lauantai 27. maaliskuuta 2021

Mandariinikakku ja pääsiäistunnelmaa

Kevätaurinko paistaa niin suloisesti, että tekee mieli leipoakin jotain auringonkeltaista. Pojan rupesi tekemään mieli sitruunakakkua, kun näki mummin vanhan koristeena olevan kakkuvuuan. Amorella sitruunakakkua on leivonnaisten suosikki.

Tuumasta toimeen, eilen aamulla aloin leipoa sitruunakakkua toki tietäen, että sitruunamehua on vain pieni tilkka. Varastossa oli kuitenkin mandariineja, jotka olivat vaikeita kuorittavia, eikä niitä tehnyt mieli syödä sellaisenaan. Sitruskakun kuitenkin saisi näillä aineksilla tehtyä. Googlasin mandariinikakun ohjetta ja sellainen löytyi. Kakusta tuli todella mehevä ja pehmeä ja palaset hupenivat lautaselta nopeasti. Kakku sopii mainiosti vaikka pääsiäiseksi leivottavaksi. Resepti on Kulinaari-ruokablogista.

MANDARIINIKAKKU

200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kahden mandariinin raastettu kuori ja mehu +hiukan sitruunamehua, yhteensä noin 1 dl

Vaahdota voi ja sokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa välillä hyvin. Lisää yhteensekoitetut kuivat aineet ja. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää lopuksi mandariininkuoriraaste ja hedelmistä puristettu mehu. (Muista pestä hedelmät huolella kuumalla vedellä ja harjalla ennen raatamista.) Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa tunti uunin alatasolla. Anna jäähtyä kymmenen minuuttia vuuassa ennen kumoamista. Herkuttele!







Talven jäljiltä havunoksat koreissa ja ruukuissa tuntuivat jo kovin tunkkaisilta. Nyt teki mieli vaihtaa pikkunarsissit tilalle ja saada kuistille ja rapulle auringon väriä. Pajunkissat löysivät myös tiensä kranssiin ja ohikulkijoiden iloksi. 








Huomenna on palmusunnuntai ja virpomisen aika. Etävirpominen on valttia tänäkin vuonna, joten 

Virvon varvon tuoreeks terveeks 
Tulevaks vuodeks 
Vitsa sulle, palkka mulle 

Aurinkoista palmusunnuntaiviikonloppua Sinulle! Rakkain halauksin Maija 

6 kommenttia:

  1. Ihanat keltaiset väriläiskät etupihalla. :) Minä en ole vielä ostanut mitään keväistä parvekkeelle. Muutamat harmaat kanervat olen käynyt nappaamassa pois. Pitää katsoa, että minkälaiset valikoimat narsisseja ja kevätesikoita on lähikaupassa, niin samalla reissulla saisi kukat sekä ruoat, eikä tarvitsisi poiketa monessa paikassa. Ja mandariinikakku kuulostaa sekä näyttää herkulliselta. Veljeni bravuuri on appelsiinikakku. On saanut reseptin tädiltämme. Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon - A - ❤️ Rakastun joka kevät tähän aikaan keltaiseen väriin ja myös oranssiin. Ne ovat olleet pienenä lempparivärini.
    Vielä ehtii laittaa vaikka kuinka. Oikein itsekin ihmettelin, miten olin näin ajoissa liikkeellä. Hyvä on tämmöisenä aikana, jos kaikki ostokset saa samasta paikasta. Valikoimaa oli Paraisten Tokmannilla, jonne pojan kanssa menimme turvallisuus syistä, oikein mukavasti. Hyasintit ja helmililjat ovat vielä istuttamatta.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä kaakkusi näyttää muhevalta ja suussasulavalta! Minäkin tekisin mielelläni sitruuna- tai mandariinikakun mutta kun riivinrautani palvelee nykyään korvakorutelineenä. 🤷‍♀️😉
    Suloiset pääsiäiskukka-asetelmat ja koristeet! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos syssa ❤️Tuo tilanne vaikeuttaa kyllä pahasti tämän kakun leivontaa. Mutta hauska idea tuo riivinrauta korutelineenä on. En ole ennen kuullutkaan.

      Poista
  4. Mandariinikakku sopii varmasti myös pääsiäisen herkuksi. Voi ei, sulla on tuollainen ihana ruostunut fillari. Olen hieman koittanut vastaavaa etsiä: ehkäpä sellainen jossain kohtaa bongaantuu, ja se somistaa siten pihapiiriä tai portinpieltäni. Mukavaa pääsiäisen odotusta sinne! 🐤

    VastaaPoista
  5. Kiitos Merikaisla 🐣Pyörä on isäni vanha ja noin 90 vuotta sillä on ikää. Hän on käynyt pyörällä rippikoulua ja myöhemmin äitini istunut tangolla. Olen tehnyt pyörästä joskus postauksen. Tämä ruostunut kulkupeli on yksi rakkaimmista asrteistani.

    VastaaPoista