoissa myrskytunnelmissa täälläkin. Tämä on tätä saaristolaiselämää. Onneksi kuitenkin on niitä ihaniakin kesäpäiviä, jolloin voi nauttia veden äärellä oloilusta.
  Hyvää uutta viikkoa Sinulle. Varpu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyä on nyt riittänyt niin merelle kuin järvillekin.
   Kiitos Varpu ja Sinulle myös oikein hyvää uutta viikkoa 💕

   Poista
 6. Tutulta kuulostaa myrskyisä ilma. Tänne tosiaan Viking Grace saapui muutaman tunnin myöhässä ja saapui Långnäsiin vasta klo 03. Silmät ristissä ajelimme tytärtä perheineen satamasta noutamaan. Onneksi laiva kuitenkin pystyi ajamaan satamaan etteivät joutuneet matkaamaan Ruotsiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kävi noin, että saitte tyttärenne perheineen suoraan teille, ettei tullut pitempää reissua. Mutta niin se vain myrsky rajoittaa merellä liikkumista Poikamme on kesän töissä hinaajalla ja hekin joutuivat muutaman tunnin odottamaan avustettavaa alusta, joka ei uskaltautunut sataman läheisyyteen kovan tuulen vuoksi.

   Poista