perjantai 28. elokuuta 2020

Porrastreeneistä kanttarelleihin
 Heissan!

Lenkkeily on jäänyt tosi vähäiselle kesän aikana. Sitä vaan miettii, että pihatyöt ruohonleikkuineen riittävät. Nyt kuitenkin ryhdistäydyttiin nuoremman tyttären kanssa hänen kesälomansa aikana ja lähdettiin lenkille. Ensin tehtiin metsälenkki, mutta heti jo seuraavana päivänä päätimme mennä porrastreeneihin Paimion hyppyrimäelle, joka on kävelymatkan päässä meiltä. Hiukan epäilytti moiseen hommaan ryhtyminen. Mietimme miten meidän käy ja omalta osaltani olin jo hyväksynyt sen, etten ylös varmaankaan pitkän tauon jälkeen pääse. Lopputulokseen olimme sitten tosi tyytyväisiä ja kynnys tuli ylitettyä. Tässä kuvia matkan varrelta ja ihan huipulta. Kaunista paimiolaista kulttuurimaisemaa!

Seuraavana päivänä lähdimme taas metsälenkille lihaksia vetreyttämään. Siinä raikkaasta metsäilmasta ja paahtavasta auringosta nauttiessa tarkkailimme puolukkasatoa, josta näyttää tulevan yhtä hyvä, kuin mustikkasadostakin. Metsätien varrelta tytär löysi vielä auringon paahtamia kanttarellejakin. Kun muuta pussia ei ollut mukana, poimimme sienet hupparini kengurupussiin.

Oletko sinä jo aloittanut kesän jälkeen liikuntaharrastuksen ja jos, niin minkä, vai oletko koko kesän jatkanut kuntoilua?

Hyvää muinaistulienaattoa Sinulle ❤️Rakkaudella Maija 

14 kommenttia:

 1. Tehokasta liikuntaa tuo porrastreenaaminen. Minä olen aloittanut sähköpyöräilyn ja eilen alkoi jooga. Kuvista kun ensin katsoin niin luulin teidän olleen Liedon Parmaharjun hyppyrimäessä. Mustikoita emme ole löytäneet, vaikka joka puolella kerrotaan kuinka ennätyssadot tänä vuonna on. Meillä päin on niin kuivaa että se varmaan on verottanut satoa ja marjojen suuruutta.
  Mukavaa viikonloppua sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️Samantyyppiset maisemat varmasti avautuvat Liedonkin hyppyrimäestä.
   Sähköpyöräily on taatusti hauskaa. Ja pikkuhiljaa sitä taas tulee aloitettua vähän runsaampi liikunta. Jotenkin sitä jopa kaipaa.
   Mustikoita olisin halunnut poimia paljon, paljon lisää, mutta kun näin kyyn ämpärini vieressä, häivyin vähin äänin. Kovin kuivaa on ollut saaristossa, varmasti siinä syy marjasadon pienuuteen.
   Leppoisaa sunnuntai-iltaa ❤️

   Poista
 2. Upsista, teilläpä varsinaiset kuntoportaat käden-... ei kun jalanulottuvilla! 😀 Palkkiona huikeat näköalat! Mutta mahtoi tuntua pakaroissa parin päivän päästä! 😬
  Itselläni on myös kuntoilu jäänyt olemattomaksi. 🙄 Mutta olen kyllä ylittänyt itseni yhdessä asiassa tänä kesänä: uimisessa. Olen pulahtanut pari kertaa päivässä ihanan maamme järviin ja jokiin matkatessamme etelästä pohjoiseen Itä-Suomen kautta Utsjoelle ja takaisin. Ihanimmat vedet: Puruvesi, Pielinen, Inari... Ja Ounasjoki tietenkin tyttären omassa rannassa. Edellisyönä oli ollut pakkasta, joten aamu oli aika kirpeä...
  Niin, sysseli, sinä olet meri-ihminen, minä järvi-ihminen - miten antoisaa vaihtaa kokemuksia! 😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ On niin lähellä nuo portaat, ettei välillä meinaa keksiä mitään tekosyytä, miksei voisi mennä 🤭😂Koko kroppa kyllä huusi hoosiannaa, erityisesti tietysti jalat, keuhkot ja sydän. Siksi olikin hyvä ottaa ensihoitaja mukaan lenkille 🤭😂Mutta ihmettelin nopeaa palautumista ja olin siitä iloinen.
   Aivan mahtavaa tuo uiminen ja miten erilaisissa vesissä. Jokaisessa oma luonteensa. Niitä on kiva vertailla. Ja mikä olo sen uimisen jälkeen. Niin hyvä, ettei sanotuksi saa! Sitten tietysti Ounasjoki on vielä asia ihan erikseen ❤️Reipas uimari olet 🤗
   Niin, on koiraihmisiä ja sitten kissasellaisia ja sitten meri ja järvi jakavat ihmiset omiin ryhmiinsä. Molemmilla on puolensa.

   Poista
 3. No nyt on tehokasta liikuntaa! Reidet ja peppu kiittää porrastreeneistä! Hyvä homma. :) Voin ihan rehellisesti sanoa, että kesällä en ole liikuttanut evääkään :D ja nyt syksyllä varmasti tulee olemaan rankempaa kuntosalilla käynti ym., kun olen ihan rapakunnossa. :D Mutta eikö suunta ole vain ylöspäin? Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ❤️Aika monella on varmaan kesällä käynyt samoin. Pientä tahdonvoimaa se aloitus vaatii. Sitten toivottavasti taas alkaa sujua. Minulla oli eka kerralla pelko, etten pääse rappuja ylös asti. Mutta yllätys, yllätys! Tehokasta tuo treeni kyllä on. Joskus miettii, että tällaistako ihmisen täytyy itselleen tehdä.
  Oikein ihanaa sunnuntai-iltaa ❤️

  VastaaPoista
 5. Metsälenkit on ihan parhaita!
  Tarkoitus on aloittaa ryhmäliikuntatunnit pitkän tauon jälkeen. Nykyiset työvuorot tekevät sen hieman haasteelliseksi.
  Ihanaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Mamma ❤️Varmasti kiva aloittaa tuo harrastus taas tauon jälkeen, mutta vuorotyö kyllä sekoittaa aika tehokkaasti ihmisen elämän.
  Sinullekin ihanaa syyskuuta!

  VastaaPoista
 7. Porraslenkkeily on kyllä tehokasta!
  Minulla jää lenkkeilyt aina kesällä vähän unholaan, sillä olemme niin paljon mökillä ja teemme pihatöitä. Nyt teimme pienen kotimaanreissun Hordalandetiin ja lenkkeilimme upeissa maisemissa. Kroppa kiitti, mutta jaloissa tuntui.

  Kiitos kuvista ja ihanaa syyskuun jatkoa <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Marianna ❤️
  Kummallisesti taitaa aika monella kuntoilu jäädä vähemmälle kesällä. Porrastreeni on tehokasta ja näin alkuun tuntuu, huh huh, tosi rankalta. Mutta miten se itsensä kiusaaminen tuntuu hyvältäkin? Teillä siellä Norjassa lenkkeilymaastot ovatkin niin ihanat.
  Oikein mukavaa syyskuuta Sinullekin ❤️

  VastaaPoista
 9. Huikea hyppyrimäki!
  Löysi itse tänään muutamia suppilovahveroita, hmmm... uskallanko edes mainita, mihin ne keräsin... koiran "jätöskeräilypussiin", joka oli kyllä ihan käyttämätön ja puhdas 😅! Eihän niitä herkkuja voi millään jättää keräämättä!!!
  Toivottavasti muinaistulien yö oli tunnelmallinen siellä teillä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Merikaisla ❤️
  Hyppyrimäeltä on upeat näkymät kotikaupungin ylle ja kiipeäminen ylös palkitaan niillä.
  Onneksi oli pussi mukana, kun sieniä löytyi ja jos se on käyttämätön... 🤔😂ei se kai haittaa, mihin tarkoitukseen pussi on valmistettu.
  Meillä oli muinaistulienyönä omat ulotulet laiturilla ja kynttilät terassilla. Kokkoa emme uskaltaneet sytyttää kuivuuden takia. Muita tulia ei näkynyt missään, mutta olemmekin niin kaukana Kihdin reunamilla, ettei siellä monia mökkejä olekaan. Mutta nautimme kyllä omistamme.
  Ihanaa syyskuuta Sinulle 🌻

  VastaaPoista
 11. No ollaanpas sitä oltu ihanan energisiä! Hienoa! Itsekin olen saanut pikkuisen liikuttua kunhan askarteluilta vain "ehtii". Enemmän pitäisi. Huomenna kyllä menen :) :) :). Pitää kyllä oikeasti käyttää nämä mahtavat syuyspäivät vielä hyväksi kunhan ehtii. Sieniä tekisi mieli vielä poimimaan, mutta meillä on ihan järkyttävä määrä hirvikärpäsiä täällä - ja hirviä todella paljon. Mies näki niitä pellolla muutama päivä sitten YHDEKSÄN kappaletta. Aika hurjaa. Jatketaan harvjoituksia ja mukavia ulkoilukelejä täältä Porvoosta :)!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Ulla Annika ❤️Syksyn myötä liikkuminen taas maistuu jotenkin paremmalle. Aivan ihanat syyspäivät ovat houkutelleet lenkkeilemään.
  Sieniä minäkin haluaisin vielä poimia, mutta niin kuivaa on ollut, että nyt vasta sateiden myötä on noussut pieniä suppilovahveroita. Toivottavasti vielä ehtivät kasvaa ennen pakkasten tuloa. Hirvikärpäsiä, jos nyt uskallan sanoa, meillä päin ei ole näkynyt,vaikka hirviä ja peuroja kyllä on tosi paljon. Ja teillä oikea hirvilauma! Huhhuh!
  Oikein ihania lokakuun päiviä Sinulle 🍁🍂

  VastaaPoista