lauantai 26. syyskuuta 2015

Lammasjuhlaa ja synttäreitä

Hyvää lauantai-iltaa, ystävät!

Aivan ensimmäiseksi onnittelut kaikille teille, ihanat ystäväni, kahdentuhannen blogikäynnin rajapyykki on saavutettu. Teidän ansiosta! Kiitos :D


Eilen illalla vietimme suurta lammasjuhlaa. Kun joukkoomme kuuluu porukkaa kahdesta eri uskontokunnasta, saamme vuoden mittaan viettää monenlaisia juhliakin, kun napsimme juhlat molemmista uskonnoista.

Lammas valmistettiin lihanpaloja vartaissa grillaamalla. Mieheni onnistui mainiosta tässä tehävässä, eikä lihasta tullut ollenkaan kuivaa, vaan se pysyi oikein mehukkaana. Ripaus suolaa ja juustokuminaa ja maukkaat lihavartaat olivat valmiit. Lisukkeeksi valitsimme vielä ranskalaiset perunat, joiden tiesimme maistuvan porukan pienimmällekin, sekä tietysti ihanaa salaattia ja asiaan kuuluvaa hyvää tuoretta vaaleaa leipää. En malttanut olla tuomatta pöytään  myös mintulla höystettyä itse keittämääni cassishyytelöä. joka sopi oikein mainiosta lampaan kumppaniksi. Luovasti kokosimme aterian, joka taisi olla sekoitus vähän monenlaisten keittiöiden antimista.

Ateria päätettiin hedelmillä ja ihanilla italialaisilla dolceilla, eli suklailla ja sitruunatiramisulla, jonka ohje löytyy pizziamo blogista.









Ainakin Stockman-Herkusta saa näitä ihania italialaisa suklaita italialaiseen tapaan tyylikkäissä pakkauksissa.


Sitruunatiramisu on maustettu Limoncellolla eli sitruunaliköörillä. Aivan suussasulava päätös aterialle.



Tänään puolestaan vietimme kuopuksemme synttäreitä. Paljon ihanaa yhdessäoloa tänä viikonloppuna ja paljon niin ihania herkkuja, joita tyttäremme ja miniämme olivat valmistaneet. Kiitos heille <3

Mukavaa illanjatkoa :)

PS Sisilia-postaus viivästyy vielä hiukan, mutta tulee... Kärsivällisyytä, ystäväiseni :)

2 kommenttia:

  1. Nam nam, herahtaa kyllä vesi kielelle vieläkin, kun näitä herkkuja muistelee ja ruokakuvia katselee! :)
    Oli kyllä mukava viettää ilta yhdessä ja nuo italialaiset konvehdit ylittävät kyllä aina kaikki odotukset. :P
    Sitruunatiramisun ohje tulee löytymään blogista piakkoin, tänään varmaankin jo. :)
    Onnittelut 2000 kävijän rajan ylittymisestä e BUONA DOMENICA! :D

    VastaaPoista
  2. Grazie mille Salla e grazie anche a voi :) Kiitos, Salla ja kiitos myös itsellenne :) Mukavaa oli herkutella ja viettää iltaa yhdessä :P Hyvää sunnuntaita teillekin!

    VastaaPoista