maanantai 17. elokuuta 2020

Mamman syntymäpäivät

Heippa!

Elokuu on jo yli puolen välin. Niin se kesä vain rientää, ettei millään tahdo uskoa. 

Elokuun puoliväli tietää myös sitä, että on meidän äidin eli mamman, kuten perheessämme on äitiä aina kutsuttu, syntymäpäivä. Syntymäpäivien vietossa hän on hyvin kokenut, sillä lauantaina hän täytti jo 97 vuotta. Niihin vuosiin ja vuosikymmeniin on mahtunut monenlaista muistoihin painuvaa niin hyviä kuin ikävämpiäkin juttuja. Lapsuus jo varhaisesta vaiheesta ilman äitiä äidin kuoltua keuhkotautiin, mutta rakkaan tädin huomassa, nuoruus, pula-aika, sota-aika, perheen perustaminen, viiden lapsen syntyminen, pientilan hoito, yhteiselo rakkaan isämme kanssa viittä vaille rautahäihin asti, puolison menettäminen ja nyt rauhaisista vanhuuden päivistä nauttien omassa rivitalokodissaan. Vierailijoita riittää, sillä mammalla on viisi lasta, 16 lastenlasta, 26 lastenlastenlasta ja syksyllä syntyy taas yksi lisää ja vielä ensimmäinen lapsenlapsenlapsenlapsi syntyy ihan pian. Tästä koko porukasta hän nauttii, eikä tunne oloaan yksinäiseksi, kun saa seurata jälkikasvuaan.

Lauantaina kokoonnuimme nyt vain me viisi lasta puolisoinemme ja kaksi lastenlasta perheineen yhden siskomme mökille, joka on vahan kotitalomme naapurissa. Herkulliselle keittolounaalle me muut toimme kuka pullaa, kuka leipää ja kuka juomia. Minä halusin leipoa kakun ja vielä lisäksi kardemummalla maustetun kuivakakun. Semmoinen kuivakakku oli joskus lapsuudessani mamman syntymäpäivillä ja maku on vieläkin kielelläni. Myös leimukukat kuuluivat aina mamman synttäreille ja niitä vein nytkin maljakkoon. Kukkien nostalginen tuoksu sekoittuen kardemumman makuun toi mieleen muistot lapsuudesta. Oli kuuma loppukesän päivä, niin kuin nytkin. 

Päivä oli hanaa yhdessäoloa mamman, sisarusten, puolisoiden ja lasten kanssa, jota ei kuitenkaan koskaan liian usein saa kokea. 

Tämän päivän talletan taas muistojen kirjaan virtuaalisten kiiltokuvien kera. Onnea vielä mammalle tätäkin kautta ja kiitos kaikille järjestäjille!

Elokuisista päivistä nauttien, rakkaudella Maija ❤️

Ps. Bloggerin uusi versio tuottaa vielä kommelluksia minun käytössäni ja postaukset ovat kummallisia. Nyt kuvien paikka on outo, mutta mennään näillä. 

6 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea 97-vuotiaalle. Siinä on jo ikää. Piti oikein tavaten lukea tuo lapsenlapsenlapsenlapsi. Ei sitä edes tajua tuota jatkumoa.
  Bloggerin uutta versiota en rupea käyttämään ennenkuin vanhan käyttö ei enää ole mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ❤️Jatkumo on aika pitkä ja siitä olemme niin onnellisia.
   Minä en ainakaan enää onnistunut käyttämään vanhaa Bloggeria, vaikka olisin halunnu. Lopulta uusi on aika kiva, kun siihen tottuu.

   Poista
 2. Juhla oli iloista melua, lämminhenkisyyttä - niin kuin mammalla ja meillä sisaruksilla aina - niin suuri rikkaus. ❤
  Sain tänään vielä palasen tuota sun tekemää ihanaa suklaista vadelmakakkua, nam! 😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ja mieleenpainuva lauantai-iltapäivä ❤️Kiva, jos kakku tuli syötyä viimeistä murua myöten.

   Poista
 3. Kunniakas ikä jo äidilläsi!
  Sitä jo sietääkin juhlistaa.
  Elokuun jatkoja sinulle Maija!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mamma ❤️Tuossa iässä on juhlanaihetta joka ikinen syntymäpäivä ❤️

  VastaaPoista