perjantai 3. helmikuuta 2017

Talvista sisustusta

Moikka!

Taas on perjantai ja saa valmistautua viikonlopun viettoon. Miten ne viikot vierähtävät kuin hujauksessa vaan? Tuntuu, ettei tahdo ehtiä tekemään yhtään mitään. Ehkä tästä syystä en halua vielä kiirehtiä kevään tulemista, vaikka sitä kovasti odotankin. Siksi meillä on kotona edelleen ihan talven tunnelma. Lunta ei paljoa ole, mutta pakkasta luvataan ensi viikoksi tänne ihan kunnolla, joten kai kotikin vielä voi olla talviasussaan.
Käpyjen ja pähkinöiden sekaan sytytellään ahkerasti kynttilöitä ja tietysti muuallekin vielä pitkään kevääseen.

Olen tehnyt isäni vanhoista viljasäkeistä tyynyjä. Tämä, jossa on tekstiä, on mieluisin. Jouluna tyynyt olivat kuusen alla odottamassa istujaa joulupuun katveeseen. 
Nuottitelineessä on isosiskoni vanha kolulaulukirja 1950-luvulta. Kirja on auki aina kohdasta, jossa on vuodenaikaan sopiva laulu. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi on nyt kunkin maakuntalaulun vuoro. Maakuntalaulut ovat kai nyynuorille aivan vieraita. Sääli, sillä eikö olisi edelleen hyvä kansallistunnon kehittämisen kannalta, että jokainen suomalainen osaisi oman maakuntalaulunsa ja tuntisi muidenkin. Ennen näitä opeteltiin koulussa ulkoa. Olen ollut usein tilaisuuksisssa, jossa lauletaan Varsinai-Suomen maakuntalaulu Helky laulu Auran rantain ... Sanat heijastetaan seinälle, sillä muuten taitaisi monelta laulu jäädä laulamatta. Osaatko Sinä oman maakuntalaulusi ulkoa?

Huovat ja taljat lämmittävät mukavasti. Niitä meillä on runsaasti joka puolella.

Leppoisaa perjantai-iltaa! Maija

6 kommenttia:

 1. Onpa teillä kaunista! Totta puhut. Nuoriso ei tiedä maakunnista ja niiden historiasta paljoakaan.
  Itsekin olen opetellut kaikki maakuntalaulut aikoinaan. Kyllä lähtisi uusmaalaisten laulu, jos pitäisi. Alkujaan olen keskisuomalainen, joten "männikkömetsät ja rantojen raidatkin" menisi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kiva kuulla, että on muitakin, jotka ovat opetelleet maakuntalauluja. Sinullahan on repertuaaria vaikka muille jakaa. Hienoa!
   Hyvää viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 2. Todella ihastuttavia tunnelmia välittävät nämä kuvat - aivan ihanasti olet kodin sisustanut! :)
  Mekin vielä ala-asteella opettelimme noita maakuntalauluja ihan ulkoa, mutta niiden vuosien jälkeen en ole kuullut niitä missään, joten unholaan ovat kyllä kaikki joutuneet - myös tuo meidän Varsinais-Suomen oma, edes nimeä en olisi enää muistanut, ellet olisi sitä tässä tekstissä kirjoittanut. :-/

  VastaaPoista
 3. Kiitos <3
  Ai tekin vielä opetelitte niitä! Hyvä! No, äkkiä se oma laulu mieleen palaa, kun hiukan kertailee :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja lämpimän oloista. ;) Ennen kuin oli lukenut tekstin ihailin noita juuttikankaisia tyynyjäsi. :)

  VastaaPoista