lauantai 3. marraskuuta 2018

Syksyn sävyt - haaste

Syksyinen tuulahdus Myrskyluodolta!

Sain Koti Saksassa sydän Suomessa -blogin  - A-:lta kivan syksyisen haasteen. Kiitos siitä! Haaste on lähtöisin Puutarhahetki -blogista.

Lehtipuut ovat etsineet kätköistään ne kaikkein näyttävimmät juhlapukunsa. Luonnon syyskarnevaaleihin osallistuvat kaikki, mutta havupuut pidättäytyvät aina tyylikkäässä ajattoman klassisessa pukeutumisessaan. Ne seuraavat ehkä hieman sivummalla hihitellen, miten riehakkas tunnelma lehtipuiden kesken vallitseekaan. Ne kilpailevat keskenään koreudellellaan. Helmat liehuvat syystuulessa.

Tuulet yltyvät ja vauhti kiihtyy. Lopulta on aika juhlan kiihkeimmän polskan, syksyn viimeisen poloneesin. Myrsky voimistuu.

Syyskarnevaalien jälkeen siivottavaa riittää. Haravoitsija kerää lehdet suuriin kasoihin. Kirpeä tuuli hyväilee posket punaisiksi. Värikarnevaalit ovat enää muisto vain.Syksyn sävyt ovat muuttuneet masnläheisemmiksi. Nyt kaivetaan esiin villasukat ja huovat ja nautitaan kodikkaasti syysmyyssistä. Välillä tehdään metsään sieniretki etsimään sammalten kätköistä suppilovahveroita.Isompi lapsenlapsi on jo taitava kuvaaja. Hän tallensi metsäretkellä nämä kauniit eri sävyiset tammenlehdet, joita kielon punaiset marjat hauskasti täplittävät.

Ollaan jo myöhäissyksyssä, eikä aurinkoa kovin usein nää. Eräänä päivänä automatkalla pienempi kaksivuotias lapsenlapsi hihkaisi isälle takapenkiltä: "Löysin auringon!" Kun kysyin häneltä  mistä se oli löytynyt, hän nosti molemmat kädet ylös ja vastasi : "Tuolta taivaalta!"


Nautitaan ihanasta loppusyksystä ja nyt sen harmonisista sävyistä!

Rakkaudella Maija

10 kommenttia:

 1. Upeita sävyjä syksyssäsi Maija!
  Rauhallista Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tartuit haasteeseen. Kauniita syksykuvia! Mukavaa sunnuntain viettoa sinnekin :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja syksyisiä kuvia ja mukavasti satoakin! Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan. Lisään huomenna postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Ihanaa marraskuuta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa palata noihin väreihin ja valoihin vielä edes kuvien välityksellä! Iloa silmälle ja sielulle! Grazie, sorellina mia carissima!��‍♀️❤️

  VastaaPoista
 5. Grazie sorella 💕
  Voihan syksyn värikylläisillä kuvilla fiilistellä vielä syksyn pimeimpäänkin aikaa aina uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia taas sinulla. Voi miten ihana toteamus lapsenlapseltasi. Lapsien pikku viisaudet saavat sydämen niin mukavasti läikehtimään. Iloa sinullekin lasten parissa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Varpu 💕
  Miten ne lapset osaavatkin niin ihania elämän viisauksia kertoilla.
  Nautin noista muruistani niin täysillä ❤️Sinulle myös iloa lasten kanssa💕

  VastaaPoista