sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Rakkaalle Äidilleni!


Taas tänäkin äitienpäivänä kiitollisuutta tuntien saamme aloittaa päivän nostamalla siniristilipun salkoon. Millaiset vaiheet Sinäkin, Äiti, olet saanut elämässäsi elää ja kokea, että kaikki tämän päiväinen elämä  meille on mahdollista.

Perustit oman perheesi sodan jaloissa ja tulit äidiksi nuorena hoitaen perhettäsi yksin kotirintamalla. Huolineen, murheineen, mutta varmasti ainakin lasten kautta myös iloineen selvisit ne viisi vuotta, jotka sota teiltä, Sinulta ja Isältä, vaati. Miten selviäisimme me nykyajan äidit vastaavanlaisessa tilanteessa? Ehkä kaikelle on ratkaisunsa.

Jouduit jättämään jäähyväiset omalle äidillesi jo pienenä tyttönä eräänä jouluaattona. Et ehtinyt saamaan paljon äidinmallia häneltä. Onneksi oli mummu ja tätejä, jotka huolehtivat Sinusta. Ehkä juuri siksi oma perheesi on Sinulle ollut niin tärkeä. Olet halunnut antaa kaiken sen rakkauden meille, jota Sinun oma äitisi ei ehtinut Sinulle antaa.

Miten kodikkaaksi Sinä aina loit kotimme. Ompelit ja neuloit meille vaatteet niin koulujen juhliin kuin arkeenkin. Kädet ovat aina olleet ahkerassa työntouhussa. Aamu- ja iltalypsylle oli kiiruhdettava vuoden jokaisen apäivänä. Myös jouluna ja juhannuksena. Ehdit navettaan. pellolle, puutarhaan, laitoit pihalle kukkapenkit, kudoit kankaat, teit herkulliset ruuat ja hoidit ja kasvatit meidät viisi lasta.

Miten erilaista on äitien elämä tänä päivänä. Meidän ollessa lapsia ei ollut kertakäyttövaippoja, pyykinpesukoneita, vauvojen valmisruokia. Mutta silloinkin oli paljon hellyyttä, paljon huolenpitoa ja paljon rakkautta.

Nyt on vihdoin omaa aikaa, jonka saa käyttää, miten haluaa. Nyt on aikaa käsitöille, tuolle rakkaalle harrastukselle. Nyt voi välillä laskea kädet helmaan ja miettiä ja antaa arvostusta sille kovalle elämäntyölle, jonka olet tehnyt.

Kiitollisena toivotan Sinulle, rakas Äiti, oikein Hyvää Äitienpäivää!


Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille! T.Maija

12 kommenttia:

  1. Olet onnekas Maija, kun saat vielä äidillesi onnea toivottaa!
    Ihanaa Äitienpäivää sinullekin! 💟

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma <3 Kyllä, onnellinen todellakin olen, kun saan äitiäni onnitella.
      Hyvää uutta viikkoa Sinulle!

      Poista
  2. Kauniisti kirjoitat äidistäsi ja samaa totean että onnekas olet kun äidillesi voit vielä toivottaa hyvää äitienpäivää.
    Ihanaa äitienpäivän iltaa ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina <3 Olen onnellinen jokaisesta äitienpäivästä, jotka saan oman äitini kanssa jakaa.
      Oikein mukavaa uutta viikkoa Sinulle myös!

      Poista
  3. Kaunis kirjoitus - ja olemme onnekkaita, kun saamme äideillemme onnea toivottaa. Oma äitini oli vielä lapsi sotien aikaan, mutta kyllähän se sota-aika kaikkiin silloin eläneisiin jälkensä jätti. Kun kuvailet äitiäsi, on kuin kuvailisit minunkin äitiäni. Ei tuollaisia naisia enää nuoremmissa ole. Mutta onneksi on tuollaisten naisten kasvattamia <3
    Hyvää uutta viikkoa, Maija <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Lady of The Mess <3 Kiva, että olet tullut vieraisille!
      Sota-aika on taatusti tehnyt tehtävänsä jokaiseen, joka on sen ajan elänyt. Yritetään me jatkaa äitiemme jalanjäljillä parhaamme mukaan. Omalla tavallamme.
      Oikein hyvää uutta viikkoa Sinullekin!

      Poista
  4. Niin kauniita sanoja äidille!
    Lempeää toukokuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna <3
      Mukavaa, että olet pistäytynyt blogissani!
      Oikein ihanaa toukokuun jatkoa Sinulle myös!

      Poista
  5. Ihana kirjoitus äidistäsi!❤️
    Hyvää alkanutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  6. Senza parole...
    Niin samanlaiset tuntemukset - samasta puusta kun ollaan.

    VastaaPoista
  7. Kiitos, syssa <3 Senza parole ... aina ei sanoja tarvita. Me samasta puusta olevat <3

    VastaaPoista