perjantai 22. heinäkuuta 2022

Häävalmisteluja - hommat etenee ja ei etene

 Heissan!

Hääpäivä lähestyy. Enää viikko aikaa ja kaiken pitäisi olla kunnossa ja kaiken natsata kohdilleen. Sen verran on vastoinkäymisiä tullut, että olen tulevalle hääparille todennut, että ellei kukaan loukkaa itseään pahasti tai satu jotain muuta peruuttamatonta, vietämme iloisia juhlia niissä puitteissa ja niillä edellytyksillä, mitä on. Ihan pienistä emme välitä. 

Korona ja flunssa ovat vaikeuttaneet koekampausta ja hääpuvun sovitusta. Eräs hyvin oleellinen kone on hajonnut ja sille etsitään nyt korvaajaa. Kylvämäni kukat, jotka on tarkoitettu ruokien koristeeksi, ovat kukkineet jo kovin kauan. Kukkivatkohan enää viikon päästä. Kun luulee, että kaikki tarvittava on, kun alkaa leipoa, puuttuu leivinpaperi tai siirappi tai kerma tai joku. Ja oletteko huomanneet? Kenkien ostaminen ei välttämättä olekaan vain semmoinen juttu, että kävelet kauppaan ja ostat haluamasi kengät. Ei ole kenkäkauppoja. Jos on, ei siellä ole juhlakenkiä. Ei ainakaan korkkareita. Eikä ainakaan valkoisia. Kauppiaat eivät saa kuulemma juhlakenkiä, eikä vaaleita kenkiä, eikä nahkaisia. Kaikki Putinin syytä. Mutta minua onnisti lopulta. Lohjan kenkäkaupasta löysin valkoiset korkkarit. (Helmi- ja "timanttikoristeiset' tennarit on varattu myöhemmäksi illaksi, kun varpaat ovat jo ihan turrat ja rakoilla. Mutta ensin haluan hiukan hienostella. Morsiamen äidistä kun on kysymys.)

Mutta yhtä kaikki. On meillä jo paljon tehtynä ja hyvin suunniteltuna. Koehääkakkukin on jo leivottu ja maisteltu. Jotain makuparannuksia haluan siihen vielä tehdä. Säilykelasipurkkejakin on pesty puhtaiksi etiketeistä ja liimoista ja yrttejä kasvatettu ja hoidettu. Morsiamelle tuleva neulebolerokin on enää loppusilausta vajaa valmis. Pellavaiset lautasliinat on myös jo ommeltu, kastettu, rumpukuivattu ja taiteltu valmiiksi kattausta varten. Koemorsiuskimppu ja -viehekin on jo solmittu.

Nyt juuri tuntuisi kovin houkuttelevalta vetäistä pienet nokkaunet parvekkeen keinussa. On niin sopivan raukea olo ja ilma mitä leppein. Mutta nyt on annettava yleiskoneelle töitä. 


Pääskyset lentävät matalalla sapellinterävin siiveniskuin. Onkohan tulossa ukonilma, vai muuten vaan sade?

Rattoisaa viikonlopunalkua ❤️ Maija 


2 kommenttia:

  1. Uskon että hyvin te noista häistä selviätte, niin paljon olette tehneet onnistumisen eteen. Timantti-ja helmikoristeiset tennarit kuulostaa mahtavalta. Sellaiset haluan itsekin!
    Sadetta ainakin on ennustettu, hyvä.
    Oikein ihanaa viikonloppua sinulle<3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kristiina ❤️Näin toivotaan!
    Täällä on hiukan satanut kahtena viime yönä. Kyllä pihan ja luonnon kasvit ovat selvästi virkistyneet.

    VastaaPoista