torstai 22. lokakuuta 2020

Hui kauhistus! - Halloween! Halloween! This is halloween!

Kapea tie kiemurtelee lokakuisessa, tihkusadetta vihmovassa pimeydessä.  Mutkia, mäkiä, vastaantulevien autojen häikäiseviä valoja, pimeyttä täplittävät valot talojen ikkunoista. Tunnelma autossamme on odottavan jännittynyt ja kihelmöivä. Seuraavankaan mutkan takaa ei näy sitä mitä odotamme. Takapenkkiläiset kyselevät joko ollaan kohta perillä. Emme tiedä, on vastaus. Ajetaan vielä eteenpäin. Pysähdymme, tutkimme googlea. Sen mukaan on vieläkin jatkettava. Mäen päältä se näkymä sitten aukeaa. Olemme perillä.

Sadat, jopa tuhannet kurpitsat valaisevat halikkolaista peltomaisemaa. Kurpitsalyhtykujat, -kaaret, -linnat ja -vuoret! Kaiken yllä leijuvat kummitukset! Niin paljon jännittävää nähtävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Vanhemman tyttären ja kahden isomman lapsenlapsen kanssa ihastelemme jokaisen kurpitsan omaleimaista ilmettä. Pieniä vauvakurpitsoja ja isompia jättiläismäisiä. Pimeydessä kulkee vastaan muitakin hämmästellen ja valokuvaten. Mukaankin saa ostaa kokonaisia ja kaiverrettuja kurpitsoja. Lyhtyjä tehdään jopa tilaustyönä. Katsojia on tullut ympäri maan.

Kurpitsapellon takana häämöttää Halikon valaistu keskiaikainen kirkko. Tunnelma on todellakin hiuksia pystyyn nostattava. Ainutlaatuinen Suomessa. Halloween on saapunut kaupunkiin!

Tätä paikkaa suosittelen lämpimästi. Kurpitsat ovat pellolla valaistuina vielä sunnuntaihin 25.10. asti. Koko komeuden on toteuttanut halikkolainen yrittäjä Esa Rannikko työntekijöineen.  Noin 80 työntekijää huolehtii kurpitsojen kaiverruksesta ja kynttilöiden sytyttämisestä ja vaihtamisesta. Ei siis ihan mikään pieni projekti. Ja kaikki tämä ihan vain Halloween townin asukkaiden ja muiden kävijöiden syksyn piristykseksi ilman pääsymaksua. Paikan löydät Salon Halikosta, Vanhan Turuntien varrelta läheltä Halikon keskustaa. 
Kuvat ovat tyttären Salla Ezzaialin ottamia.

Hauskaa halloweenin odotusta kaikille 🎃

Rakkaudella Maija 

10 kommenttia:

 1. Voi hurrrrja, miten hurjan kiva matkailuvinkki! 👀 👻 🎃 Mun tämän päivän matkailuvinkki ei ole mitenkään näin jännä, mutta kun silmät sulkee, voi nähdä ja kuulla tunnelmia menneistä ajoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos🎃Tämä oli kyllä kiva juttu. Ensi vuonna mennään taas uudestaan.
   Pistäydynkin blogiisi katsomaan mstkailuvinkkiäsi.

   Poista
  2. No niin, kävin tuolla!!! Ja ostin kurpitsan! Pian siitä blogissani tarinaa 😀

   Poista
  3. Kiva, että ehdit nauttimaan kurpitsatunnelmasta 🎃Odotan postaustasi jännittyneenä🎃

   Poista
 2. No hui kauhistus, tosiaan! Minkähänlaisia kommentteja sieltä takapenkiltä kuului... Vai tulikohan ihan hiljaista...
  Nyt herää uteliaisuus tällaisenkin amerikkalaishömpötysten vastustajan mielessä... 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi 🎃Siis todellakin hiljaista tuli takapenkillä 😲Mutta kinttuihin tuli vipinää, kun autosta lähdettiin. Monenlaista ihmetystä riitti niin rakenteissa 🤭🤣kuin kurpitsoissakin 😃
   Minusta kiva amerikkalaishömpötys näin syyspimeällä! Mennään mukana vaan 🎃

   Poista
 3. Upeaa ja karmivaa, karmivan upeaa!
  Minä olen Halloween-fani ja ihastuin tähän kummajaisten juhlaan jo nuorena USAssa.
  Tyttäreni järjestää parhaillaan kaveriporukkansa kanssa Halloween-bileitä, joihin hän ja hänen poikaystävänsä pukeutuvat Shining -elokuvan kaksosiksi :) Minä taidan tänä vuonna kummitella maalla.

  Ihan kiva se on vähän kummitellakin, ennen jouluhässäkän alkamista.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi 🎃Tämä on kiva välipysäkki ennen joulujuttuja. Kivat halloweenbileet taitaa olla tyttärelläsi tulossa ☠️👻

   Poista
 4. Wau mikä paikka ja mitkä kurpitsat! 🎃🎃🎃🎃🎃 Tuolla on tunnelmaa kerrakseen. Monta vuotta sitten vierailimme suuren tilamyymälän hallissa jossa oli jos jonkinlaisia kaiverrettuja kurpitsalyhtyjä sekä muuten vaan kurpitsoja koristeena. Kaupoissakin on vuosi vuodelta enemmän kurpitsoja myynnissä sekä muita Halloween-koristeita. Mukavaa sunnuntaipäivää sinne! 😊🎃🧡

  VastaaPoista
 5. Kiitos - A - ❤️Oli kiva Halloween town🎃 Muistan, kun viime vuonna olimme kesälomareissulla Saksassa alkusyksystä, siellä oli paljon kurpitsoja joka puolella ja toin silloin kotiinkin niitä ison kassillisen edullisesti. Tykkään kovin kurpitsoista. Mukavaa sunnuntai-iltaa teille ❤️😃

  VastaaPoista