perjantai 4. lokakuuta 2019

Skördefest i Öland - Sadonkorjuujuhlaa Ölannissa

Heissan!

Matkamme viimeiseksi yöksi päätimme mennä Ölantiin. Olemme joskus olleet siellä kesällä ja silloin ruuhka leirintäalueilla ja koko saarella oli melkoinen. Kuvittelimme, että nyt on rauhallista ja kesään verrattuna tietysti olikin, mutta saarella vietettiin jokaisessa kylässä sadonkorjuujuhlia ja niin myös leirintäalueella oli vielä paljon leiriytyjiä.

Kun olimme saaneet leirimme pystyyn, lähdimme kävelemään läheisen kylän juhliin. Autoja kulki joka suuntaan paljon. Vierailijoita tuli ja meni.

Pienen kylän raitti oli koristeltu kurpitsoin ja valoin. Tarjolla oli lampaanlihaa, - taljoja, glögiä, kurpitsoja, makkaraa, hunajaa, kynttilöitä, kintaita ja vaikka mitä.

Tässä kuvasatoa sadonkorjuujuhlista.


Ölantiin johtaa mantereelta Kalmarista yli kuusi km pitkä silta penkereineen. Maisemaa hallitsevat mantereen puolella ennen siltaa valtavat hiekkadyynit.

Oikein leppoisaa lokakuista viikonloppua kaikille!

Rakkaudella Maija

Ps. Kaikille kävi varmaan selväksi, että rakastan värikkäitä kurpitsoja ja Saksasta niitä tulikin kotiin kauppakassillinen. Jos juhlista osti itselleen ison kurpitsan, sai sen kuljettaa autolle kurpitsataksilla. Loistava ja hauska idea!

10 kommenttia:

 1. Uskoisin että tuolla oli aika samanlaiset tunnelmat kuin meillä täällä Skördefestissä joku viikko sitten. Öölannissa en olkaan koskaan käynyt.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kristiina ❤️ Niin minäkin mietin, kun siellä kävelimme, että Ruotsista on tainnut tulla teille tuo malli.

  VastaaPoista
 3. No nyt se sysseli hurahtaa lopullisesti kurpitsoihin! On sitä ollut ilmassa vahvasti jo ennenkin!��❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, syssa ❤️ Kurpitsoissa on sitä jotain. Väri, muoto, kaikki. Joka syksy ne hurmaavat uudelleen ja uudelleen.

   Poista
 4. Onpahan mahtavia kurpitsoja! Ihania värikkäitä kuvia.
  Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Mamma ❤️ Mahdottoman komeita kurpitsoja oli. Kyllä kurpitsataksi oli tarpeen, jos ison kurpitsan itselleen kotiutti. Kiitos samoin Sinulle ❤️

   Poista
 5. Ihania kuvia ja mikä kurpitsojen paljous! Ihana :D ja mikä sattuma, että olikin sadonkorjuujuhlat juuri silloin, kun teidän porukka oli siellä. :) Tosi kiva!

  VastaaPoista
 6. Kiitos - A - ❤️ Oli tosi mukava sattuma tuo😀 Harmiksi viinijuhlia ja Oktoberfestejä ei osunut Saksassa meidän kohdalle. Aina heitti muutama päivä puoleen tai toiseen.

  VastaaPoista
 7. Siis en kestä....upeita kurpitsakuvia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Onneli❤️Kiva, että Sinäkin pidät kurpitsoista! Itse olen täysin hurmaantunut niihin.

  VastaaPoista