lauantai 24. marraskuuta 2018

Vanhan sängyn muodonmuutos alkoi

Heissan!

Tänäkin perjantaina oli poikkeuksellisesti vapaapäivä. Nyt oli sopiva päivä ryhtyä vanhan, päästä vedettävän sängyn uudistamiseen. Tarkoitus on remontoida sänky pienemmän Murun käyttöön,  kun pinnasänky alkaa jo käydä pieneksi. Siispä remonttiryhmäämme kuului Pikku-Muru, miniä ja minä.



Tämä sänky on isäni veljen vanha, jossa hän on lapsena nukkunut. Ikää sängyllä on ainakin 80 vuotta, jos se on sedälleni uutena päätynyt. Alunperin sänky on ollut tumman ruskea, mutta myöhemmin ootrattu tällaiseksi.

Muistan lapsuudesta  miten sängyssä käytettiin olkipatjaa, joka syksyllä puinnin jälkeen täytettiin ihanan pulleaksi ja pehmeäksi uusilla puhtaantuoksuisilla oljilla. Oli ihana kömpiä tuollaiselle patjalle köllöttelemään. Siinä oli ihan oma tunnelmansa.

Näissä kuvissa olemme jo hiukan aloittaneet maali- ja lakkapinnan karhentamista hiekkapaperilla. Kun saimme pinnan hiottua, pyyhimme hiontapölyt ja levitimme pintaan Helmi-pohjamaalin ohueksi seitiksi. Tämän tarkoituksena on kiinnittää maali kunnolla vanhan pintaan. Koska sänky tulee lapsen käyttöön, halusimme käyttää vesiohenteisia maaleja. Tämä Helmi-sarja on sellainen. Maalin kuivuminen Helmi-kalustemaalin levittämistä varten vei viisi tuntia, jotain jätimme työn kuivumaan ja jatkamme seuraavalla kerralla.

Terveiset aurinkoisesta saaristosta ja mukavaa viikonloppua ihan jokaiselle! Rakkaudella Maija

6 kommenttia:

  1. Upea sänky, jossa varmasti on kiva köllötellä!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon 💕 Uskon, että Muru siellä viihtyy kun vielä pääse itse sänkyyn ja pois.
    Oikein mukavaa sunnuntaita Sinullekin ❤️

    VastaaPoista
  3. Oi, siitä tulee varmasti niin upea ja toki ennen muodonmuutoskin on upea taidonnäyte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi 💗 Silmissäni jo näen sängyn valkoisena ja toivon kovin, että siitä tulee mieluinen.

      Poista
  4. Oi, heti tupsahti nenään se olkipatjan tuoksu! Kaunis tuo sänky!
    Kyllä oli saaristossa aurinkoinen sunnuntai!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista, syssa 💕 Eikö olekin hauskaa, miten jotkut tietyt tuoksut suorastaan syöpyvät nenään vuosikymmeniksi! Erityisesti tietysti ne, joista on tullut niin hyvä, tyytyväinen tai kodikas olo.
    Ihana oli saaristo viikonloppuna ja teillä ihana matka rakkaiden luokse 💗

    VastaaPoista