sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Krakovan joulu































Heissan!

Joulu on mennyt menojaan, mutta minä en tahdo päästä joulukrapulastani millään. Vaikka kuuntelin jouluradiota marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien heti, kun se avattiin, aina loppiaiseen asti, en saanut joululauluista tarpeekseni. Vielä piti perjantai-iltana katsoa yksi tallennettu joulukonsertti, kun olin yksin kotona. Täytyy kyllä myöntää, että ei se ehkä enää niin jouluiselta tuntunutkaan. Nyt teen vielä tämän jouluisen postauksen, jota en ennen joulua ehtinyt tehdä, mutta tämä olkoon viimeinen joulujuttu ennen ensi joulua.

Matka ystävien kanssa Krakovan joulutorille tehtiin ensimmäisen adventin viikonloppuna. Lufthansan lento välilaskuineen ja koneenvaihtoineen Muenchenissä oli edullinen ja sujui hyvin.

Sää oli jouluisen kylmä ja lämmintä vaatetta sai pukea päälle oikein kunnolla, että tarkeni. Välillä oli poikettava juomaan sisälle voimakkaasti neilikalla maustettua paikallista glögiä ja lämmittelemään sormia kuuman mukin ympärillä. Taas jaksoi nauttia jouluisesta toritunnelmasta, herkutella runsain puolalaisin ruoka-annoksin, joissa rasva tirisi eikä mausta oltu tingitty. Ihasteltiin Wawelin kukkulaa ja jonotettiin katsomaan pyhäinjäännöstä, ajeltiin hevosvaljakon vetämillä valkoisilla vaunuilla, syötiin syvällä maan uumenissa Krakovan kellaritunnelmissa, ostettiin joululahjoja.

Sisällä kahvilassa istuessa hevoset kopistelivat ohi autottomassa keskustassa ja hetken pitsiverhojen läpi katsellessa tuntui kuin olisimme palanneet 1800-luvulle. Ulos tullessamme hento lumikerros oli peittänyt ensimmäisen adventin aaton vanhan Krakovan.

Nyt lähdetään pojan ja pojanpojan nimppareille . Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille 💕 Rakkaudella Maija


8 kommenttia:

  1. Ihania joulukuvia! Oli varmasti upea tunnelma Krakovassa.
    Pirteää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 💕 Oli kyllä kiva joulutunnelma!
      Sinulle myös oikein pirteää pakkasviikkoa 💕

      Poista
  2. Krakovassa ja yleensäkin Puolassa on varmasti paljon kaunista katseltavaa ja miksei erityisesti juuri joulun alla. :) Pitääkin joskus käydä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puola on suuri maa ja siellä on paljon katseltavaa ja nähtävää. Suosittelen aina sitä kaikille epäilijöillekin ja ennakkoluuloisille matkakohteeksi.

      Poista
  3. Hienoja kuvia ja upea tuo joulukuusi!
    Varmasti Krakova on upea kaupunki.
    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos 💕 Kuusi valoineen oli hieno. Vaikka valoja oli runsaammin kuin meillä, ne olivat kuitenkin tyylikkäät.

    VastaaPoista
  5. Oli varmasti ihana reissu! On mahtavaa kun näitä joulukaupunkeja on niin monenlaisia Euroopassa! Teillä oli varmasti ihana reissu. Tiedätkö, minulla on sama "joulutauti" :) en tahdo vielä tammikuussa päästä joulusta eroon, nyt jo on ensijoulua varten niin monta ideaa, että, kunhan vain ne sitten syksymmällä muistaisin. Juuri eilen katselin netistä englantilaisia joulumyyjäisiä/markkinoita ja ajattelin, että kunpa joskus...Mukavaa talven jatkoa sinulle ja kiitos ihanaista kuvista :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Ulla Annika 💕 Ihanaa, kun meitä samanlaisia on muitakin 😀
    Oikein pirteitä talvipäiviä Sinullekin ❤️

    VastaaPoista