sunnuntai 2. elokuuta 2020

Mustikkasuu

Hei!


Kuljen polkua lähimetsässä.  Kostea metsän tuoksu huumaa ja tuo mieleen lapsuuden kesät ja mustikkametsät.  Mustikoita on polun molemmin puolin ihan heti metsään astuessa. Metsän äänet ja tuoksu rauhoittavat kuin johonkin transsitilaan. Käärmepelkokin unohtuu, kun pääsee poimimaan marjoja. Mieluiten poimisin käsin, mutta nyt on tarve saada kokoon paljon marjoja ja silloin on turvauduttava poimurin apuun. Äkkiä marjoja ämpäriin kertyy. Selkää on välillä oikaistava. Ja ne suurimmat marjat ja runsaimmat varvut osuvat kohdalle juuri, kun on lähdettävä kotiin päin.

Meitä on tänä vuonna koeteltu ympäri maapallon inhottavalla taudilla, mutta aivan kuin luonto lahjoittaisi meille parastaan, ovat metsät pullollaan marjoja lohdutukseksi. Luonnosta olemme retkeillen hakeneet voimaa pitkin kevättä ja kesää ja nyt on vuorostaan marjametsän aika. 

Eikä metsässä ole pelkästään mustikoita. Pohjoisempana on runsaasti hilloja ja meidän kulmilla myös vadelmia. Vaapukkametsässä sananjalkojen tuoksussa kuuntelin tänään elokuisen tuulen huminaa omissa ajatuksissani ja vadelmia kertyi kelvollinen määrä kotiin kannettavaksi. Kiitos luontoäidin!

Kesän ihanin välipala tuo suuhun lapsuuden maut. Mustikoilla rikastettu mustikkajogurtti maistuu ihan mustikkamaidolle. Niin herkullista! Kokeile ihmeessä!Viikonloppuna saimme kylään pitkästä aikaa rakkaan ystävän. Nautimme mansikkaisesta kiristä lämpimässä heinäkuun viimeisessä illassa parvekkeella. Mansikkasurvosta, tomusokeria, limen mehua, kuohuviiniä, mansikoita, mintunlehtiä ja jäitä. Juoma virvoitti ihanasti kuumana päivänä. 


Silliritareita, perunoita omasta maasta, itse savustettua kalaa ja jälkiruuaksi tämä ranskalainen clafoutis nektariineista vaniljalla maustetun kermavaahdon kera. Ihania sametinpehmeitä elokuisia päiviä Sinulle ❤️ Rakkaudella Maija 

12 kommenttia:

 1. Mustikoita on kuulemma paljon. Itse en ole lainkaan mikään marjastaja. Ostin kuitenkin ämpärillisen mustikoita.
  Ihania elokuun hetkiä sinullekin Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma 🍓Nyt on niin hyvä mustikkavuosi, metsät sinisenään.
   Kaikki eivät tykkää marjastamisesta, mutta onneksi marjoja voi myös ostaa. Minä olen tottunut marjastamaan pienestä pitäen.

   Poista
 2. Herkkuja herkkuja sinulla siellä riittää! Me löysimme vain tosi pieniä mustikoita. Ehkä tämän kesän kuivuus on aiheuttanut pienen koon.
  Mukavia elokuun päiviä sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina 🍓Ahvenanmaalla on tainnut olla kovin kuivaa, kun taas täällä on vettä ropissut.

   Poista
 3. Ihania sielun ja ruumiin nautintoja!
  Mansikkakir??? Minulle on tuttu vain mustaherukkakir.
  👍❤

  VastaaPoista
 4. Kiitos syssa 🍓Sen juhannuksena tekemäsi mustaherukkakirin maku tuntuu vielä kielellä. Oli se niin hyvää! Tämä Mansikkakir on ruotsalaisesta Lantliv-lehdestä napattu ohje.

  VastaaPoista
 5. Nam, mustikat ovat niin hyviä ja sopivat niin moneen juttuun. 😄 😋
  Ihania kuvia, joista saa jo veden herahtamaan kielelle.
  Makoisaa elokuuta sinulle!
  T : - Satuli -

  VastaaPoista
 6. Kiitos Satuli 🍓Mustikat ovat kyllä ihania ja syön niitä nyt tuoreeltaankin paljon. Loput sitten pakkaseen tai leivontaan tai jälkkäriin.
  Sinullekin herkullisia hetkiä marja - ja hedelmäherkkujen parissa 😋

  VastaaPoista
 7. Marjat ovat parasta! Mustikka on meilläkin suursuosikki ja varsinkin mustikkapullan muodossa :)

  Makoisaa elokuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna 🍓Marjat ovat ihania ilmaisia luonnon herkkuja ja terveyspommeja. Mustikkapiirakkaa pullapohjalla tekisi minunkin mieli.

   Poista
 8. Kyllä on nyt valtavan hyvä marjakesä Suomessa!!
  Leppoisaa viikonloppua ja elokuun tunnelmaa sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Susanna ❤️Uskomattomasta marjakesästä on saatu nauttia.
  Tunnelmaa Sinunkin elokuisiin päiviin!

  VastaaPoista