tiistai 21. helmikuuta 2017

Herkkujen herkku

Moikka!

Voi että tänään on ollut ihana päivä! Aurinko on helottanut taivaalla ja olemme saaneet nauttia oikein vanhanaikaisesta helmikuun päivästä. Mikä sen mukavampaa! Ja mikä onkaan sopivampi resepti tähän päivään kuin auringon saarella kasvatetuista veriappelsiineista tehty sorbetti. Nyt on noiden aurinkoisten hedelmien sesonkiaika, joten senkin puoleen tämä on nyt juuri mitä ajankohtaisin ohje. Kuulema Sisilian auringon alla lämpö on tismalleen kaikkein sopivin kypsyttämään nuo herkkuhedelmät. Me saimme kylään viikonloppuna rakkaat ystävät ja nuorempi tyttäreni valmisti meille tätä sorbettia. Ohje on ollut joskus Hesarissa.


Sisilialainen veriappelsiinisorbetti

Tarvitset neljän veriappelsiinin mehun, johon sekoitat desilitran sokeria. Lisäksi tarvitset kolme kananmunanvalkuaista, jotka vatkaat kovaksi vaahdoksi. Sitten vain yhdistät vaahdon ja mehun. Nyt voit valmistaa sorbetin jäätelökoneella, mutta ilmankin konetta onnistut mainiosti. Laita seos pakastaimen kestävään kulhoon ja anna jäätyä pakastimessa sekoittaen puolentunnin - tunnin välein. Tähän jäädyttämiseen kuluu muutama tunti, joten kotonaoloa tämän herkun valmistaminen vaatii.Sitten vain perhe tai ystävät koolle ja nauttimaan. Annoksesta riittää noin kuudelle herkkusuulle. VAROITUS! Saattaa viedä kielen menessään! Ainakin makuhermoja kutkuttaa niin että kirpaisee. Buon Appetito! T. Maija


10 kommenttia:

 1. Ihana aurinkoinen päivä on ollut meilläkin ja appelsiineja syön tällä hetkellä useamman päivässä. Ne ovat niin mehukkaita nyt. Tuo sorbetti on varmaan aivan ihanaa!
  Mukavia aurinkoisia päiviä sinne päin myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aurinko meitä tänään on hellinyt.
   Appelsiinit ovat ihan sinälläänkin niin hyviä.
   Kiitos samoin Sinulle!

   Poista
 2. Varmaan hyvää! Tykkään kaikista sitrus-jutuista kovasti!
  Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvää! Sitrusjutut ovat niin pirteän makuisia ja ovat kyllä minunkin leppareita.
   Kiitos ja Sinulle myös mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Taatusti jää kielettömäksi nautiskeltuaan tuon herkun!
  Mutta mutta... Ei ole meitsi likan resepti! Heti kun reseptissä lukee, että pitää erottaa munan keltuainen ja valkuainen toisistaan, kierrän sivua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kannata kiertää sivua. Menee monta hyvää ohjetta sivu suun. Rohkeasti vaan kokeilemaan, sillä koko erotteluhomma onkin ihan helppo, kun kerran kokeilee.

   Poista
 4. Nam! Taatusti hyvää ja melkein pitäisi kokeilla, vaikka sairauteni ei sitrushedelmistä oikein tykkääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että sitrushedelmät ovat Sinulle haitallisia. Ne kun ovat niin ihania sekä ruuanlaitossa että ihan sellaisenaan. Hyvää tuo sorbetti kyllä oli.

   Poista
 5. Voi nam, tämä on varmasti aivan taivaallista! <3 Yksi sitrusten ystävä ilmoittautuu täälläkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkin voisi sanoa :) Aika moni on sitrusten ystävä ja itsekin rakastan niitä.

   Poista