perjantai 30. syyskuuta 2016

iFiesta!

Heippa!

Blogihiljaisuutta on taas kestänyt jonkin aikaa johtuen siitä, että meillä valmsteltiin ja vietettiin fiestaa eli nuoremman tyttäremme 30-vuotispäiviä, Synttärisankari halusi viettää meksikolaistyyliset puutarhajuhlat. Hiukan etukäteen arvelutti, kun kuitenkin jo kalenterista käännettiin esille syyskuun lopun päiviä.

Saimme kuiteinkin mitä parhaimman syyskuisen viikonlopun juhlien viettämiseen. Yöksi luvattiin hiukan niukasti lämpöasteita, mutta muuten oli luvassa tuuletonta poutasäätä.

Pystytimme puutarhaamme ison juhlateltan, varasimme kaikille huopia ja teltan nurkiin vielä kaksi lämminilmapuhaltajaa. Valaistuksena oli tuikkuketjuja ja kynttilälyhtyjä, jotka osottautuivat aivan riittäviksi valonlähteiksi.

Juhlat olivat kaksipäiväiset. Perjantai-iltana juhlivat nuoret ja lauantaina sukulaiset. Järjetellessäni telttaa juhlakuntoon, kokoontuivat kurjet puutarhamme yllä huudellen muitakin kurkia mukaan muuttomatkalle. Tuota lentoa oli pysähdyttävä niska kenossa katsomaan ja huutoa kuuntelemaan kaiken kiireen keskellä, sillä niin  juhlallisen haikeaa se joka syksy on ja varma merkki siitä, että kesä on lopullisesti menneyt ja syksy kerta kaikkiaan saanut otteen.

Juhlien tarjoilu oli meksikolaistyylinen ja tunnelma oli muutenkin hyvin rernto, joten juhlapuheet ja maljojen kohotukset jätettiin syttärisankarin toivomuksesta kokonaan pois.

Tarjolla oli tortilloja erilaisin täyttein ja jälkiruuaksi kakkubuffa.Auringonkukkia löytyi vielä teemaan sopivasti kaupungin meille asukkailleen kasvattamalta pellolta.
Tarjoilu hoidettiin kertakäyttöastioilla ja tässä jätteidenlajitteluasema.
Koska synttärisankari on kasvissyöjä, oli pannacotat ja juustokakut tehty kaikki ilman liivatetta. Hyvin hyytyivät siitä huolimatta.


Juhlat päättyivät aikanaan. Eilen ja viime yönä on satanut kaatamalla ja myrsky riepotellut tienoita ja riuhtonut puista keltaisia lehtiä, jotka nyt tuulen mukana rientävät pitkin tietä. Onpa onni, ettei tämä syksyn ensimmäinen myrsky osunut viime viikonlopuksi.

Tunnelmallista syysmyrskypäivää! Halit Maija

4 kommenttia:

 1. Nämä juhlat olivat aivan huiput ja tarjottavat - niin suolaiset kuin makeat - maailman parhaat. Kiitos ihanista puutarhajuhlista! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3 Kiva, että maistui ja kiva, kun olitte mukana :)

  VastaaPoista
 3. Todella huiput! Kiitos kun saimme olla mukana!
  Teiltähän juhlien pitämiset onnistuu, oli aihe mikä tahansa!
  Aivan käsittämättömän ihanat koristelut ja itse tarjoilut tietenkin! Mistä ihmeestä kaikki ne ideat ja se innostus...
  Kelpais varmaan syssallekin!!!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, kun olitte mukana ja viihdyitte :) Erilaisia juhlia on mukava suunnitella, valmistella ja viettää, vaikka sitten, kun on viimehetken kiire, miettii, ettei enää ikinä ryhdy tällaiseen. No, sitten taas kaikki unohtuu ja taas valmistellaan uusia juhlia.
  Ideoita oli synttärisankarilla paljon ja innostusta, joten yhdessä tehden sitten kehittyy kaikenlaista :)

  VastaaPoista