sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Myrskyluodolla

 Hei!

Mökillä tehtiin nyt niitä juttuja, mitä piti juhannukseksi tai juhannuksena tehdä. Siivottiin, asennettiin markiisi tiskipaikan suojaksi. Lämmitettiin sauna ja palju. Tehtiin vihta. Otettiin kovat löylyt ja vihdottiin toistemme selät, jalat, käsivarret. Korvia poltti ja päätä oli painettava alas. Miten hyvältä vihdan läiske selkänahkaan tuntuikaan. Parasta hierontaa. Ja kun löylyn kuumuudesta olimme saaneet tarpeeksemme, pulahdus korkeisiin vaahtopäihin kruunasi koko jutun. Aallot löivät vihaisina rantaan, tuuli ja sade pieksivät poskia. Tumma taivas lupasi tätä aina vain lisää. Uimisesta kylläisenä oli hyvä istahtaa paljun lempeään syleilyyn. Tunnelma oli oikein hyvä. Ei kylläkään kesäinen, sillä ilma oli vain kaksitoista asteista. Mutta tyypilliseen suomalaiseen juhannuksenviettoon juuri nappijuttu. 

Illalla syömisen jälkeen piti vielä pelata korttia.  Aika tasaväkisesti Maijan pelaaminen sujui. Kyllä tuon kaiken jälkeen uni maistui. 

Aamupalalla söimme kesän ensimmäiset mustikat, jotka toppatakki päällä illalla sormet kohmeessa poimin. Eivät ne vielä ole parhaimmillaan. Pieniä ja hiukan raakojakin ja happamia, mutta hyvää mustikkamaitoa niistä sai. 

Vielä nappasimme kyytiimme harmaata lautaa, vanhoja, käsintehtyjä tiiliä, jotka olemme saaneet isältäni kauan sitten, puisrn omenalaatikon, kapan, pärekorin, hanallisen, lasisen juoma-astian, huopia. Kaikki nämä häitä varten. 














Leppoisaa sunnuntaita! Terveisin Maija 

2 kommenttia:

  1. Tunnen sydämessäni tuon mökin ja pihan tunnelman ja tuoksut saunavihtoineen. Niin ihana feng shui! 💖

    VastaaPoista
  2. On se sellainen mielen rauhoittumisen paikka ☀️

    VastaaPoista