tiistai 20. marraskuuta 2018

Olipa viikonloppu

Hei!

Viikko on taas jo niin huimassa vauhdissa, kun ollaan jo tiistaissa. Tänään kävin aamupäivällä pesemässä äitini luona loput ikkunat hänelle nimipäivälahjaksi. Minusta on kiva antaa sellaisia lahjoja, joilla on käyttöä, jotka tulee syötyä, juotua, muuten käytettyä tai sitten ihan tällaisia aineettomia lahjoja, jolle tietää olevan tarvetta. 95-vuotias mamma ei enää itse pysty ikkunoita pesemään, joten keväällä ikkunoidenpesu on äitienpäivälahja ja näin syksyllä pesen ne nimipäiväksi.

Haluan muistella vielä viikonloppua, jolloin perjantai-iltana saimme ystäviä kyläilylle, kuten jo edellisessä postauksessa kerroin. Lauantaina päivällä menimme juhlimaan vanhimman siskoni 75-vuotissyntymäpäivää Turkuun ravintola Hus Lindmaniin. Tuomiokirkon takana joenrannalla Piispankadulla sijaitseva vanha talo oli ympäristöineen kaunis ja arvokas juhlapaikka. Haitarimusiikkia, lauluja, hyvää ruokaa, perhe, sukulaiset ja ystävät ympärillä. Siinäpä olikin hyvä kombo Kiitos elämälle -juhlaan, kuten sisareni niin kauniisti sanoi.

Sunnuntai-iltana oli vanhemman lapsenlapsemme juhlan vuoro. Eskarilainen täytti jo kuusi vuotta. Päivänsankarin toivomuksesta juhlat järjestettiin meillä. Nyt oli kaunis aurinkoinen päivä, mutta päivänä, jona hän syntyi, satoi kaatamalla vettä ja päivä oli kovin harmaa. Onneksi silloin syntyi pikkuinen poika päivänpaisteeksemme. Ensimmäinen lapsenlapsemme, joka sitten sai muutaman vuoden päästä serkukseen toisen pikkuisen pojan. Molemmat niin rakkaita. Eskarilaisen synttäriherkkuina olivat pitkään kohotetusta taikinasta, italialaisten oppien mukaan tehdyt margerita pikkupizzat, jotka jokainen sai uunista tulon jälkeen ryydittää haluamillaan erilaisilla päällysteillä. Sankarille laulettiin onnittelulaulu, hän puhalsi kakkukynttilän ja sitten herkuteltiin Oreo-kakulla. Talo oli täynnä hälinää kaikkien nauttiessa toistensa seurasta ja pikkupoikien juostessa ympäriinsä. Tuosta elämänmakuisesta hälinästä nautin joka hengenvedolla. Juhlat päättyivät ja jokainen lähti taas omaan kotiinsa. Mukavaa oli ollut kaikilla. Onnea vielä synttärisankareille!Iloista marraskuista viikkoa kaikille! Rakkaudella Maija

6 kommenttia:

 1. Ihania juhlia ja kivaa sutinaa! Nuo hetket on niin parhaita.
  Mukavaa loppuviikkoa Maija!

  VastaaPoista
 2. Ihania juhlia ja vielä kaksin kappalein. :) Keskiviikkoterkut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos - A - 💕 Oli hauska juhlia oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 4. Jännittävää aina nähdä, millaisen kakun taas olet taikonut!
  Meidänkin vunukoiden lempipizza on margerita! ����

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi syssa 💕
  Tämä kakku oli synttärisankarin äidin tekemä. Margerita on sellainen perusherkkupizza, johon on jokaisen halutessaan helppo lisätä omat lempitäytteet tuoreena.

  VastaaPoista