perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pitkäperjantaiaamuna Myrskyluodolla

Heräilen jo varhain, vaikka olen pyhän ja vapaapäivän kunniaksi päättänyt nukkua pitkään. Hiippailen tyyny ja peitto kainalossa takkahuoneen sohvalle. Pöydällä ovat vielä illalla pääsiäisen alkamisen kunniaksi juotujen liköörien kristallilasit. Suon itselleni lukuhetken. Ahmin Sofi Oksasta. Hänen taitava kerrontansa ja mestarillinen sanojen asettelunsa vie mukanaan, vaikkakin luita ja sielua kalisuttavaan maailmaan.

On aika, jolloin mikään ei enää palaa ennalleen. Pariisin Notre Damea ruhjonneesta palosta on kulunut muutama päivä. Koko maailma suri sen puolesta. Sain käydä siellä sen kukoistaessa, lapsemme eivät. Nyt pääsiäisviikon tapahtumat ovat vertauskuvallisesti tulleet kuin todeksi uudelleen. Tuntemattoman pariisilaisen sanoin tuho kuvaa kärsimystä, mutta kuitenkin samalla toivoa ja lohdutusta. Milloin Meidän Rouvamme rakentuu uudelleen?

Aurinko kutittelee aamu-unisia silmiä. Tänään pitkäperjantaina syödään lasten perheiden kanssa yhteinen kala-ateria. Hiljalleen ryhdymme valmistelemaan sitä.















Rauhallista Pitkäperjantaita kaikille! Rakkaudella Maija

8 kommenttia:

  1. Kaunista!
    Aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mamma 💕
    Sinullekin aurinkoista pääsiäistä🌞❤️

    VastaaPoista
  3. Vois taivaan vallat, sysseliseni! Miten sää nuo munatkin olet koristellut? Ja miten nyt voi saada päähänsä ripustaa kuppi kaapinoveen ja siihen tehdä kananpesä??🤭 Tanskalaista hyggeilyä?? Oli mitä tahansa, mutta lumoavan ihanaa on! On siinä pikkumiehilläkin ihastelemista!
    Nouskoon tuhkasta Notre-Dame, myös: Neitsyt Maria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos syssa rakas ❤️ Meidän kanalauma on niin villi, että munii sinne sun tänne. Kahvikuppikin on oiva pesäpaikka, jos sellainen kohdalle sattuu. Serviettitekniikalla munat koristautuvat helpolla ja pinterest on oiva innoittaja. Vielä ovat pikkumiehet malttaneet antaa pesien olla rauhassa.
      Todella toivon pyhätön nousevan pian uudelleen.

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja onpas hauska tuo kuppipesä, loistava idea! Oli kyllä järkyttävä uutinen tuo Notre Damen palo, niin kaunis rakennus. Toivotaan että uudesta tulee joskus sitten yhtä kaunis! Leppoisaa pääsiäisen jatkoa❤️

    VastaaPoista
  5. Kiitos Päde 💕 Kyllä tulipalo järkytti koko kristittyä maailmaa. Toivottavasti rahaa saadaan kasaan kirkon remonttia varten. Leppoisaa Pääsiäistä sinnekin 💕

    VastaaPoista
  6. Ihana pääsiäistunnelma ja tuo kahvikuppi joku roikkuu vitriinin ovessa -niin ihana!

    VastaaPoista