maanantai 13. helmikuuta 2017

Hyvää Ystävänpäivää!

Moikka!

Hyuomenna vietetään ystävänpäivää. Saimme viikonloppuna ystäviä kyläilemään ja tein jo silloin ystävänpäiväkakun. Tein sen gluteenittomana ja kakku onnistui valla mainiosti, joten ajatelin jakaa ohjeen teillekin, jos tarvetta on tuolaiseen gluteenittomaan versioon.


                             Ystävänpäivän gluteeniton sacherkakku


4 dl gluteenittomia jauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta (esim. van Houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3 munaa

Kostutukseen appelsiinituoremehua

Väliin aprikoosi- ja apelsiinimarmeladia sekoitettuna

Kuorrutukseen 200 g Pandan tummaa suklaata ja 100 g voita tai margariinia

Sekoita kuivat aineet. Lisää sulan rasvan joukkoon kermaviili ja munat. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita huolella, mutta älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun silikonivuokaan. Paista n. 45 min 175 asteessa. Anna jäähtyä vuuassa ja kumoa varovasti, sillä kakku on mureaa. Kuorrutusta varten sulata mikrossa voi ja suklaa. Anna hiukan jäähtyä. Täytä ja kuorruta kakku.



Resepti hyvien ystävien kanssa seurusteluun

8 kg iloista naurua
3,5 l äänekästä keskustelua
7 dl spontaniutta
Mielellään muutama pala suklaata
5 kg ajatuksia
Iso kuppi kahvia
2 l improvisointia
Lisää jaettua iloa, lämpöä ja uskollisuutta
Sekoita huolella ja tarjoile rakkaudella ja luottamuksella

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille <3 T. Maija

14 kommenttia:

  1. Nam! Täytyypä laittaa kokeiluun!
    Ihanaa Ystävänpäivää sinulle Maija!❤

    VastaaPoista
  2. Oi mikä herkkukakku ja tuo jälkimmäinen 'resepti' on myös tarpeen pistää korvan taakse! 😊

    VastaaPoista
  3. Kylläpä näyttää hyvältä! Yritä tässä sitten olla herkkulakossa.
    Oikein ihanaa ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuo kakku oli kyllä mehevä ja sai kehuja.
      Kiitos samoin Sinulle!

      Poista
  4. Onpas herkullinen ohje! Nam!
    Hyvää ystävänpäivää!❤

    VastaaPoista
  5. Kakku katosi kyllä aika äkkiä herkuttelijoiden suihin.
    Kiitos samoin Sinulle <3

    VastaaPoista
  6. Onpa herkullisen näköinen kakku! Nam! :)
    Kiva myös tuo jälkimmäinen resepti. :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Salla 💝Ystävien kanssa kannattaa toteuttaa tuo resepti 😊

    VastaaPoista
  8. Kiitos, otan ohjeen talteen <3
    Molemmat reseptisi ovat mieleeni ja vaikka näin myöhäisessä junassa nyt toivotankin, niin hyvää ystävänpäivää sinulle Maija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna 💝Ystävänpäivää voi viettää ihan joka päivä.

      Poista
  9. Kiitos sydämellisistä resepteistä! Noihin minäkin voin tarttua, kun ei tarvitse erottaa valkuaista ja keltuaista!
    Gluteenittomat ohjeet ovat nykyään tuiki tarpeen. Ja tuollainen ohje, kun kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään eikä tarvitse vatkata ollenkaan, on minulle ei-jauhopeukalolle erityisen mieluinen. ;) Kiitos Sysseli! :)

    VastaaPoista
  10. Yhä enemämn on sellaisia, jotka eivät voi syödä ihan normaaleja jauhoja. Tämä on todella helppo ohje. Minäkin inhoan koneiden mekkalointia ja tykkään juuri noista "kaikki yhteeen ja sekoitetaan" -jutuista.

    VastaaPoista